اخبار
در رایزنی «الهام علی اف» و احمدیان تأکید شد
حل مسائل منطقه قفقاز جنوبی با فرمت 3+3
علی اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران روز گذشته با هدف رایزنی پیرامون همکاریهای امنیتی ایران و جمهوری آذربایجان به این کشور سفر کرد و با «الهام علیاف» رئیسجمهوری آذربایجان در باکو دیدار کرد. در این دیدار، طرفین بر ارتقای سطح مناسبات اقتصادی خصوصاً همکاری در حوزه انرژی و کریدورها تأکید کردند. «الهام علی اف» در این دیدار با بیان اینکه نشست بعدی کمیسیون بین دولتی جمهوری آذربایجان و ایران برگزار خواهد شد و ابراز امیدواری کرد که فرصت مساعدی برای بحث در خصوص پروژههای دقیق مورد اشاره سران کشورها در چهارچوب این دیدار فراهم شود. رئیسجمهوری آذربایجان در این دیدار همچنین با اشاره به مشترکات تاریخی، دینی و تمدنی دو کشور، روابط ایران و جمهوریآذربایجان را طی سه دهه گذشته حسنه ارزیابی و در حوزه همکاریهای کریدوری بر استفاده کشورش از کریدور شمال- جنوب و بهرهمندی از ظرفیت خلیج فارس از مسیر راه گذر آغبند تأکید کرد. «الهام علی اف» در مورد راهحل بحرانهای قفقاز جنوبی نیز با اشاره به ابتکار خود در رابطه با فرمت 3+3، بر حل و فصل مسائل منطقه قفقاز جنوبی در قالب همکاریهای کشورهای منطقه تأکید کرد. در این دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز با اشاره به ظرفیتها و توافقات فی مابین، برای رفع موانع در پروژهها و توافقنامههای فی مابین دو کشور اعلام آمادگی کرد. همچنین طرفین با اعلام آمادگی برای برگزاری کمیسیون اقتصادی مشترک در آینده نزدیک، نسبت به همکاریهای نظامی خصوصاً رزمایشهای مشترک ابراز خرسندی کردند. دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان پس از جمهوریآذربایجان به ارمنستان خواهد رفت و در ایروان با نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان، دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
ارجاع دوباره FATF
به مجمع تشخیص مصلحت نظام
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به ارجاع دوباره FATF به مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی مقام معظم رهبری در پی درخواست رئیسجمهوری محترم، اشاره کرد و گفت: اکنون که با تقاضای ریاست جمهوری، رهبر معظم انقلاب بررسی FATF را به مجمع ارجاع دادهاند، دستور تشکیل کمیسیون مشترک مرکب از نمایندگان سه کمیسیون تخصصی «اقتصادی»، «سیاسی، امنیتی و دفاعی» و «حقوقی و قضایی» داده شد تا موضوع را با در نظر گرفتن همه جوانب و ملاحظات مرتبط با مصالح مردم مجدداً بررسی کنند و مستندات نهایی آن را در صحن مجمع ارائه دهند.
آملی لاریجانی با اشاره به اهمیت موضوع FATF گفت: فضاسازیهایی که در این خصوص صورت میگیرد، غیرمنصفانه است زیرا این یک بحث فنی و مرتبط با مصالح کشور است که نباید با فضاسازیهای سیاسی آن را تحت شعاع قرار داد.
وی با تأکید بر اینکه مجمع تشخیص، مصالح نظام را در نظر میگیرد، اظهار کرد: اگر گشایش اقتصادی از این طریق انجامپذیر است، باید تمام ابعاد مختلف این موضوع توسط اعضای محترم و کمیسیونهای ذیربط به دقت بررسی شود تا در صحن مجمع در خصوص آن تصمیمگیری نهایی به عمل آید.
وزیر خارجه عمان:
سند همکاری راهبردی با ایران بزودی امضا میشود
وزیر خارجه عمان اعلام کرد که سند همکاری راهبردی میان کشورش و جمهوری اسلامی ایران در آینده نزدیک امضا خواهد شد. «بدر بن حمد البوسعیدی» در خصوص روند سند همکاری راهبردی که تهران و «مسقط» در سال ۲۰۲۳ دستور تدوین آن را داده بودند، گفت که تدوین سند همکاری راهبردی میان عمان و جمهوری اسلامی ایران شاهد پیشرفت خوبی است. وزیر خارجه عمان در همین رابطه تصریح کرد: ۹۰ درصد از سند همکاری راهبردی میان عمان و جمهوری اسلامی ایران تکمیل شده و بزودی امضا خواهد شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی:
نمیخواهند ایران از سال دهم برجام استفاده کند
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی بر تشدید تلاشهای غرب برای از بین بردن توافق هستهای تأکید کرد و گفت: اساس جنگ و هیاهوی بیست ساله علیه ایران در زمینه هستهای فقط به دلیل حضور و دستیابی ایران به علوم و فنون است. اینکه امروز روی این موضوع بیش از گذشته تلاش سیاسی و عملیات روانی صورت میگیرد و حلقه فشار را بر کشور تنگتر میکنند، به دلیل برجام است. وی با اشاره به اینکه ایران در سال دهم برجام تمام تعهدات خود را انجام داده است، گفت: آنها نمیخواهند ایران از این سال دهم برجام استفاده کند و همچنان در پی سرکوب هستند تا اجازه ندهند حرکت ادمه پیدا کند.