اخبار

 تنظیم‌گری به سمت هوش مصنوعی حرکت کند
بیست‌وپنجمین نمایشگاه تلکام صبح روز گذشته با حضور معاون اول رئیس جمهوری و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افتتاح شد.
به گزارش ایرنا، معاون اول رئیس‌جمهوری در این مراسم گفت: مزیت بخش فناوری اطلاعات در کشور وجود نیروهای باانگیزه، بانشاط و با هوش و توان علمی‌بالاست و انتظار می‌رود فناوری اطلاعات سهم 20 درصدی از اقتصاد کشور داشته باشد. محمدرضا عارف افزود: سهم بالای این بخش در اشتغال بویژه فارغ التحصیلان باید مشخص شود و انتظار می‌رود یک سهم حداقلی ۲۰ درصدی از شاخص اشتغالزایی به حوزه فناوری اطلاعات اختصاص یابد.
وی تصریح کرد: باید دید سهم فناوری اطلاعات در تولید ناخالص داخلی چیست. باید تکلیف کنیم ۱۰ درصد از سهم تولید ناخالص داخلی از حوزه فناوری اطلاعات باشد که این اغراق نیست، چرا که بازار خوب و ارزشمندی در داخل، منطقه و جهان با توجه به برقراری تعاملات خوب منطقه‌ای، بین‌المللی و حضور جمهوری اسلامی‌ایران در تشکل‌ها و نهادهای بین‌المللی داریم.

 بی‌مهری به فعالان حوزه فاوا عامل مهاجرت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در این مراسم گفت: افزایش مهاجرت به دلیل بی‌مهری با نیروی انسانی در حوزه فاواست. ستار‌هاشمی‌ادامه داد: متأسفانه در سال‌های اخیر به دلایل مختلف، نیروی انسانی متخصص ما مسیر مهاجرت را در پیش گرفته که این مسأله نیاز به تدبیر و نگاه ویژه دارد.
وی افزود: هوش مصنوعی از حوزه ارتباطی جدایی‌ناپذیر است زیرا با فراهم شدن زیرساخت‌های پردازشی، مراکز داده و اتصال باکیفیت آنها، امروز می‌توانیم به سمت بهره‌مندی از این ظرفیت حرکت کنیم.
 اگر پیش از این از واژه شهروند یا سیتیزن استفاده می‌کردیم، امروز باید از «شهروند شبکه» یا نتیزن استفاده کرده و خود را متناسب با ظرفیت‌های روز بازتعریف کنیم.
وی افزود: اگر وزارت ارتباطات تا پیش از این، در حوزه تنظیم‌گری بر مباحثی همچون صوت و ترافیک متمرکز بود، امروز باید به سمت تنظیم‌گری حوزه سرویس، داده، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا حرکت کند.
 ازآنجاکه فناوری‌های نوین در حوزه تنظیم گری، پیچیدگی‌های خاص خود را دارد باید این تنظیم‌گری، با مشارکت ذینفعان و بخش خصوصی‌ اتفاق بیفتد. وزیر ارتباطات گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که بخش خصوصی از منظر تعدد مراکز و مراجع تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی دچار گمراهی نشود که این، در حال حاضر یک مسأله جدی در کشور به شمار می‌رود.

نهادهای فرادستی
 تصمیم‌گیرنده نهایی
درباره فیلترینگ
معاون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه تصمیم‌گیری نهایی درباره فیلترینگ برعهده نهادهای فرادستی است، گفت: قطعاً رفع فیلترینگ و همچنین ایجاد یک چهارچوب مؤثر برای صیانت از حقوق دیجیتال، در دستورکار جدی ما قرار دارد و این مسأله را در تعامل نزدیک با نهادهای تصمیم‌گیر پیگیری خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، احسان چیت‌ساز در نشست با اعضای شورای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، با برشمردن مزایای اینترنت آزاد و هوشمندانه، اظهار کرد: حقوق دیجیتال نباید در حد یک شعار باقی بماند، بلکه زیربنای توسعه کسب‌وکارهای مدرن، استارتاپ‌ها و حتی فعالیت‌های روزمره مردم است.
 زمانی که شهروندان احساس کنند از حق دسترسی خود محروم یا محدود شده‌اند، اعتمادشان نسبت به ساختارهای رسمی‌کاهش می‌یابد. ما در وزارت ارتباطات برای جلوگیری از این اتفاق، با جدیت به دنبال رفع فیلترینگ و متعادل‌سازی فضای دیجیتال هستیم.
معاون سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ما در وزارت ارتباطات به‌عنوان حامی‌منافع عمومی‌و رشد اقتصادی دیجیتال، همواره می‌کوشیم صدای بخش خصوصی، استارتاپ‌ها و مردم را در گفت‌وگو با مراجع بالادستی منعکس کنیم.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و سی و شش
 - شماره هشت هزار و ششصد و سی و شش - ۰۴ دی ۱۴۰۳