اعضای دولت دیروز در حاشیه نشست هیأت وزیران به میان خبرنگاران آمدند

چهارشنبه‌های پاسخگویی در پاستور

اعضای کابینه دولت در حاشیه جلسه دیروز هیأت وزیران در حیاط دولت با حضور در جمع خبرنگاران به سؤالات‌ آنان پاسخ دادند. پاسخ‌ها حسب مسئولیت اعضای دولت متنوع بود. شهرام دبیری معاون امور مجلس رئیس‌جمهوری از تلاش‌های دولت برای تعویق در اجرای قانون عفاف و حجاب تا زمان ارسال لایحه اصلاحی گفت، همچنین وزیر نفت هم از نهایی شدن قراردادهای گازی با هدف افزایش تولید و در نهایت رئیس سازمان انرژی اتمی هم به ادعاهای جدید دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برجام و برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران پاسخ گفت. گزارش این رویداد را می‌خوانید.
 
شهرام دبیری: درخواست ابلاغ نشدن قانون عفاف و حجاب
معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری از درخواست دولت برای ابلاغ نشدن قانون حجاب، با هدف ارائه لایحه اصلاحی از سوی دولت خبرداد و گفت: درخواست کردیم قانون عفاف و حجاب به دولت ابلاغ نشود تا در آینده تصمیم‌گیری شود که آن را به صورت لایحه اصلاحی به مجلس بفرستیم. شهرام دبیری افزود: درخواست رئیس مجلس هم این بوده است که لایحه اصلاحی ارسال شود. فعلاً درخواست ما این بوده که شورای عالی امنیت ملی مداخله کند تا قانون ابلاغ نشود.
 
پاک نژاد: نهایی شدن قراردادهای گازی
وزیر نفت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه به ازای کاهش هر یک درجه دما در سامانه‌های گرمایشی در کشور، مصرف گاز به اندازه تولید یک فاز پارس جنوبی کاهش خواهد یافت، گفت: کاهش ۲ درجه‌ای دما در محیط‌های مختلف که پویش رئیس جمهوری بوده است، حدود ۵۰ میلیون متر مکعب در روز صرفه‌جویی ایجاد می‌کند.
محسن پاک‌نژاد ادامه داد: پیش‌بینی‌ها حاکی از آن بود که مصرف خانگی گاز تا ۶۷۰ میلیون مترمکعب افزایش یابد که اکنون بین ۳۵ تا ۴۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته است. وی همچنین با اشاره به اینکه در حوزه دیپلماسی انرژی با کشورهای همسایه توافق‌های خوبی صورت گرفته است، گفت: این احتمال وجود دارد تا در روزهای آینده با جمع‌بندی درباره موضوع سوآپ گازی با کشورهای دیگر، بتوانیم واردات انرژی نیز داشته باشیم. وزیر نفت درباره شایعاتی که درباره مشکل فروش نفت در فضای مجازی مطرح شده هم گفت: این کار بخشی از عملیات روانی دشمنان است، در فروش نفت هیچ مشکلی نداریم و تدابیری اندیشیده شده است که بعداً نیز چاره‌ساز خواهد بود.
 
علی آبادی: اولویت مصرف خانگی است
وزیر نیرو هم در جمع خبرنگاران حاضر شد و با اعلام اینکه بعضی از نیروگاه‌ها از مدار خارج شده‌اند، از مردم خواست با کاهش مصرف در تأمین گاز برای نیروگاه‌ها کمک کنند. عباس علی آبادی تأکید کرد: البته در تأمین سوخت و انرژی اولویت کشور تأمین سوخت بخش خانگی است.
وزیر نیرو به سفر اخیر خود به ترکمنستان هم اشاره کرد و گفت: در این سفر موفق شدیم قرارداد حداکثر انتقال برق را برای تابستان تنظیم کنیم. علی آبادی افزود: اکنون دو خط انتقال بین دو کشور داریم که تلاش شد حداکثر استفاده از این ظرفیت صورت گیرد که تحقق آن می‌تواند ۲ تا ۵ میلیون لیتر سوخت صرفه‌جویی داشته باشد.
 
