ستار هاشمی برای افتتاح طرح های جدید به کهگیلویه و بویر احمد رفت

عـدالـت ارتبـاطـی

گفت‌وگوی بی‌واسطه با مردم
وزیر ارتباطات در این سفر به منظور دیدار مردمی و گفت‌و‌گوی بی‌واسطه با مردم یاسوج، در مسجد صاحب‌الزمان (عج) یاسوج حضور یافت و بیش از دو ساعت را صرف بررسی مشکلات و درخواست‌های مردم این شهر کرد. با انجام این سفر و تحقق مصوبات آن، پیش‌بینی می‌شود توسعه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات شتابی دو چندان بگیرد و با سرمایه گذاری‌های انجام شده، جایگاه استان ازنظر شاخص‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات (IDI) ارتقا یابد؛ اتفاقی از همان آغاز به کار دولت چهاردهم، مقدمات آن فراهم شده و به گفته وزیر ارتباطات در چهار ماه ابتدایی دولت، ۱۲۰۰ میلیارد ریال در حوزه توسعه شبکه ارتباطی این استان هزینه شده است.

نتیجه منفی از برخورد شتاب زده با فناوری
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این سفر، در دیدار با امام جمعه یاسوج گفت: هر گاه با فناوری برخورد شتاب زده
 داشته‌ایم، نتیجه منفی گرفته‌ایم.
ستار هاشمی در دیدار با نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد، تأکید کرد: توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و ‌نیازهایی که مردم در تمامی ابعاد زندگی خود به آن دارند، قابل انکار نیست. در حال حاضر بخش زیادی از تعاملات مالی، سلامت و کسب و ‌کار بر بستر ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت می‌گیرد و از این رو، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی مهم‌ترین مطالبه مردم در کشور است. در کشور ظرفیت‌های بی‌بدیل دینی، سیاسی و فرهنگی داریم که اگر آنها را با ظرفیت فضای مجازی ترکیب کنیم نه تنها در کشور که خارج از مرزها مخاطب خواهیم داشت.

فیلترینگ یک شوخی بود
آیت‌الله سید شرف‌الدین ملک‌حسینی، نماینده مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری هم در دیدار با وزیر ارتباطات، با اشاره به موضوع فیلترینگ و رفع محدودیت از برخی پلتفرم‌های خارجی، گفت: لازم نبود که شما [مسئولان] به‌خاطر شوخی فیلترینگ در محدودیت باشید. فیلترینگی که به‌راحتی از آن عبور می‌شود، چه از مسیر‌های مجانی و چه مسیر‌های پرسود برای مافیای فیلترشکن و چه مسیر‌های مجاز برای افرادی که برای خودشان یک امتیاز قائل هستند، به معنی این است که فیلترینگ یک شوخی بود.
وی افزود: هر چقدر به عقب نگاه می‌کنم، می‌بینم هر چیزی را که بستیم، قهر زمان بر آن باز شد، روزی حکم کردیم که رادیو حرام است و بعد باز شد، بعد از انقلاب گفتند دستگاه‌های ماهواره ممنوع است و بعد باز شد. آن اتفاقی که ما می‌خواستیم نیفتاد. جهان تغییر می‌کند، از همین ارتباطات می‌توان برای تربیت انسان‌های فعال استفاده کرد.

ایجاد زیرساخت‌های ارتباطی مناسب عشایر
وزیر ارتباطات همچنین با حضور در جمع عشایر منطقه سعادت‌آباد گچساران از تلاش دولت چهاردهم برای ایجاد زیرساخت‌هایی متناسب با نوع زندگی عشایر خبر داد تا بتوانند از ارتباطات بهره‌مند شوند. هاشمی افزود: فراهم کردن زیرساخت‌های ارتباطی کمک می‌کند تا تولیدات عشایر بدون واسطه به بازار عرضه شود. محصولات عشایری ارزش ارائه در بازارهای جهانی را دارد و مورد توجه قرار می‌گیرد اما در حال حاضر، واسطه‌ها از این فرصت استفاده ‌می‌کنند. وزیر ارتباطات همچنین در بازدید از مدرسه عشایری دخترانه یاسوج، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی ازجمله فیبر نوری در مناطق کمتر برخوردار را از اولویت‌های دولت چهاردهم دانست.

