در نوزدهمین نشست مجمع حکمرانی اینترنت در عربستان عنوان شد

نیاز بیشتر کشورهای فقیر به توسعه دیجیتال

نوزدهمین نشست سالانه مجمع حکمرانی اینترنت (IGF۲۰۲۴) از ۱۵ دسامبر(۲۵آذر) به میزبانی عربستان سعودی آغاز به کار کرد و این رویداد که با شعار «شکل دادن فردا با هم، با نوآوری» برگزار شده، امروز ۱۹ دسامبر(۲۹ آذر) به کار خود پایان می‌دهد. امسال اتصال جهانی در ریاض در مرکز توجه قرار گرفته و موضوعات کلیدی برجسته همچون ماهیت ضروری اتصال برای دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی، آموزش و فرصت‌های اقتصادی بررسی شد.

آرزو کیهان
خبرنگار

نقش ریاض
در سیاست دیجیتال جهانی
با توجه به اینکه فضای مجازی عربستان سعودی در سال‌های گذشته بشدت بسته بود و شاهد بسیاری از محدودیت‌ها بودیم، بسیاری معتقدند میزبانی ریاض، موقعیت عربستان سعودی را به عنوان یک بازیگر کلیدی و مرکز مهم نوآوری دیجیتال در تدوین سیاست‌های دیجیتال بین‌المللی تقویت می‌کند. ظرف سال‌های گذشته برگزاری حکمرانی فضای مجازی در عربستان اهمیت چشمگیری داشته است. این کشور علاوه بر اتکای فعلی خود به فروش نفت و توسعه بخش‌های خدمات عمومی مانند بهداشت، آموزش، زیرساخت‌ها، تفریحات و گردشگری، توجه خود را بر افزایش تمرکز بر فناوری، تحول دیجیتال و توسعه قرار داده است.
 عربستان در مسیر توسعه دیجیتال گام‌های بلندی برداشته و می‌خواهد با ایجاد شهر نئوم تا سال 2030 یک شهر هوشمند در اختیار توریست‌ها قرار دهد و گردشگری خود را رونق بخشد.
میزبانی این اجلاس هم در همین مسیر بوده است، هرچند این میزبانی، با انتقادهایی هم مواجه شد و بیش از 40 سازمان مدنی با اشاره به نبود آزادی بیان در این کشور، شعار توسعه فضای مجازی را یک دروغ دانستند. به گفته معترضان، اغلب مخالفان دولتی با بدافزار جاسوسی پگاسوس مورد هدف قرار می‌گیرند و مجازات می‌شوند.

پیام ویژه دبیرکل سازمان ملل
«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد در پیامی ویدیویی بر «پتانسیل عظیم» فناوری دیجیتال به منظور تسریع پیشرفت بشر تأکید کرد، اما ایجاد این پتانسیل برای همه مردم را نیازمند رویکرد مشارکتی همه حکومت‌ها دانست. وی بیان کرد که فعالیت و صدای اجلاس IGF برای کل جهان «بسیار حیاتی» خواهد بود. «عبدالله بن عامر السوها»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عربستان هم گفت: این همایش یک پلتفرم جهانی برای ترویج همکاری دیجیتال بین‌المللی بین دولت‌ها، بخش‌های خصوصی و غیرانتفاعی، کارآفرینان و نوآوران در عصرهوش مصنوعی را فراهم می‌کند.
 این فرصت منحصربه فرد برای پرورش ایده‌های جدید جهت تقویت رشد اقتصادی در سراسر جهان بسیار حائزاهمیت است.

کمک به توسعه بهداشت و درمان کشورهای فقیر
IGF2024 برای اولین بار در ریاض با یکی از جلسات کلیدی با عنوان «دسترسی جهانی، پیشرفت جهانی: مدیریت چالش‌های پذیرش دیجیتالی جهانی» آغاز شد و در آن، نیاز به اتصال جهانی اینترنت و تأثیر آن بر زندگی بشر و همچنین چالش‌های مشارکت معنادار در عصر دیجیتال بررسی شد. در این نشست، شرکت‌کنندگان در مورد اینکه چگونه فناوری می‌تواند توسعه پایدار را هدایت کند و زندگی نسل فعلی و آینده را بویژه در مناطق محروم بهبود بخشد، گفت‌و‌گو کردند.
همچنین ارتباط اینترنتی در جوامع فقیرتر، به معنای زندگی یا مرگ عنوان شد چراکه در جوامع محروم برای مقابله با فقر و دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی حیاتی می‌توان از آن بیشترین بهره را گرفت. در این نشست عنوان شد که دولت‌ها باید در زیرساخت‌های ارتباطی سرمایه‌گذاری کنند.