قدردانی مهاجرانی از مردم
فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت نیز در جمع خبرنگاران، از مردم برای همراهی در پویش 2 درجه کمتر رئیس‌جمهوری قدردانی کرد. سخنگوی دولت درباره ناترازی‌ها هم گفت: دولت در راستای رفع ناترازی‌های انرژی و ناترازی‌های بانک‌ها نیز برنامه‌های جدی دارد. مهاجرانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اقدامات دولت برای ردیابی گم شدن روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت نیز گفت: اصولاً فرآیند پشتیبانی انتقال ۲۰ میلیون لیتر، فرآیند پیچیده‌ و طولانی ای است. اگر این میزان سوخت با کامیون جابه جا شود، باید بررسی شود که این کامیون‌ها از کجا می‌آیند و فرآیند آن چگونه است.
وی افزود: موضوع عدد و رقم ۲۰میلیون لیتر در هیأت دولت هم مطرح شد و رئیس‌جمهوری دستور دادند گروهی از وزرا به صورت مشخص روی این موضوع کار کنند و اطلاعات تکمیلی که حاصل کار این گروه خواهد بود حتماً به اطلاع مردم خواهد رسید.
مهاجرانی در پاسخ به سؤالی درباره بیانیه تروئیکای اروپا و فعال شدن مکانیزم ماشه نیز گفت: همان‌طور که بارها تأکید شده است، تلاش و پیگیری ما این است که بتوانیم از طریق مذاکره، موضوعات را حل کنیم. وی ادامه داد: امیدوار هستیم عقلانیت بیشتری در تصمیم‌گیری‌های غرب وجود داشته باشد و بتوانیم از طریق دیپلماسی و تلاش همکاران وزارت خارجه مسائل را حل کنیم.
 
سیمایی صراف: همراهی با دولت، ملاک انتخاب‌ها
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز پس از پایان جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران حاضر شد و درباره فرآیند انتصاب یا ابقای رؤسای دانشگاه‌ها توضیح داد. حسین سیمایی صراف گفت: علاوه بر رعایت قوانین، مقررات و ضوابط انتصابات، هدف اولیه ما، توجه به مقبولیت رئیس در دانشگاه است و معتقدیم رئیس دانشگاه باید علاوه بر مقبولیت در دانشگاه، با شعار دولت نیز همراه باشد.
وزیر علوم در واکنش به جلوگیری از سخنرانی برخی افراد در دانشگاه‌ها هم اظهار کرد: با تفاهم مشکلات را حل می‌کنیم، در هر دانشگاه یک هیأت سه نفره باید درخواست‌های سخنرانی را بررسی کنند و به آن مجوز بدهند، بعضی از افراد سلیقه شخصی‌ خود را اعمال می‌کنند، در حالی که تأکید این است که قانون را رعایت کنند.
سیمایی صراف ادامه داد: اگر قانون رعایت شود و سعه صدر به خرج دهیم، محیط دانشگاه و احساسات جوان‌ها را درک کنیم و تنوع سلیقه را بپذیریم، مشکلی نیست. تنوع سلیقه در چهارچوب‌های کلی نظام، طیف بسیار گسترده‌ای را شامل می‌شود. نباید به گونه‌ای قوانین را تفسیر کنیم که فقط یک سلیقه را در بر بگیرد. وی افزود: نظام این‌قدر ظرفیت دارد که همه سلایق را پوشش دهد، بنابراین از هیأت سه نفره خواهش می‌کنیم قوانین و مقررات را رعایت کنند و ما نیز در اجرا انعطاف و سعه‌صدر بیشتر به خرج بدهیم.
وزیر علوم از دانشگاه آزاد به دلیل افزایش شهریه گلایه کرد و گفت: نمایندگان مجلس درباره این موضوع از من سؤال کرده‌اند و حق را به نمایندگان می‌دهم. من باید پاسخگو باشم اما دانشگاه آزاد آنچنان که باید منضبط نیست.
سیمایی صراف ادامه داد: نمایندگان طرحی را آماده کرده‌اند و امیدوارم بتوانیم در مجلس به دانشگاه آزاد انضباط بیشتری بدهیم. استاد و کارمند دانشگاه آزاد گله‌مند هستند و ما در وزارت علوم باید پاسخگو باشیم، اما فعلاً به لحاظ قانونی پیش‌شرط‌های مدیریت این امر آماده نیست.
 
اسلامی: حفظ بی‌طرفی مدیرکل آژانس
رئیس سازمان انرژی اتمی هم در حاشیه جلسه هیأت دولت، درباره نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ که با برجام مرتبط است، گفت: اکنون زمان بررسی گزارش قطعنامه ۲۲۳۱ در شورای امنیت سازمان ملل است که هر ۶ ماه یک بار باید انجام شود.
محمد اسلامی افزود: قطعنامه ۲۲۳۱ دو فراز دارد. ایران محدودیت‌هایی را برای اعتمادسازی و در ازای لغو تحریم‌ها پذیرفته است، اما نمی‌شود که یک بخشی از این قطعنامه به صورت تحریک‌آمیز از سوی یک سازمان بین‌المللی مطرح شود، اما بخش اصلی آن که اجرانشدن تکالیف طرف دیگر این قطعنامه است، اصلاً ذکر نشود.
وی با بیان اینکه این امر پذیرفته نیست، گفت: انتظار ما بویژه از مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که یک دیپلمات باسابقه است، این است که حتماً این مسائل را رعایت کنند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و سی و دو
 - شماره هشت هزار و ششصد و سی و دو - ۲۹ آذر ۱۴۰۳