قضاوت با دوربین سه‌بعدی

یک قاضی امریکایی برای اولین‌بار از عینک واقعیت مجازی استفاده کرد

آرزو کیهان
خبرنگار


به تازگی یک قاضی در فلوریدا با استفاده از عینک و هدست واقعیت مجازی (VR)، تاریخ‌ساز شده است چراکه این اولین بار است در جهان از این فناوری برای شبیه‌سازی صحنه جرم در دادگاه استفاده می‌شود.
یک قضاوت دقیق
در دنیای مدرن امروز استفاده از فناوری در همه زمینه‌ها می‌‌تواند شاه‌کلید حل مشکلات باشد و شناسایی جرم و جنایت نیز از این قاعده مستثنی نیست. به همین دلیل به تازگی یک قاضی امریکایی توانسته با استفاده از هدست واقعیت مجازی صحنه یک جرم را که به شکل ملموسی بازسازی شده بود، تماشا کرده و قضاوتی دقیق داشته باشد.
قاضی «اندروسیگل» در ایالت فلوریدای امریکا با قرار دادن هدست روی صورت خود در دادگاه موفق شد با استفاده از یک شبیه‌سازی سه‌بعدی، صحت و سقم اظهارات شاهدان یک پرونده عروسی را بررسی کند.
این پرونده متعلق به متهمی به نام «میگل رودریگز آلبیسو» است که در یک مجلس عروسی به روی میهمانان اسلحه کشیده و با اتهام ٩ فقره حمله با سلاح گرم و تهدید میهمانان شرکت‌کننده در مراسم عروسی مواجه است.
طبق اسناد دادگاه، آلبیسو که مالک مکان برگزاری جشن عروسی بوده، در سال 2023 بر سر زمان پایان یافتن جشن، با میهمانان دچار اختلاف می‌‌شود و درنهایت به روی آنها اسلحه می‌‌کشد. وی برای تعطیل‌ کردن مراسم، میهمانان را با اسلحه تهدید به مرگ کرد. هرچند «آلبیسو» در دادگاه ادعا کرد که برای دفاع از خودش دست به این کار زده، اما شواهد گویای موضوع دیگری است. بنابر قوانین موجود در فلوریدا، صاحبان املاک اجازه دارند در صورت به خطر افتادن جان خود، خانواده یا دارایی‌شان، در مقابل مهاجمان از اسلحه استفاده کنند.
تلفیق هنر و فناوری
گره‌گشای یک پرونده
برای باز کردن گره این پرونده عروسی با استفاده از فناوری واقعیت مجازی به‌دنبال این موضوع، یک هنرمند مسلط به دنیای فناوری استخدام شد تا با استفاده از هدست واقعیت مجازی Oculus Quest 2، صحنه جرم شب حادثه را به تصویر بکشد.
این هنرمند برای کار خود از فیلم‌هایی استفاده کرد که میهمانان در طول مراسم عروسی فیلمبرداری کرده بودند. این فیلم‌ها آلبیسو را نشان می‌داد که اسلحه‌ای در دست دارد و فریاد می‌زند «برو بیرون». موضوعی که در فیلم شاید چندان به آن توجهی نشود اما موضوع مشخص در فیلم واقعیت افزوده، این است که وی اصلاً نگاه نمی‌کند اسلحه‌اش کجا را نشانه گرفته است. به همین دلیل هم بسیاری معتقدند فناوری واقعیت مجازی، دید واضح‌تری از رفتار آلبیسو را نشان می‌دهد.
در این تجربه واقعیت مجازی، نشان داده شد که متهم در شب میهمانی در محاصره میهمانان قرار گرفته و درست در همین زمان، درگیری در عروسی به راه می‌‌افتد. وکلای مدافع و دادستان نیز در طول شهادت شاهدان، از هدست واقعیت مجازی استفاده کردند تا موضوع با دقت بیشتری حل شود.
البته هنوز اعلام نشده است که قاضی پرونده پس از دیدن فیلم شبیه‌سازی شده با واقعیت مجازی، چه تصمیمی برای پرونده متهم گرفته است، اما می‌‌توان گفت همان طور که فناوری واقعیت مجازی پیشرفت می‌‌کند، می‌‌تواند تجربه همه‌جانبه‌تری را در دادگاه‌ها ارائه دهد که فراتر از دوربین‌های مداربسته و عکس‌های سنتی است. هوش مصنوعی همچنین می‌‌تواند به واقعی‌تر کردن تجربه واقعیت مجازی کمک کند.
 
حل پرونده‌های جنایی
با کمک فناوری
«کن پادویتز» وکیل دادگستری، دراین باره به رسانه‌ها گفت: این اولین بار است که در امریکا واقعیت مجازی در یک دادگاه کیفری پذیرفته و از آن استفاده شده است. پادویتز که خود از دوستداران استفاده از فناوری در دادگاه‌هاست و در سال 1992 به عنوان دادستان، اولین انیمیشن رایانه‌ای را به عنوان مدرک در دادگاه فلوریدا معرفی کرده بود، گفت: از سال 1992 تاکنون فناوری پیشرفت‌های بی شماری داشته است و ما می‌‌توانیم از تمامی این فناوری‌ها در پرونده‌های جنایی استفاده کنیم و تصمیمات درستی درباره پرونده‌های موجود بگیریم. در پرونده جدید، نه تنها یک انیمیشن رایانه‌ای را به قاضی نشان داده‌ایم بلکه توانستیم با انجام این کار، داده‌های بهتری در اختیار قاضی قرار دهیم. درصورت موافقت قاضی، می‌‌توان از این فناوری در پرونده‌های بعدی هم استفاده کرد گرچه انجام این کار نیاز به تأیید اولیه از سوی دادگاه دارد.
 
هوش مصنوعی
دستیار پلیس امریکا
پلیس امریکا برای حل پرونده‌های جنایی از هوش مصنوعی نیز تاکنون بهره زیادی گرفته است. به عبارت دیگر، هوش مصنوعی کمک بزرگی به کارآگاهان و افسران پلیس در حل پرونده‌های مختلف کرده و خواهد کرد. همچنین قرار است پلیس با استفاده از فیلم و تصاویر دوربین‌های مداربسته خیابان‌ها، الگوهای مناسبی در اختیار هوش مصنوعی قرار دهد تا با تجزیه و تحلیل داده‌ها و قابلیت‌های آن، بتوان مجرمان را هر چه سریع‌تر به دام مأموران پلیس انداخت.
 
فناوری درخدمت پلیس اسپانیا
با وجودی که استفاده از هدست واقعیت مجازی توسط یک قاضی در دادگاه برای اولین بار، حرکتی نوین بوده اما در گذشته هم پلیس توانسته از فناوری‌های دیگری برای حل پرونده‌های قتل و دادرسی استفاده کند.  به عنوان مثال پلیس اسپانیا با استفاده از تصویری از استریت ویو گوگل مپس (Street View)، پرونده قتل یک مرد کوبایی را که یک سال از ناپدید شدنش می‌‌گذشت، حل کرد. تصاویر گوگل استریت ویو نشان داد قاتل تلاش می‌‌کند یک کیسه بزرگ سفید را از صندوق خودروی خود بیرون بیاورد. پلیس با مظنون شدن به این موضوع و پیگیری آن، موفق شد این قاتل را دستگیر کند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و چهل و شش
 - شماره هشت هزار و ششصد و چهل و شش - ۱۶ دی ۱۴۰۳