اخبار
کمک مخفیانه بایدن به اوکراین
پالیتیکو نوشت: دولت «جو بایدن» تصمیم دارد بودجهای معادل ۲۴ میلیارد دلار آن هم بهصورت مخفیانه برای کمک به اوکراین اختصاص دهد، مبلغی که انتظار میرود قانونگذاران امریکایی در ماه دسامبر تصویب کنند. دو عضو کنگره این اطلاعات را تأیید کرده و افزودند که این درخواست روز دوشنبه دریافت شده است.
آنطور که در این گزارش آمده، از این میزان بودجه، دوسوم یا ۱۶ میلیارد دلار برای تکمیل ذخایر نظامی ایالات متحده و بقیه به ابتکار کمک امنیتی اوکراین اختصاص خواهد یافت.
«مارجوری تیلور گرین»، نماینده کنگره درخصوص این گزارش در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امریکا پایان مییابد!!! نه تنها دولت بایدن/ هریس ۲۴میلیارد دلار دیگر به اوکراین میدهد، بلکه در حال بررسی دادن سلاح هستهای به اوکراین است، آن هم در شرایطی که مردم در ایالات متحده بدون کمک «در رنج» هستند.
سخنگوی وزارتخارجه چین:
ادعای گروه 7 علیه پکن مردود است
چین اتهامات مطرحشده از سوی گروه ۷ علیه پکن درخصوص تأمین سلاح در جنگ اوکراین و روسیه را رد کرد و خواستار احترام به حاکمیت ملی و پایان مداخله در امور داخلی این کشور شد.
آنطور که وزارت خارجه چین گزارش داده، مائو نینگ سخنگوی این وزارتخانه در واکنش به بیانیه اخیر گروه ۷، اظهار کرد: این گروه اگر واقعاً بهدنبال روابط سازنده و باثبات با پکن و همکاری در مواجهه با چالشهای جهانی است، باید اصول احترام متقابل و منافع برابر را در عمل اجرا کند.
سخنگوی وزارتخانه چین رویکرد دولتش در برابر مسأله اوکراین را بیطرفانه و منصفانه دانسته و گفت: پکن هیچگونه تسلیحاتی به طرفهای درگیر ارائه نکرده است و همکاریهای تجاری و اقتصادی بین پکن و مسکو کاملاً قانونی بوده و نباید مورد مداخله یا فشار طرفهای ثالث قرار گیرد.
مائو همچنین با اشاره به اینکه مواضع پکن درقبال مسائلی چون دریای شرقی - جنوبی چین، تایوان، شینجیانگ، تبت و هنگکنگ همواره شفاف و ثابت بوده است، از گروه ۷ خواست تا از مداخله در امور داخلی این کشور دست بردارند و به اصول منشور سازمان ملل متحد و قواعد اساسی روابط بینالملل احترام بگذارند.
درخواست انگلیسیها برای برکناری نخستوزیر
میلیونها انگلیسی با امضای یک طومار رسمی خواهان برگزاری انتخابات جدید و کنارهگیری دولت نوپای کییر استارمر، نخستوزیر کشورشان شدند. این اعتراض در حالی انجام شده است که تنها چهار ماه از پیروزی «کییر استارمر»، نخستوزیر انگلیس از حزب کارگر در انتخابات پارلمانی گذشته است و حالا میلیونها بریتانیایی برای برگزاری انتخابات جدید درخواست دادهاند و اکنون این پرسش مطرح است که شانس موفقیت این درخواست تا چه اندازه است؟
به نظر میرسد نارضایتی زیادی از دولت فعلی و نوپا در بریتانیا وجود دارد. میلیونها نفر در یک طومار رسمی خواهان کنارهگیری دولت کییر استارمر هستند. این در حالی است که وی تازه در ژوئیه سالجاری به قدرت رسیده است.
در متنی که در صفحه رسمی درخواست پارلمان بریتانیا یافت میشود، آمده است: من میخواهم دوباره انتخابات برگزار شود. به نظر من، دولت فعلی کارگر نتوانست به وعدههایی که در آستانه انتخابات گذشته داده بود، عمل کند. تا صبح روز سهشنبه، بیش از 2.5 میلیون نفر این طومار را امضا کرده بودند. انگلیس حدود 68 میلیون نفر جمعیت دارد.
مسکو: ایالات متحده به دنبال تسلط بر ارمنستان است
سرویس امنیتی روسیه با ارسال بیانیهای اظهار کرد: ایالات متحده امریکا از طرحهای خود برای تحتسلطه درآوردن ارمنستان دست نمیکشد و به دنبال تحقق آن است که این اقدام پیامدهای منفی به دنبال دارد چرا که برنامه به اصطلاح دموکراتیزهسازی در ارمنستان با هدف تحتسلطه قرار دادن کامل این جمهوری است. این بیانیه میافزاید: سرویس اطلاعات خارجی روسیه با این حال، دادههایی در اختیار دارد که گویای آن است که ارمنستان متوجه آسیبهایی که از کاهش روابط سنتی با کشورهای منطقه نشأت میگیرد، شده است.
سپتامبر گذشته، نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان گفت این کشور در صورت مشاهده احتمالات واقعی برای پیوستن به اتحادیه اروپا، لحظهای را از دست نخواهد داد.
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز در واکنش به این سخنان اظهار کرد: مسکو دلایل ژئوپلیتیکی را در تمایل اتحادیه اروپا برای دستیابی به جای پایی در ارمنستان میبیند. آنها تلاش میکنند روسیه را از منطقه خارج و نقش تاریخی آن در تضمین امنیت را تضعیف کنند.