هوش مصنوعی در کانون توجه
با توجه به اینکه سال گذشته ژاپن میزبان این نشست بود، امسال دستاوردهای این کشور در زمینه پوشش پهنای باند مورد بررسی قرار گرفت. همچنین از هوش مصنوعی به‌عنوان یکی از ابزارهای ضروری برای کاهش شکاف دیجیتال یاد شد که باید فراگیر شود. در این نشست همچنین تأکید شد که هوش مصنوعی راهکارهایی برای آموزش، کشاورزی و اقتصاد دیجیتال در آستین دارد و باید به آن در جهان توجه ویژه کرد تا شکاف اقتصادی کاهش یابد.
بدین ترتیب در این نشست بر این موضوع تأکید شد که پذیرش دیجیتال جهانی نیازمند همکاری در بخش‌های مختلف، سیاستگذاری فراگیر و تمرکز بر توانمندسازی جوامع محلی است.
اتصال به تنهایی کافی نیست و برای پیشرفت واقعی دنیای دیجیتال، سرمایه‌گذاری در مهارت‌ها و افزایش سواد دیجیتال باید همراه با نوآوری‌های تکنولوژیکی باشد. به همین دلیل است که IGF یک پلتفرم حیاتی برای متحد کردن دیدگاه‌های مختلف و راه‌حل‌های عملی برای پر کردن شکاف دیجیتال باقی می‌ماند. از سوی دیگر در این نشست در قالب برنامه «سفیر جوانان»، 15 جوان پرشور که به فضای دیجیتال تسلط و علاقه دارند انتخاب شدند تا به عنوان رهبران نسل بعدی فضای مجازی جهت همکاری و نوآوری برای داشتن جهانی بهتر فعالیت‌های چشمگیری داشته باشند.

 

بــــرش

تولد یک مجمع برای اینترنت

از آنجا که حکمرانی اینترنت در دهه ۱۹۹۰ کاملاً انحصاری و حکمرانی بر زیرساخت‌های اینترنت همچون نام‌دامنه، تخصیص آی‌پی و تعریف پروتکل تنها در اختیار نهادهای امریکایی بود، دولت‌های مختلف به موازات توسعه اینترنت خواستار تغییر این وضعیت شدند. در سال 1998 به منظورانتقال مدیریت نام‌دامنه، سازمان امریکایی آیکان ایجاد شد اما در نهایت تأثیرگذاری گسترده اینترنت در امور مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشورها، زمینه‌ساز تولد کمیسیون‌های بین‌المللی و منطقه‌ای بسیاری شد که یکی از آن‌ها، تشکیل مجمع حکمرانی اینترنت (IGF) در سال 2006 با همکاری سازمان ملل متحد است که وظایف این انجمن دعوت و گردهمایی برای رسیدگی به چالش‌ها و فرصت‌های کلیدی در عصر دیجیتال عنوان شد. این مجمع امسال برای نوزدهمین بار با برگزاری نشست ویژه اینترنت، با حضور 10 هزار
شرکت کننده از 160 کشور و بیش از هزار سخنران بین‌المللی انجام شد. هدف این انجمن، تقویت درک مشترک استفاده از فرصت‌های جهانی اینترنت و در عین حال پرداختن به چالش‌های بالقوه آن است. امسال در این رویداد حدود 300 جلسه و کارگاه تخصصی برگزار و روندهای بین‌المللی حاکمیت اینترنت و چالش‌های دیجیتال مورد بررسی قرار گرفت.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و سی و دو
 - شماره هشت هزار و ششصد و سی و دو - ۲۹ آذر ۱۴۰۳