مالیات ۵۰ درصدی دخانیات به نفع قاچاقچیان است
تولید سیگار برگ در ایران
خط تولید سیگار بهمن با دو نشان جدید به نامهای «بهمن سفید سوپر اسلیم» و «بهمن قرمز کینگ» سایز راندکرنر با ظرفیت ۶ میلیون نخ در روز در شرکت دخانیات مرکز مازندران افتتاح شد. بر این اساس، محققان و پژوهشگران صنعت دخانیات ایران در مجتمعهای ساری و گلوگاه موفق به تولید دو محصول جدید از گروه بهمن و همچنین تولید سیگار برگ برای اولینبار در کشور شدند.
نبود تناسب در تأمین مواد و قیمت
مهدی آشتیانی، مدیرعامل شرکت دخانیات در افتتاح خط جدید سیگار بهمن در ساری با اشاره به صبغه تاریخی استفاده از تنباکوهای ایرانی که به دلیل مضرات بسیار کم از استقبال خوبی برخوردار بوده، گفت: این محصول و همچنین توتونهای تولید ایران در ساخت سیگار بسیار بهتر از محصولات خارجی است البته در حال حاضر 500 نوع آن به صورت قاچاق وارد کشور شده و تولید داخل را با مشکل مواجه کرده است.
آشتیانی با بیان اینکه قاچاق سیگار در کشورهای تولیدکننده سیگار مطرح نیست و اگر مالیات 80 درصدی هم بدهند باز هم سود خود را دارند، افزود: از سال 1389 تا کنون مالیات بر سیگار 25 درصد افزایش داشته، در حالی که قیمت آن با دلار فعلی به نصف رسیده است و به این دلیل که برخی مواد آن از خارج تأمین میشود بنابراین هیچ تناسبی بین میزان مالیات، تأمین مواد و قیمت تمامشده سیگار داخلی وجود ندارد.
ضرورت توقف قاچاق
او ادامه داد: سهم شرکت دخانیات ایران با سابقه حدود 100 ساله از بازار مصرف 80 میلیارد نخ سیگار در سال، زیر 10 درصد است و شرکتهای چندملیتی که در کشور فعال هستند، بیش از 50 درصد سهم بازار را به خود اختصاص دادهاند و شرکتهایی که ذیل این شرکتها سیگار تولید میکنند یا مستقل هستند نیز سهم بالایی در این بازار دارند.
مدیرعامل شرکت دخانیات ایران با بیان اینکه محصولات تولید داخل مضرات کمتری نسبت به تولیدات خارجی دارد و محققان شرکت ما نیز همواره به دنبال تولید محصولات باکیفیتتر هستند، تصریح کرد: فرآیند تولید سیگار در مجتمعهای کشور مشخص شده است اما کالاهای قاچاق که در انواع مختلف هستند، معلوم نیست با چه موادی ساخته شدهاند، لذا شرکت دخانیات ایران پیوسته در حال ارتقای محصولات خود است تا مردم به سمت محصولات خارجی نروند.
آشتیانی بیان کرد: هیچ شرکتی ۵۰ درصد مالیات نمیدهد و اگر بخواهیم ادامه دهیم دو راه دارد؛ یا طی ۱۰ سال آینده این شرکت را تعطیل کنیم یا جلوی قاچاق سیگار را بگیریم.
مدیرعامل شرکت دخانیات ایران از نمایندگان مازندران که در کمیسیونهای مختلف مجلس حضور دارند، خواستار پیگیری این موضوع و برداشتن مالیات ۵۰ درصدی از شرکت دخانیات شد و این را هم اضافه کرد که اگر قرار است کارگران جدیدی به شرکت دخانیات اضافه شوند باید از فرزندان متخصص همین کارگران باشند.
به کارگیری ظرفیت حقوقی مجلس
عالیه زمانی، نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به فراز و فرودها و موانعی که مجتمع دخانیات ساری داشته است، گفت: البته این شرکت تلاش کرده به عنوان یک برند در صنعت مازندران سر پا بماند و توسعه پیدا کند. عالیه زمانی افزود: ظرفیت حقوقی مجلس قطعاً مانند بسیاری از مسائل و مطالباتی که پیگیر هستیم، در خدمت احقاق حقوق شرکت دخانیات نیز قرار دارد و در مسیر مطالبات بحق این مجموعه گام برمیداریم.
شکست طلسم 10 ساله
مهدی جوادی کوچکسرایی، مدیر مجتمع دخانیات مازندران از شکستن طلسم ۱۰ ساله راهاندازی خط دوم تولید در مجتمع دخانیات ساری گفت و آن را فصل جدیدی در تولید محصولات فناورانه عنوان کرد. جوادی ادامه داد: سالن دخانیات ساری زیرساخت فعالیت در ۶ خط تولید را دارد ولی اکنون با دو خط تولید فعالیت دارد، با وجود مشکلات موجود به دنبال راهاندازی خطوط جدید در این مجتمع هستیم.