سفره دل ساکنان مناطق محروم نزد دولتی‌ها باز شد

معاون رئیس‌جمهوری در ضیافت حاشیه‌نشین‌ها

همنشینی زمستانه در تاریکی شبانه مسئولان ارشد دولت چهاردهم در مناطق حاشیه نشین شهر بجنورد و گپ و گفت بدون واسطه با مردم، دور آتشی که در سرمای زمستان گرمابخش دستانشان شده بود، نور امید را در دل اهالی دومین شهر حاشیه نشین کشور زنده ساخت و دل‌ها را برای دستیابی رفاه شهری و بهبود وضع موجود گرم کرد.
روز گذشته «عبدالکریم حسین زاده» معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهوری در جمع اهالی حاشیه‌نشین روستای کلاته محمدعلی پهلوان بجنورد حضور پیدا کرده و ساعتی با آنان همصحبت شد.
وی در جمع اهالی حاشیه نشین بجنورد گفت: بیکاری و پایین بودن درآمد خانواده‌ها از مشکلات حاشیه نشینان مرکز استان خراسان شمالی است و در این زمینه پیگیر هستیم؛ نتایج این پیگیری‌ها را نیز به شما گزارش خواهیم داد. همچنین اقداماتی را که قرار است در این باره انجام شود به شما اطلاع خواهیم داد. وی با اشاره به نقش مردم در برطرف کردن مشکلات اظهار کرد: مردم باید در انجام کارها و برطرف کردن مشکلات، مشارکت داشته باشند. ما نیز پیگیر هستیم تا اعتبارات مورد نیاز تأمین شده و در حد امکان برای رفع دغدغه‌ها اقدام کنیم.
«عبدالکریم حسین زاده» تأکید کرد: اطمینان می‌دهم که نسبت به مشکلات شما و پیگیری برای حل آن بی‌تفاوت نیستیم و تلاش می‌کنیم وضعیت معیشت مردم ساکن در سکونتگاه‌های غیررسمی را بهبود بخشیم.
در این دیدار، یکی از اهالی روستای کلاته محمدعلی پهلوان بجنورد از وضعیت معیشت مردم این منطقه گله کرده و گفت: در این منطقه بیکاری بیداد می‌کند؛ جوانان اغلب به دلیل بیکاری به مواد مخدر روی آورده و مشکلاتی را به خانواده‌های خود تحمیل کرده‌اند.
اگر این رویه همچنان ادامه داشته باشد تا چند سال بعد جوانان 12-13 ساله هم درگیر مواد مخدر می‌شوند. یکی دیگر از اهالی حاشیه نشین به عدم اشتغال بومیان منطقه در شرکت‌ها اشاره کرد و گفت: اغلب شرکت‌های این منطقه افراد غیربومی را استخدام کرده و توجهی به جوانان بومی ندارند.
بخشی دیگر از گله‌ها و مشکلات مردم این منطقه به کمبود سالن ورزشی و تجهیزات کافی بازمی گردد. یکی از اهالی این روستا می‌گوید: تعداد سالن‌های ورزشی این روستا خیلی کم است؛ سالن‌های موجود هم نه مربی دارد و نه تجهیزات. جوانان اغلب برای رفت و آمد به سالن‌های ورزشی مجبورند به صورت مشارکتی با دوستانشان ماشینی کرایه کرده و از امکانات روستاهای اطراف استفاده کنند.

رفع دغدغه حاشیه نشینان
بازدید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهوری از مناطق حاشیه‌نشین بجنورد در حالی صورت می‌گیرد که حدود یک سوم از جمعیت مرکز خراسان شمالی برابر با ۹۰ هزار نفر حاشیه نشین بوده و در بافت ناکارآمد شهری سکونت دارند؛ مناطقی که سال‌های سال مورد کم توجهی قرار گرفته و با تلی از مشکلات برای ساکنان، گرد محرومیت به خود گرفته است.
این در حالی است که یک سوم جمعیت شهر بجنورد در مناطق حاشیه‌ای و در سکونتگاه‌های غیررسمی سکونت داشته واهالی آن با مشکلاتی مانند نامناسب بودن معابر، اجرا نشدن طرح جمع‌آوری فاضلاب و وضعیت نامناسب معابر ناشی از رهاسازی پساب، بیکاری و ضعف زیرساخت‌های فرهنگی و ورزشی، اعتیاد جوانان و... دست و پنجه نرم می‌کنند.
مردمی خونگرم که حالا با حضور رئیس‌جمهوری و وزرای دولت چهاردهم دلگرم‌تر شده و رفع بیکاری جوانان و توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و فضاهای ورزشی را به عنوان مهم‌ترین دغدغه‌ها از معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهوری مطالبه می‌کنند.

آبرسانی پایدار به راز و جرگلان
«عبدالکریم حسین زاده» معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهوری در دومین روز از حضورش در خراسان شمالی وارد شهرستان مرزی راز و جرگلان شد و از ظرفیت‌ها و کمبودهای این مناطق مختلف بازدید کرد. وی در سفر به شهر غلامان به شهدای این خطه ترکمن‌نشین ادای احترام کرد.   
غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدای غلامان با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهوری، فرماندار شهرستان و سایر مسئولان انجام شد. معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهوری در بازدید از پروژه آبرسانی مجتمع آب پایدار پرسه‌سو اظهار کرد: این طرح تاکنون ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و بیش از ۷۰۱ میلیارد و ۱۷۷ میلیون ریال برای اجرای آن هزینه شده است.
پس از تکمیل، این پروژه دسترسی ۴۳ هزار نفر از ساکنان شهرستان راز و جرگلان به آب آشامیدنی پایدار و باکیفیت را فراهم خواهد کرد. حسین‌زاده هدف این سفر را شناسایی نیاز‌ها و بررسی کمبود‌های منطقه عنوان کرد و گفت: شهرستان راز و جرگلان با وجود موقعیت مرزی خود، از ظرفیت‌های بسیاری برخوردار است. برنامه‌ریزی برای توسعه زیرساخت‌ها در این مناطق، یکی از اولویت‌های اصلی دولت محسوب می‌شود.
این بازدید نشان‌دهنده تعهد دولت به رفع نیاز‌های مناطق محروم و ارتقای شاخص‌های توسعه در شهرستان‌های مرزی است. معاون رئیس‌جمهوری بر لزوم سرعت بخشیدن به پیشرفت پروژه‌های زیرساختی تأکید کرد و گفت: اجرای چنین طرح‌هایی نقش بسزایی در بهبود کیفیت زندگی مردم و کاهش مشکلات موجود خواهد داشت.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و سی و هشت
 - شماره هشت هزار و ششصد و سی و هشت - ۰۶ دی ۱۴۰۳