آب آشامیدنی پایدار برای شهرستان‌های خراسان شمالی تأمین می‌شود

عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح آبی شمال‌شرق

عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح آبرسانی شمال شرق کشور با اعتباری افزون بر ۵۰ هزار میلیارد ریال با حضور «عباس علی آبادی» وزیر نیرو در شیروان خراسان‌شمالی آغاز شد. این طرح بزرگ آبرسانی شامل حفاری ۱۰ حلقه چاه، خطوط جمع آوری، ۲۴۰ کیلومتر خط انتقال، ساخت چندین باب مخزن بین‌راهی، ایستگاه‌های پمپاژ و تأمین برق اختصاصی مورد نیاز است.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور با داشتن ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر رودخانه اعم از دائمی و فصلی از نظر برخورداری از آب‌های سطحی باید موقعیت ویژه‌ای داشته باشد، اما به دلیل شیب زمین‌های این استان به سمت کشور همسایه، تمامی آب‌های سطحی به طرف این کشور سرازیر می‌شود.
مسئولان می‌گویند تأمین منابع جایگزین و پایدار آب تنها چاره برون رفت از این مشکل است و بهره‌برداری از منابع زیرزمینی باید در دستور کار قرار گیرد و خوشبختانه دولت وجود این مشکل را به خوبی درک کرده و به دنبال انتقال آب منطقه سرانی به شهرستان‌های مختلف استان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی پیشتر در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها اعلام کرد که مطالعات فنی و تخصصی طرح به اتمام رسیده و مصوبات زیست محیطی و پدافند غیرعامل صادر شده است و وزیر نیرو در سفر هیأت دولت در سال ۱۴۰۱ در شهرستان شیروان و فاروج حضور یافت و از منطقه اجرای طرح بازدید و از نزدیک طرح را بررسی و دستورات لازم برای تسریع در فرآیند اجرایی شدن طرح صادر کرد.
علی مرتضوی گفت: اجزای این طرح شامل حفاری ۱۰ حلقه چاه، خطوط جمع آوری، ۲۴۰ کیلومتر خط انتقال، ساخت چندین باب مخزن بین راهی، ایستگاه‌های پمپاژ و تأمین برق اختصاصی مورد نیاز است.
وی افزود: ضرورت تسریع در اجرای طرح باتوجه به کاهش حجم مخازن سدهای استان و کاهش تراز آب زیرزمینی و ممنوعه و بحرانی بودن دشت‌های استان روز به روز بیشتر احساس می‌شود و این مهم تبدیل به خواسته و مطالبه‌ای برای مردم استان شده است تا مرهمی باشد بر زخم‌های به جا مانده از خشکسالی که زندگی مردم این استان را در سال‌های اخیر تحت تأثیر قرار داده است.
 مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی درباره مزایای اجرای این طرح خاطرنشان کرد: بر اساس این طرح سالانه بیش از ۴۰ میلیون متر مکعب آب با کیفیت استخراج و با تأمین و انتقال آب پایدار بخش زیادی از نیاز شهروندان به آب آشامیدنی تأمین می‌شود. وی با اشاره به حفر ۶ حلقه چاه در منطقه سرانی اظهار کرد: این چاه‌ها به صورت آزمایشی حفر شده است و امید می‌رود تجهیز آن سرعت گیرد.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و سی و هشت
 - شماره هشت هزار و ششصد و سی و هشت - ۰۶ دی ۱۴۰۳