عدالت جنسیتی در دستورکار دولت چهاردهم
فاطمه مهاجرانی
سخنگوی دولت
دولت چهاردهم کار خود را با انبوهی از خواستهها و مسائل زنان آغاز کرد؛ مسائلی که بخشی از رأیدهندگان به رئیسجمهوری پزشکیان به دنبال یافتن راهحلی برای آنها بودند. اما پراهمیتترین نکته در روند مسائل زنان که عامل مهمی در ناکامیها و شکافها بود، موضوع عدالت جنسیتی است. امری که به رغم تلاشهای صورت گرفته در گذشته و دستاوردهای قابل توجه، به علت عدم تداوم و طی مسیر در این حوزه، به صورت پیوسته با چالشها و ناکامیهایی هم روبهرو بوده است. اهمیت زدودن این ناکامیها آنجا خود را نشان میدهد که جامعه قصد حرکت به سمت رشد و توسعه پایدار را داشته باشد. لذا دولت چهاردهم موضوع عدالت جنسیتی و بهبود وضعیت زنان را در آغاز کار مدنظر قرار داد و بر استفاده از ظرفیت زنان در همه ابعاد همت گماشت، زیرا مسأله حضور زنان در سیاستگذاریها و تصمیمگیریها امری مهم و غیرقابل اجتناب است.
از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون بیش از ۵۰ زن در مسئولیتهای ارشد اجرایی کشور منصوب شدهاند و امیدواریم این مسیر ادامه پیدا کند.
سبک زندگی و توجه به قوانین و مقررات و اصلاح برخی قوانین دیگر، موضوع دیگری است که دولت با آن روبهروست. به عنوان نمونه در زمینه قانون حجاب و عفاف با ابهاماتی که دولت در زمینه اجرای آن داشت، روند تصمیم درباره آن به شورای عالی امنیت ملی سپرده شد. ضرورت همکاری و مشارکت بینبخشی دستگاههای مختلف اجرایی با حوزه زنان برای رفع تبعیضها و ارائه فرصتهای برابر نیز نکته مهم دیگری بوده که دولت در این زمینه نیز تلاش بر افزایش این همکاری فرابخشی داشته است.
اینها به علاوه مسائل بسیار دیگر که حتماً معاونت امور زنان رئیسجمهوری در دستورکار خود دارد، دولت چهاردهم را همواره نسبت به موضوعات زنان حساس و دقیق نگه داشته است. اکنون در آستانه میلاد دخت نبیاکرم فاطمه(س) و روز زن، امید بر آن داریم که بتوانیم این روند را پرتوان ادامه دهیم و اخبار خوش در حوزه زنان بیش از پیش باشد. برای زنان و مادران سرزمینم هر آنچه خوبی است آرزو دارم.