جلوگیری از مهاجرت نخبگان
 با حمایت از دانش بنیان‌ها
وزیر ارتباطات همچنین در دیدار با فعالان حوزه فاوا و شرکت‌های دانش بنیان کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر حمایت از تولید داخل گفت: حمایت از شرکت‌های دانش بنیان به کاهش مهاجرت جوانان کمک می‌کند و دولت چهاردهم این موضوع را در اولویت قرار داده است. هاشمی افزود: توسعه زیرساخت‌ها در مناطق محروم و کمتر برخوردار و با ضعف تکنولوژی‌های جدید، اولویت اول وزارت ارتباطات است و در 4 ماه گذشته هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای تقویت زیرساخت‌های ارتباطی این استان پرداخت شده است. وزیر ارتباطات همچنین با شرکت در جلسه شورای اداری این استان، برای کمک به رشد و ارتقای شرکت‌های فناور کهگیلویه و بویراحمد، دستوراتی ویژه داد.
28 روستا زیر پوشش ارتباطی
وزیر ارتباطات در دومین روز سفر به کهگیلویه و بویراحمد، افتتاح پروژه‌های ارتباطی را در اولویت قرار داد و 3 روستای فاقد ارتباط صدرالله، حاجی موری و ده‌ابراهیم به شبکه ارتباطی متصل شدند. همچنین ۷ روستای دیگر منطقه که آنتن‌دهی ضعیفی داشتند تحت پوشش شبکه ارتباطی پرسرعت و پایدار قرار گرفتند. هاشمی و هیأت همراه همچنین به روستای امیرآباد دشتروم بویراحمد رفتند و به نمایندگی از ۱۷ سایت با پوشش ارتباطی ۲۸ روستا، سایت ارتباطی این روستا را افتتاح کرد.

افتتاح پروژه‌های فیبر نوری
 در دهدشت و چرام
افتتاح پروژه فیبر نوری شهرهای دهدشت و چرام نیز از نقاط عطف دومین سفر استانی وزیر ارتباطات بود. هاشمی در این مراسم با عذرخواهی از مردم استان بابت ناکافی و نامطلوب بودن کیفیت ارتباطات، تأکید کرد: در موضوع پروژه فیبر نوری، معیار دولت چهاردهم در خدمت‌رسانی، «اتصال» مشترکان به شبکه فیبر نوری است. زمانی می‌توانیم از «پوشش» مطلوب شبکه ارتباطی صحبت کنیم که مشترک احساس رضایت کند، درغیر این صورت، کاری انجام نشده و چرخ اقتصاد بخش به حرکت در نمی‌آید.

از دیپلماسی فناوری
 تا توسعه ماهواره‌های مخابراتی
 وزیر ارتباطات همچنین با شرکت در یک برنامه تلویزیونی، بر پیگیری دیپلماسی فناوری تأکید کرد و گفت: بلوغ فناوری ما به حدی رسیده که امکان ارائه خدمات در سطح بین‌المللی را داریم. وی نقبی هم به موضوع ناترازی انرژی زد و گفت: این امر باعث شد در مقاطعی با اختلالاتی در حوزه ارتباطات مواجه باشیم. وزیر ارتباطات افزود: این اختلالات بر زیرساخت‌های پرداخت هم تأثیر دارد و کسب و کارها را متأثر می‌کند. هاشمی درباره توسعه ماهواره‌های مخابراتی نیز گفت: درتلاشیم در آینده نزدیک بتوانیم به مدار ۳۵ هزار کیلومتری زمین آهنگ ماهواره‌های مخابراتی دسترسی پیدا کنیم تا زمینه ارتباط با مناطق صعب‌العبور فراهم شود.