در حافظه موقت ذخیره شد...
۳۰۰ روز سال در مرکز ایران آفتاب میتابد
سرمایهگذاری برای تولید انرژیهای پاک در قم
تابش مداوم و ۳۰۰ روزه خورشید در آسمان استان قم، فرصتی طلایی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر بویژه خورشیدی به شمار میرود؛ ظرفیتی ارزشمند که چشم انتظار جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی است تا به موتور محرک اقتصاد سبز در ایران تبدیل شده و بخش مهمی از ناترازی انرژی این روزها را حل و فصل کند. اگرچه تاکنون پروژههای کوچک و متوسط خورشیدی در استان قم اجرا شده اما این ظرفیتها هنوز به طور کامل مورد استفاده قرار نگرفته است. بر این اساس، قم میتواند با بهرهگیری از چنین ظرفیت عظیم و گستردهای، به قطب انرژی خورشیدی در ایران تبدیل شود؛ خواستهای که تحققش به همکاری بیشتر میان بخشهای دولتی، خصوصی و دانشگاهها نیازمند بوده و میتواند به عاملی مهم در توسعه استان تبدیل شود. این در حالی است که طبق گفته کارشناسان برای جذب سرمایهگذار و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در قم، لازم است مجموعهای از اقدامات هماهنگ و بهمپیوسته مانند ارائه مشوقهای مالی و تضمین بازگشت سرمایه صورت گیرد. این اقدامات شامل افزایش وامهای کمبهره، ارائه معافیتهای مالیاتی و تضمین خرید برق تولیدی از نیروگاههای خورشیدی با قراردادهای بلندمدت و نرخ پایدار است. چنین رویکردهایی، ریسک سرمایهگذاری را کاهش داده و بازدهی اقتصادی را تضمین میکند.
«وحید آشتیانی» مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قم گفت: باتوجه به وجود ۳۰۰ روز آفتابی در طول سال در استان قم، شرایط بسیار خوبی در تولید انرژی خورشیدی وجود دارد که میشود از این شرایط برای توسعه استان استفاده کرد.
وی با اشاره به نحوه تأمین میزان برق مصرفی واحدهای تولیدی گفت: ما در استان قم 11 شهرک و ناحیه صنعتی دولتی و 2 شهرک صنعتی غیردولتی داریم. در این شهرکها و نواحی قریب به 2 هزار واحد فعال و حدود 50 هزار نیروی شاغل اشتغال دارند. آشتیانی افزود: برق شبکه سراسری توزیع در کل کشور براساس تولید نیروگاههای برق تأمین میشود و شرکتهای صنعتی هم از این انرژی استفاده میکنند. ما زیرساختهای خوبی را در شهرکتهای صنعتی داریم و پستهای موجود در شرایط عادی پاسخگوی مصرف این واحدها هستند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قم درخصوص اقدامات انجام شده در حوزه استفاده از انرژی خورشیدی جهت تأمین برق موردنیاز واحدهای تولیدی و صنعتی گفت: اکثر واحدهای صنعتی موضوع ناترازیها را مطلع بودند و کسانی که آیندهنگر بودند، این تأمین را انجام دادند. آشتیانی به تسنیم گفت: اراضی که قابلیت ایجاد تولید برق از طریق انرژی خورشیدی داشتند را با تمام مدیران در میان گذاشتند و زمینها شناسایی شد. قریب به 600 هکتار زمین در داخل و خارج از شهرکهای صنعتی شناسایی شد. مذاکراتی بین سرمایهگذاران صورت گرفت و به استان دعوت شدند. مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قم بیان کرد: هماهنگیهای لازم در مجموعه ساتبا که مجوز تولید انرژی خورشیدی را میدهند طی یک ماه اتخاذ شد.
وی درخصوص شکایات متعدد واحدهای تولیدی مختلف ناشی از قطعی برق و نحوه جبران خسارات عنوان کرد: تلاش استاندار و دستگاههای مختلف و مسئولین ذیربط بر این بود که این خسارات در بخش صنعت، خدمات و سایر مصارف کمتر شود. طی جلسات مختلف مقرر شد که خاموشیها به نحوی باشد که مراعات حال صنایع مختلف و تجاری استان بشود. باتوجه به اینکه استان قم یکی از استانهایی است که قریب به 40 درصد اشتغال آن در حوزه صنعت است و در ردیف رتبهبندی جزو 10 استان صنعتی کشور محسوب میشود باید به این موضوع پرداخته شود و خسارات استحصال شود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قم برضرورت تأمین سوخت نیروگاهها در سراسر کشور تأکید و اذعان کرد: کمترین خسارتی که به یک واحد صنعتی از قطعی برق وارد میشود، بیکاری کارگران است که نمیتواند به تولید بینجامد. ما در سال گذشته 35 روز خاموشی داشتیم که این رقم باید کاهش داشته باشد. آشتیانی اظهار کرد: سعی ما بر این بود که هر روز در این واحدهای صنعتی حضور پیدا کنیم و شرایط را برای آنها تبیین کنیم و این امیدواری را به آنها بدهیم که در سال آینده با تلاشهایی که درحال پیگیری است، در استان قم تولید برق را به حداقل برسانیم و خاموشی نداشته باشیم.