رئیس‌جمهوری در آیین گرامیداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت:

رسالت ما دیدن کسانی است که نادیده گرفته شده اند

رئیس‌جمهوری روز گذشته در دو آیین شرکت کرد؛ نخست آیین گرامیداشت روز جهانی کم توانان و افراد دارای معلولیت (سوم دسامبر) و دیگری سی و یکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بین‌المللی بیمه و توسعه. به رغم تفاوت موضوعی این دو مراسم، اما جهتگیری سخنان رئیس‌جمهوری نسبتاً یکسان بود؛ یعنی عدالت اجتماعی و اقتصادی.
 
مسئولیت دولت برای افراد معلول
مسعود پزشکیان در آیین گرامیداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت، با بیان اینکه اعتقاد ما توجه به جایگاه افرادی‌ است که کمتر دیده و شنیده شده یا مورد توجه قرار می‌گیرند، تأکید کرد: رسالت انسان سالم، توانمند و حتی حاکمیت، رسیدگی به مشکلات انسان‌هایی‌ است که دچار مشکل و گرفتاری هستند. وی با اشاره به وظیفه و مسئولیت سنگین دولت و حاکمیت برای افزایش ظرفیت و توانمندی معلولان، افزود: دولت به دلیل مشکلات زیادی که دارد، به تنهایی قادر به حل همه مسائل نیست و می‌توان با همراهی مردم بر مشکلات غلبه کرد.
رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه دولت هیچ‌گاه مسئولیت خود را فراموش نخواهد کرد، گفت: دولت گوش شنوا برای شنیدن سخن توان‌جویان دارد. پیام شما را با جان و دل خواهیم شنید و تا جایی که بتوانیم درصدد رفع مشکلات شما در دولت هستیم و امیدواریم در این راه کوتاهی نکنیم. احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در سخنانی گفت: در بودجه سال آینده سهم افراد کم‌توان از افزایش حقوق 40 درصد پیش‌بینی شده است و دولت همه تلاش خود را برای اجرای قانون حمایت از معلولین خواهد کرد. پیش از سخنان رئیس‌جمهوری، از افراد کم‌توان که رتبه‌های شاخص در کنکور سراسری کسب کردند یا خیرین نیکوکار و مادران نمونه و همچنین همسر شهید سید رضی، با اهدای لوح تجلیل و قدردانی شد.
 
انتقاد از ناعادلانه بودن خدمات بیمه‌ها
رئیس‌جمهور در همایش ملی بیمه و توسعه، بر نگاه یکسان حاکمیت به همه مردم تأکید کرد و گفت: اکنون در قالب بیمه خدماتی به مردم ارائه می‌شود که به نظر من عادلانه نیست، زیرا چه آنهایی که در شهرهای بزرگ زندگی می‌کنند و چه مناطق محروم، همه حق بیمه می‌دهند اما دسترسی به خدمات برای همه یکسان نیست.
پزشکیان، عدالت در ارائه خدمات بیمه‌ای در سراسر کشور را ضروری دانست و با تأکید بر ضرورت تغییر ساختارهای حاکم بر بیمه تکمیلی اظهار کرد: در حوزه بهداشت و درمان همه باید در چهارچوب مشخصی خدمات بگیرند نه اینکه مردم ساکن در مناطق محروم که صدایشان بلند نمی‌شود هیچ خدماتی نگیرند و آنان که صدایشان بلند است خدمات بیشتری بگیرند. من همواره گفته‌ام که خطر، فقرا و گرفتاران را بیشتر تهدید می‌کند.
وی با بیان اینکه بیمه تکمیلی بیمه پایه نیست، اظهار کرد: اساساً بیمه، علمی است که با عدد و رقم سروکار دارد. همان‌طور که در گفت‌و‌گوی تلویزیونی گفتم، با عدد و رقم نمی‌توان دعوا کرد، همه از ناترازی‌ها سخن می‌گوییم و در عین حال توصیه می‌کنیم کسی به آنها دست نزند. با این حساب چه کار باید کرد؟ اجازه بدهیم ناترازی‌ها بماند؟ معتقدم باید به دنبال راه چاره بود و با دانش و انسان کاردان می‌توان برای این مشکلات راه‌حل پیدا کرد، به شرط آنکه درباره راه‌حل‌ها اطلاع‌رسانی شود. شما کارشناسان کمک کنید بتوانیم ناترازی‌های موجود را حل کنیم، چرا که نمی‌توان به همین شیوه ادامه داد.
رئیس‌جمهوری گفت: انتصاب‌ها در دولت منصفانه و بدون جانبداری بوده است و همچون دولت‌های گذشته تغییرات آنی و جناحی نداشتیم.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و بیست و دو
 - شماره هشت هزار و ششصد و بیست و دو - ۱۴ آذر ۱۴۰۳