در سفر دو روزه دولت طرح‌های متعددی به بهره‌برداری رسید

از پتروشیمی تا آبگیری سد

 
سفر دو روزه رئیس جمهوری و هیأت دولت به خراسان شمالی، دومین سفر استانی دولت وفاق ملی بود. آنچه در این سفر روی داد، فقط گفت‌و‌گو با مردم و شنیدن حرف‌های آنان و نشستن پای درد دل‌ها و نیازهای آنان نبود؛ بازدیدها و برنامه‌های افتتاح هم در این برنامه‌ها گنجانده شده بود. در این سفر بخش عمده افتتاح‌ها یا آغاز پروژه‌ها از سوی اعضای دولت صورت گرفت. مثلاً نیروگاه حرارتی شرکت آلومینای ایران در شهرستان جاجرم با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کلنگ‌زنی شد.
بنا به اظهارات رئیس جمهوری در گفت‌و‌گو با شبکه استانی خراسان شمالی، در این سفر قریب به 35 هزار میلیارد تومان اعتبار برای رفع نیازها و حل مشکلات استان، در حوزه‌های بخش خصوصی و اقتصاد تا حل مشکل آب و توسعه بخش کشاورزی تمهید شد. در کنار اعضای دولت که عمده بازدیدهای صنعتی و پروژه‌ای یا افتتاح طرح‌ها را انجام دادند، یک پروژه هم با حضور پزشکیان افتتاح شد.
افتتاح تصفیه‌خانه تکمیلی پتروشیمی خراسان
پروژه افتتاح شده با حضور رئیس جمهوری، تصفیه‌خانه تکمیلی پتروشیمی خراسان بود. این طرح با حضور رئیس جمهوری در مجتمع پتروشیمی خراسان به بهره‌برداری رسید. این پروژه به منظور تأمین آب پایدار مجتمع پتروشیمی خراسان و کاهش عوارض زیست محیطی، با هزینه‌ای بالغ بر 12 هزار میلیارد ریال اجرا شده است. با بهره‌برداری از این پروژه، 5/5 میلیون متر مکعب پساب فاضلاب شهر بجنورد، پس از تصفیه تکمیلی در تصفیه‌خانه اختصاصی شرکت پتروشیمی خراسان، با خط لوله‌ای به طول 11 کیلومتر جهت مصارف صنعتی به پتروشیمی خراسان انتقال می‌یابد.
البته لازم به ذکر است که طرح‌هایی از این دست، به نوعی محصول تلاش دولت‌های مختلف است. چرا که دولت‌ها به مثابه دوی امدادی عمل کرده و طرح‌ها در هر مرحله در یک دولت پیش می‌رود و درنهایت در یک دولت افتتاح می‌شود.

بازدید از نمایشگاه تخصصی کشاورزی
رئیس جمهوری پنجشنبه گذشته از چهاردهمین نمایشگاه کشاورزی و صنایع وابسته در استان خراسان شمالی که در بجنورد در حال برگزاری است، بازدید کرد. این نمایشگاه با حضور 45 شرکت در 105 غرفه برپا شد و توانمندی‌های استان در تولید فرآورده‌های گوناگون زراعی، باغی، دام و طیور، ادوات و تجهیزات بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی و وابسته این بخش‌ها، به نمایش گذاشته شده است. پزشکیان در این بازدید با غرفه‌داران به گفت‌و‌گو پرداخت و در جریان فعالیت‌ها و آخرین دستاوردها و فناوری‌های شرکت‌های دانش‌بنیان استان در حوزه کشاورزی قرار گرفت.

دو بازدید ویژه در سفر استانی
پزشکیان در این سفر دو بازدید ویژه هم داشت؛  در یکی از این برنامه‌ها رئیس جمهوری با حضور در یکی از مراکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست در بجنورد و با بازدید از این مرکز، ساعتی را در کنار آنان گذراند. رئیس جمهوری در گفت‌و‌گو با مسئول و مربیان این مرکز، وضعیت تحصیل، بهداشت و درمان و توانمندسازی کودکان بی‌سرپرست را جویا شد. پزشکیان تصریح کرد: کودکان آینده کشور ما هستند و امیدوارم بتوانیم به تربیت، آموزش، شادابی و رشدشان کمک کنیم. رئیس جمهوری با توجه به استیجاری بودن این مرکز و هزینه بالای اجاره آن، به استاندار دستور داد نسبت به فراهم کردن یک واحد آپارتمانی برای نگهداری از این کودکان اقدام کند.

بازدید از مرکز تشخیصی درمان قلب بجنورد
پنجشنبه گذشته رئیس جمهوری از مرکز تشخیصی درمان قلب بجنورد بازدید کرد و از بخش‌های مختلف این مرکز درمانی 18 تختخوابی از جمله بخش آی‌سی‌یو، سی‌سی‌یو و آنژیوگرافی دیدن کرد. پزشکیان در جریان بازدید از مرکز تشخیصی درمان قلب بجنورد با مسئولان، کادر درمانی و برخی بیماران بستری شده در این مرکز درمانی گفت‌و‌گو کرد و کم و کیف وضعیت درمان و قابلیت‌های این مرکز تک تخصصی را جویا شد. پزشکیان سال 92 نیز در جریان سفر به استان خراسان شمالی از بیمارستان امام حسن(ع) بجنورد بازدید کرده بود.

 

برش

برای ایران؛ از نقده تا راز و جرگلان
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهوری در این سفر پزشکیان را همراهی کرده بود. عبدالکریم حسین‌زاده در این سفر به شهرستان مرزی راز و جرگلان رفت و در گفت‌و‌گو با مردم این منطقه ترکمن‌نشین، در جریان مشکلات و نیازهای آنان قرار گرفت. حسین‌زاده همچنین به شهر «غلامان» این شهرستان سفر و از طرح آب‌رسانی مجتمع آب آشامیدنی پایدار پرسه‌سو بازدید کرد. چنین سفر و بازدیدی برای معاونان رئیس‌جمهوری در سفر استانی مرسوم است. اما آنچه دیدارهای حسین‌زاده را ویژه می‌کند، این واقعیت است که معاون توسعه روستایی رئیس‌جمهوری خود از اهالی یک شهر مرزی، یعنی نقده است. حسین‌زاده اهل سنت و کرد است. همه اینها یعنی در دولت وفاق مسعود پزشکیان، یک کرد اهل سنت که معاون رئیس‌جمهوری است و به لحاظ زادگاه هم وابسته به نقاط مرزی غرب کشور است، حالا به نقاط مرزی شرق کشور سفر کرده تا مشکلات مردمی را شناسایی و رفع کند که خودشان هم مرزنشین و بیشتر آنان ترکمن هستند. بنابراین در دولت وفاق ملی، غرب و شرق کشور بیش از پیش به هم پیوسته شده‌اند و هر یک دردی و چشم‌اندازی مشترک دارند؛ درد حل مشکلات ایرانیان در جای‌جای این سرزمین و حرکت در مسیر چشم‌انداز توسعه ایران. این میان فرقی ندارد که مدیر یا شهروند، کرد باشد یا ترکمن، اهل سنت باشد یا شیعه؛ همه ذیل کلیت واحد و بزرگ‌تری به نام ایران و برای ایران با یکدیگر تلاش می‌کنند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و سی و نه
 - شماره هشت هزار و ششصد و سی و نه - ۰۸ دی ۱۴۰۳