ساخت اولین شلوار روباتیک جهان
آرزو کیهان
خبرنگار
ضعف پاها در سنین بالا گاه حرکت سالمندان را با مشکلاتی مواجه میکند. افراد کم توان هم هنگام پیادهروی یا تلاش برای بهره گرفتن از طبیعت و کوهها با چالشهایی دست به گریبان هستند. برای حل این مشکلات، دو شرکت بزرگ با همکاری یکدیگر، اولین شلوار تکنوروباتیک جهان با نام MO/GO را طراحی کرده و توسعه دادهاند که باعث افزایش استقامت هنگام پیادهروی و کوهنوردی و همچنین کاهش درد پا میشود.
این شلوار که یک روبات اسکلتی به شمار میآید، مناسب افرادی است که هنگام پیاده روی و کوهنوردی احساس خستگی شدید در پاهای خود دارند و نمیتوانند قدمهای زیادی بردارند. در چنین شرایطی، این روبات اسکلتی بهعنوان یک یار کمکی برای آنها عمل میکند.
این شلوار روباتیک دارای یک موتور الکتریکی سبک وزن در قسمت زانوست که نیروی مورد نیاز مجموعهای از پایههای کربنی قرار داده شده در هر پا را تأمین میکند. این موتور به مجموعهای از سنسورها و یک ماژول کامپیوتری متصل شده و با پیشبینی حرکات کاربر، میتواند علاوه بر کمک کردن به وی، از آسیب دیدن زانو هم جلوگیری کند.
سازندگان این محصول ادعا میکنند که افراد با پوشیدن این شلوار روباتیک، احساس سبکی خواهند داشت و قدرت عضلات پاهای آنها هنگام کوهنوردی یا سربالاییها، حدود 40 درصد افزایش مییابد. یک باتری در قسمت پشت کمر شلوار و درون یک جیب قرار میگیرد تا نیرو را به موتور اصلی برساند. این باتری در پیادهرویهای سخت، میتواند تا 3 ساعت از کاربر حمایت کند و هنگام سراشیبی، خود به خود شارژ میشود. این شلوار روباتیک به 3 دکمه روشن و خاموش، کمک بیشتر و همچنین کمک کمتر مجهز شده است. موتور شلواربا تقویت عضلات چهارسر ران و همسترینگ و همچنین تأثیر بر مفاصل زانو، میتواند به فرد کم توان یا سالمند کمک کند تا راحتتر راه برود. قیمت این شلوار 5 هزار دلار است و تا سال 2026 وارد بازار خواهد شد.