اخبار
رویکرد جدید گزینش معلمان
مهر- رضا روستایی، مدیرکل دبیرخانه گزینش وزارت آموزش و پرورش گفت: ما به دنبال تحقق گزینش عدالتمحور هستیم و در این زمینه، تغییرات خوبی نسبت به گذشته شکل گرفته است. وی درباره رویکرد دبیرخانه گزینش در دولت چهاردهم افزود: شعار ما رعایت عدالت، حق داوطلب و توجه به نظام تعلیم و تربیت به صورت توأمان است و در این راه، توجه ما به دوری از افراط و تفریط است. پیشتر وی از تأیید 5 هزار و 461 داوطلب آزمون استخدام آموزش و پرورش و دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان که در گزینش رد شده بودند، در بررسی مجدد خبر داده بود. وی ادامه داد: علاوه بر این، دانشگاه فرهنگیان اگر چه هنوز تا رسیدن به ظرفیتهای واقعی خود فاصله دارد؛ اما با جذب دانشجو معلمان، توانست بخشی از خلأ چند ده هزار نفری فرهنگیان را جبران کند. بر این اساس و در سالهای گذشته، داوطلبان استخدام در آموزش و پرورش، پس از قبولی در آزمون کتبی، وارد مرحله مصاحبه و گزینش شده و با کسب حد نصاب قبولی در دو بخش مصاحبه گزینش و مصاحبه تخصصی میتوانند به جرگه معلمان بپیوندند.
دستور العمل غذای سالم در راه هیات دولت
ایسنا- احمد اسماعیلزاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره ضرورت مصرف لبنیات و برنامه وزارت بهداشت برای افزایش مصرف مواد غذایی سالم گفت: سرانه مصرف لبنیات در کشور بسیار پایین است. بررسیها بیانگر این است که سرانه مصرف لبنیات ایرانیان حدود یک واحد و از میزان استاندارد کمتر است. وی درباره ضرورت تخصیص یارانه برای تأمین لبنیات در سبد کالای خانوار افزود: وزارت بهداشت خواهان افزایش مصرف لبنیات در میان خانوادهها و کنترل قیمت محصولات لبنی است؛ چراکه اجتناب از مصرف لبنیات میتواند سبب بروز مشکلاتی در آینده شود. وزارت بهداشت در نظر دارد دستورالعمل تأمین غذای سالم برای خانوادهها را در اختیار هیأت دولت قرار دهد تا مطلع شویم آیا دستگاههای مربوطه میتوانند یارانهای برای تأمین غذای سالم مردم لحاظ کنند؟ این یارانه از محل مالیات کالاهای آسیبرسان تأمین میشود و برای تأمین مواد غذایی سالم در قالب یارانه اختصاص مییابد. دستورالعمل پیشنهادی وزارت بهداشت آماده است و طی یک ماه آینده به هیأت دولت ارائه میشود.
تأثیر مستقیم آلودگی هوا بر کاهش جمعیت
ایرنا- یاسر نژادی، دبیر کارگروه ملی وفاق توانمندسازی و همافزایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آلودگی هوا تأثیر مهمی بر سلامت افراد، کیفیت زندگی و در نهایت بر کاهش نرخ زاد و ولد و افزایش نرخ مرگومیر دارد. وی با بیان اینکه تحقیقات نشان داده آلودگی هوا میتواند باعث کاهش کیفیت اسپرم، اختلالات هورمونی در زنان و کاهش نرخ باروری شود، افزود: بیماریهای تنفسی، قلبی و عروقی که ناشی از آلودگی هوا هستند، به کاهش سلامت عمومی و در نهایت به کاهش امید به زندگی منجر میشوند. همچنین استفاده بیرویه از کودها و سموم شیمیایی باعث آلودگی خاک شده و محصولات غذایی آلوده میتواند بر سلامت نسلهای آینده تأثیر منفی بگذارد و تخریب زمینهای زراعی باعث کاهش منابع غذایی و افزایش ناامنی غذایی شده که بر تصمیمگیری خانوادهها برای فرزندآوری مؤثر است. هزینههای درمان بیماریهای ناشی از آلودگی، افزایش فشار اقتصادی و در نتیجه کاهش تمایل به گسترش خانواده را به دنبال دارد. نقش آلودگی محیط زیست در کاهش جمعیت یکی از موضوعات حساس و پراهمیت در کشور بوده که نیازمند بررسی دقیق علمی و اجتماعی و تغییر رویه حاکمیتی در آن است.
حذف موانع غیرضروری در حوزه دارو
ایرنا- مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو در نامهای خطاب به رؤسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور، بر لزوم حذف موانع غیرضروری در حوزه دارو تأکید کرد و افزود: هدف این نامه هماهنگی بیشتر دانشگاهها با اولویتهای سازمان بوده و به موضوعاتی همچون بازپرداخت بدهی بیمارستانها، مدیریت موجودی داروهای حیاتی و چابکسازی فرآیندهای اجرایی پرداخته است. وی با اشاره به ضرورت بازپرداخت بدهیهای بیمارستانی گفت: در این نامه به اهمیت بازپرداخت بدهی بیمارستانهای دولتی به شرکتهای پخش دارو اشاره شده که این اقدام برای تقویت نقدینگی صنعت داروسازی و جلوگیری از ایجاد کمبود داروهای حیاتی ضروری است. تأخیر در این بازپرداختها ممکن است به بحران در تأمین دارو منجر شود و سلامت عمومی را تحت تأثیر قرار دهد. پیرصالحی با تأکید بر مدیریت بهینه و حذف فرآیندهای زائد مدیریت موجودی داروهای خاص و حیاتی در داروخانهها، افزود: دانشگاهها موظف شدهاند با استناد به قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، سامانه مجوزها را مرجع اصلی قرار دهند و از دریافت مدارک اضافی، ایجاد فرآیندهای زائد و الزام حضور مراجعان خودداری کنند.