خبر آخر

عارف: نباید هنر را امنیتی کرد
جلسه شورای سینما با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهوری برگزار شد.
عارف در جلسه روز گذشته بیان کرد: هنر و هنرمندان پایه تعالی، فرهنگ و رشد ایران هستند و فرهنگ باید در همه حوزه‌ها حاکم شود و شاهد حاکمیت این بخش در کشور باشیم و نباید در این مسیر هنر را امنیتی کرد؛ چرا که کار ما فرهنگی کردن فرهنگ است.
او تأکید کرد: برآیند سلایق و نظرات با وجود برخی اختلاف‌نظرها مهم است و باید در مسیر درست خود قرار گیرد تا امانت تاریخ و تمدن بزرگ ایران حفظ و به نسل‌های آینده منتقل شود.
معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به اهمیت دیپلماسی فرهنگی، خاطرنشان کرد: شرط حل مشکلات کشور، توجه به دیپلماسی فرهنگی است که پس از آن مسائل سیاسی نیز حل می‌شود و ما با عقبه افتخارآمیز فرهنگی کشورمان، می‌توانیم مسائل را حل کنیم و امروز با روی‌کار آمدن دولت چهاردهم، این فضا مهیا و آماده شده است و باید با نقدها و پیشنهادهای سازنده به این مسیر کمک کنیم.
معاون اول رئیس‌جمهوری در ادامه به بازدید خود از موزه سینما و جوایز سینماگران بویژه در عرصه‌های بین‌المللی و دستاوردهای آنان اشاره کرد و گفت: با دیدن این اسامی بزرگ و خدمات ارزنده سینماگران احساس غرور می‌کنیم و نباید این سرمایه رها شود؛ شرط آن هم این است که هنرمندان و نخبگان تحمل خود را بالاتر ببرند؛ با وجود برخی شرایط ایجاد شده در کشور، راهی جز ماندن نداریم تا این مسیر اصلاح شود و انتظار داریم هنرمندان نیز مستقل از برخی از نظرات و سلایق مختلف در کشور بمانند و تحمل و کمک کنند تا فرهنگ، دانش، هنر و صنعت ایران به وضعیت مطلوب خود برسد.
او با این عنوان که هنر بهترین وسیله برای رساندن پیام انقلاب است، بیان کرد: سینما نقش بزرگی در طرح مسائل اجتماعی و فرهنگ‌سازی در زمینه‌های موردنیاز کشور دارد و باید با اهالی سینما با محبت بیشتر و نگاه مثبت‌تر برخورد شود که البته از هنر و هنرمندان و سینماگران این انتظار می‌رود که با انگیزه بیشتری فیلم‌های اجتماعی و فرهنگی تولید کنند.
عارف افزود: اخیراً برخی فیلم‌های تولید شده احساس می‌شود که در یک محیط فرهنگی کشور اسلامی تولید نشده و پیامی جز اتلاف وقت و سرگرمی ندارند که قطعاً سرگرمی برای گذران وقت آزاد لازم است؛ اما باید نتایج و پیامی نیز برای بیننده داشته باشد و سینما در طرح مسائل جامعه و مشکلات کشور و کمک به مردم بهترین زبان است که باید جدی‌تر به آن نگاه شود.
در این جلسه که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان صداوسیما، دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و مسئولان دستگاه‌های امر حضور داشتند، مقرر شد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (سازمان امور سینمایی و سمعی بصری) تمهیدات لازم را از طریق ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها برای تشکیل شورای سینما به ریاست استانداران در هر استان فراهم کند.