گزارش «ایران» از وضعیت کمبود آموزگار
بخش زلقی لرستان همچنان معلم ندارد
غزل رضاییثانی
خبرنگار
مسأله تأمین معلم در مناطق صعبالعبور کشور یکی از چالشهای آموزش و پرورش است. باید برای معلمان مناطق صعبالعبور انگیزههایی ایجاد شود که به سختی مسیر بیارزد. چندی پیش در تماسهای مکرر از بخش زلقی شهرستان الیگودرز به «ایران» اعلام شد که حدود هفت روستا در این بخش با گذشت بیش از دو ماه از سال هنوز معلم ندارند و دانشآموزان آنان به کلاس درس نرفتهاند. در همین راستا اداره آموزش و پرورش استان لرستان پیگیر کمبود معلم برای بخش زلقی است. به گفته مدیر منابع انسانی و امور اداری آموزش و پرورش استان لرستان، ما کمبود معلم نداریم اما معلمان کمتری به علت صعبالعبور بودن زلقی، حاضرند در آنجا رفت و آمد کنند.
محمد بابایی در گفتوگو با «ایران» در پاسخ به این سؤال که اگر مشکل کمبود معلم نیست پس چرا بخش زلقی هنوز معلم ندارد، میگوید: به این دلیل که مناطق بسیار دوردستی هستند و اتفاقاً رئیس آموزش و پرورش الیگودرز به لرستان فراخوانده شد که چرا معلمان بخش زلقی را تأمین نمیکنید. پاسخ دادند که منطقه کوهستانی است و وقتی معلمی را اعزام میکنیم، یک هفته، 10 روز میماند و بعد از کار کنارگیری میکند.
وی بیان میکند: من در ۱۷ شهریورماه امسال به شهرستان الیگودرز رفتم و وضعیت نیروی انسانی را بررسی کردم، در آن منطقه کمبود معلم نداریم و معلم به اندازه کافی هست.
بابایی در پاسخ به این سؤال که به هر حال نمیتوان گفت چون مسیر صعبالعبور است دانشآموزان بدون معلم بمانند، آیا نمیتوان برای این معلمان انگیزهای ایجاد کرد تا با وجود سختی مسیر، تشویق به همکاری شوند، میگوید: این موضوع ضعف ساماندهی نیروهای منطقه بوده که مدیرکل اکنون پیگیر رفع آن است. اما به طور کل پذیرفته نیست یک دانشآموز هم معلم نداشته باشد. ما در استانمان حتی برای یک نفر دانشآموز هم معلم تأمین کردیم.
به گفته آقای بابایی، قرار بوده تا روز یکشنبه ۱۱ آذر معلمان بخش زلقی و روستاهای اطراف تأمین شود اما همچنان در حال پیگیری است. با توجه به توضیحات بابایی، مجدداً از بخش زلقی پیگیر شدیم تا بدانیم تاکنون معلمی به این بخش اعزام شده است یا خیر که طبق گفته بخش زلقی، هنوز روستاهای اطراف این بخش معلم ندارند و دانشآموزان به مدرسه نرفتهاند.
طبق گفته ابوذر پازیار از شورای بخش زلقی، معلمی که به این منطقه میآید باید یک روز در یک روستا استراحت کند و روز بعد دوباره به سمت مدرسه راه بیفتد که همین روند دو روز زمان معلم را میگیرد. مسیر این منطقه صعبالعبور است و درهها و پرتگاههای سختی دارد اما میدانیم که با همان معلمانی که در اینجا به شکل خرید خدماتی تدریس میکردند، قطع همکاری شده است و دیگر آنها را به کار نمیگیرند تا مشکلات ما حل شود.
در ادامه بابایی، مدیر منابع انسانی و امور اداری آموزش و پرورش استان لرستان درباره وضعیت معلمان خرید خدماتی که با آنها قطع همکاری شده است، توضیح میدهد: وضعیت هشت نفر از معلمان خرید خدماتی را به وزارت آموزش و پرورش اعلام کردیم اما هنوز از سوی وزارتخانه پاسخی به ما داده نشده است. روند آن در حال طی شدن است. این هشت نفر پنج سال کار کردند اما بعد به دلایلی، خودشان همکاریشان را قطع کردند و اکنون متقاضی بازگشت به کار هستند. با پیگیریهای صورت گرفته، امسال یک بخشنامه از سوی وزارت آموز ش و پرورش آمد که لیست و مستندات این افراد را بفرستید، ما هم فرستادیم و روز گذشته هم دوباره یک نامه آمده است که مستندات فیزیکی را جمعآوری کنید تا برای ما یک نوبت در نظر بگیرند تا در آن جلسه درباره تعیین تکلیف این هشت نفر خرید خدماتی صحبت شود.