مجلس با واردات بنزین در سال آینده موافقت کرد
پاسخ نمایندگان به پیام صریح پزشکیان
پیام رئیسجمهوری درباره قیمت بنزین در مجلس شنیده شد. مسعود پزشکیان در گفتوگوی تلویزیونی شامگاه دوشنبه تلویحاً اعلام کرد که در صورت اختصاص نیافتن ارز برای واردات بنزین از سوی مجلس، دولت ناچار خواهد شد ناترازی در این حوزه را از طریق افزایش قیمت جبران کند. این موضع هشدارآمیز اما از سوی رئیس کمیسیون تلفیق با این واکنش مواجه شد که «مجلس مخالفتی با واردات بنزین ندارد.» حمید رسایی هم که این روزها جز مخالفخوانی علیه دولتمردان با تمسک به قانون مشاغل حساس و مشخصاً محمدجواد ظریف، حرف دیگری بر زبان نیاورده بود، مدعی شد که دولت میخواهد گران کردن بنزین را گردن مجلس بیندازد. موضع غلامرضا تاجگردون و ادعای رسایی درحالی بود که هفته گذشته و در جریان بررسی بودجه 1404 در کمیسیون تلفیق، این مالک شریعتی نیاسر از اعضای همین کمیسیون بود که در گزارش خود از روند بررسی لایحه بودجه نوشت: «در آخرین روز بررسی لایحه دولت، کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ با هرگونه واردات بنزین در سال آینده مخالفت کرد.» همین خبر هم در سؤال خبرنگار صدا و سیما تکرار شد و آن پاسخ رئیسجمهوری را در پی داشت؛ اظهارنظر صریحی که بیاثر نبود. به این ترتیب در جلسه علنی روز گذشته مجلس و در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴، نمایندگان با اختصاص ارز برای واردات بنزین از محل تهاتر فرآوردههای نفتی موافقت کردند. طبق این مصوبه، بهمنظور تأمین فرآوردههای نفتی مورد نیاز کشور، به شرکتهای دولتی تابعه ذیربط وزارت نفت اجازه داده میشود با رعایت اصل پنجاه و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با بهکارگیری راهکارهای بهینهسازی و کاهش مصرف نسبت به واردات، خرید و تهاتر فرآوردههای نفتی تا سقف ردیفهای در نظر گرفتهشده اقدام کنند.
تاجگردون در توضیح آن مخالفت و این موافقت با اشاره به صحبتهای دوشنبهشب رئیسجمهوری گفت: گزارش کمیسیون تلفیق نشان میدهد که مجلس افزایش قیمت بنزین و ممنوعیت واردات را تصویب نکرده است. اختلاف ما با متن پیشنهادی لایحه دولت تنها در عبارت «تهاتر با فرآوردههای نفتی» بود.
محسن زنگنه نایبرئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیز گفت: این اختیار دولت و شرکت نفت است که فرآوردههای نفتی وارد کند و هیچ محدودیتی هم ندارد.