استقبال از فرصت دولت پزشکیان در کنگره اتحاد ملت


دهمین کنگره حزب اتحاد ملت بار دیگر فرصتی برای گردهم‌آیی فعالان سیاسی اصلاح‌طلب از احزاب و گروه‌های مختلف فراهم آورد. جمعی از مقامات دولتی از جمله علی زینی‌وند معاون سیاسی وزیر کشور، الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت و محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، در کنار چهره‌های سیاسی دیگری همچون مصطفی معین، لطف‌الله میثمی، محمد توسلی، معصومه ابتکار، شهیندخت مولاوردی، مصطفی کواکبیان، علیرضا علوی‌تبار، فاضل میبدی و عباس آخوندی از میهمانان افتتاحیه این کنگره بودند. مراسم حزبی که یک بار دیگر در سالن همایش‌های اجلاس سران برگزار می‌شد و همین نکته ظریف در تعیین محل برگزاری، نشان از آن دارد که فعالیت حزبی در مسیر بازگشت به دوران رونق است. بویژه اینکه در سه سال گذشته موج استعفای تعدادی از فعالان حزبی نشان می‌داد انگیزه آنان برای فعالیت سیاسی تقلیل یافته است. در عین حال در ماجرای مخالفت کمیسیون ماده 10 احزاب در وزارت کشور دولت سیزدهم با فعالیت آذر منصوری به عنوان دبیرکل یک حزب که برای اولین بار انتخاب شده بود در دی 1400 و تعلیق سه ماهه فعالیت حزب اتحاد در سال 1401 از جمله مواردی بود که نشان می‌داد کار سیاسی و حزبی قانونمند با دشواری‌هایی روبه‌رو است. از این رو برگزاری این کنگره می‌تواند بیانگر تسهیل برخی از این دشواری‌ها باشد.

خانیکی: باید از قدرت نهادهای مدنی استقبال کرد
شاید به اعتبار همان دوره عسرت از سر گذرانده بود که هادی خانیکی از جایگاه رئیس سنی دهمین کنگره حزب اتحاد ملت در سخنانی دولت و نظام را به استقبال‌ از قدرت نهادهای مدنی و احزاب فراخواند. وی گفت: در شرایطی که هر جامعه‌ای دستخوش تغییر می‌شود، این احزاب هستند که می‌توانند حلقه‌های وصل این‌ جامعه باشند. احزاب قوی نه‌تنها جامعه را قوی می‌کنند، بلکه باعث تقویت نظام‌ حکمرانی نیز می‌شوند، زیرا در جامعه در حال تغییر، هر چه قدر نظام‌ سیاسی بتواند روزنه‌هایی را بگشاید و به سمت مشارکت بیشتر برود و سازکارهای حل اختلاف را انتخاب کند، هم خود و هم جامعه سود می‌برند.

منصوری: مهم‌ترین هدف، باید تأمین معیشت مردم باشد
آذر منصوری رئیس جبهه اصلاحات که روز پنجشنبه برای چهارمین بار به دبیرکلی حزب اتحاد ملت انتخاب شد، در سخنانی رویکرد این حزب در قبال موضوعات مختلف را تبیین کرد. منصوری با تأکید بر این نظر که «مهم‌ترین هدف سیاست داخلی باید تأمین معیشت و جلب رضایت مردم و ایجاد امید به آینده، تقویت الزامات توسعه پایدار، جلب و جذب سرمایه‌های مادی و معنوی و پیشگیری از مهاجرت نخبگان باشد»، اظهارکرد: باید هم از فرصت‌های موجود در جهت منافع کشور استفاده کنیم و هم در این راستا فرصت‌سازی کنیم. در شرایط فعلی که از یک سو مشکلات منطقه‌ای ایران افزایش پیدا کرده و از سوی دیگر فردی با سابقه سیاست‌های ضد‌ایرانی و فشار حداکثری در مسند ریاست جمهوری امریکا قرار گرفته، باید با درک شرایط که پیچیده‌تر و دشوارتر از گذشته است، مهم‌ترین خواسته ما از تصمیم گیران تدبیر باشد.
منصوری در بخش دیگری از سخنان خود انسجام ملی و وفاق را امری ضروری برای حل مشکلات کشور دانست و تأکید کرد: حال که کسری بودجه در کنار انواع ناترازی‌ها سر به فلک کشیده است، باید همه بدون سهم‌خواهی و نیز درک واقع‌بینانه از شرایط، این دولت را فرصتی مغتنم بدانند و توان خود را برای موفقیت آن به کار گیرند.
دهمین کنگره سراسری حزب اتحاد ملت با رأی‌گیری و انتخاب اعضای جدید شورای مرکزی آن همراه بود. در پی این رأی‌گیری آذر منصوری، علی شکوری‌راد، حسین‌ نورانی‌نژاد، امیر آریازند، سعید شریعتی، سید عمادالدین خاتمی، سید مرتضی مبلغ، ساجده عربسرخی، سید محمود میرلوحی، حسین کاشفی، زهره آقاجری، رضا باوفا، اروجعلی محمدی، نفیسه زارع‌کهن، رحیم عبادی، جلال جلالی‌زاده، حسین نقاشی، سید محمود حسینی، فاطمه پهلوانی، حمیدامین اسماعیلی، داوود حشمتی، اشرف بروجردی، علی پیرحسینلو، هادی یزدانی، سید پوریا موسوی، کریم عابدی، زهرا بهروز‌آذر، جلال محمدلو، سارا خوشخوی و مریم ثروتی اعضایی بودند که به عضویت شورای مرکزی 30 نفره حزب اتحاد ملت درآمدند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و سی و نه
 - شماره هشت هزار و ششصد و سی و نه - ۰۸ دی ۱۴۰۳