وزیر ارتباطات از ارسال گزارش آسیب شناسی فیلترینگ به مراجع مختلف خبر داد
مخالفت دولت با گرانی اینترنت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح روز گذشته در نشست با اعضای اتاق بازرگانی ایران گفت: بخشی از افت کیفیت اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکنهاست که در این زمینه، با انجام کار تحلیلی و میدانی و احصای موارد از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت، آسیبشناسی نهایی به مراجع مختلف ارسال شده است.
هزینه اینترنت،
2 درصد سبد معیشتی خانوارها
در نشست وزیر ارتباطات با اعضای اتاق بازرگانی و نمایندگان بخش خصوصی فعال، موضوع تعرفه اینترنت ازسوی فعالان این حوزه به بحث گذاشته شد. فعالان این بخش خواستار بازنگری در تعرفههای اینترنت شدند و تأکید کردند که قیمت پایین اینترنت در ایران در مقایسه با کشورهای همسایه، مانع سرمایهگذاری در توسعه زیرساختها و بهبود کیفیت خدمات شده است.
در این نشست، صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی با اشاره به توان بخش خصوصی در توسعه زیرساختهای ارتباطی کشور، خواستار تعرفهگذاری مناسب و مجوز افزایش قیمت به منظور توسعه زیرساختهای شبکه اینترنت شد.وزیر ارتباطات اما در پارلمان بخش خصوصی در پاسخ به این خواسته، با افزایش تعرفه اینترنت مخالفت کرد و گفت: در بحث فناوری و افزایش تعرفهها، بر اساس استانداردهای جهانی، هزینه اینترنت نباید بیش از ۲ درصد از سبد معیشتی خانوارها را شامل شود. وی افزود: ما به مشکلات صنعت آگاهیم. سرکوب قیمتها وضعیت مناسبی برای این صنعت باقی نگذاشته و سرمایهگذاران نیز تمایلی به ورود به این حوزه ندارند. اما باید در کنار حمایت از صنعت، به معیشت مردم هم توجه کنیم. تصمیمگیری درباره افزایش تعرفهها باید با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی مردم صورت گیرد.
توسعه زیرساختها
و دیپلماسی فناوری
ستارهاشمیدر این نشست یادآور شد: بهطور موازی گلوگاههایی نیز در شبکه وجود دارد که در حال رفع آنها هستیم و البته بخشی از این گلوگاهها، به زیرساختهای ارتباطی استانها برمیگردد. وی با اشاره به اینکه در سفر استانی به خراسان رضوی قول دادهایم که زیرساخت انتقال در 8 ماه آینده ۱۰۰ درصد افزایش یابد، گفت: در استانهای دیگر نیز توسعه زیرساختها را انجام خواهیم داد.
وزیر ارتباطات همچنین با اشاره به ضرورت توسعه صادرات و تسهیل روابط و توسعه دیپلماسی فناوری، اظهار کرد: از ابتدای فعالیتم در وزارت ارتباطات ۲ سفر به یکی از کشورهای همسایه و امریکای لاتین داشتیم. این کشورها ظرفیت مناسبی برای استفاده از خدمات و محصولاتی که در کشور ما توسعه مییابد، دارند.
هاشمیابراز کرد: در دولت، حضور بخش خصوصی در کشورهای مختلف را دنبال میکنیم و نگاه ویژهای به دیپلماسی فناوری داریم. به دنبال شکلگیری زیست بوم فناوری در داخل کشور و در عرصه بینالملل هستیم و در این زمینه، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان وزارت ارتباطات به صورت مشخص مأموریت دارد تا شاهد گشایش در این امر باشیم.
تحقق اقتصاد دیجیتال
با مشارکت بخش خصوصی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اتکا به اقتصاد دیجیتال با مشارکت بخش خصوصی محقق خواهد شد و در تحقق برنامه هفتم توسعه، از ظرفیت بخش خصوصی بهره خواهیم برد.
هاشمیادامه داد: در جلسه رأی اعتماد اعلام کردیم که شرکتهای دانشبنیان و بخش خصوصی را در برنامههای وزارتخانه و برنامه هفتم توسعه به صورت ویژه خواهیم دید. حالا هم معتقدیم در شرایط امروز کشور، نیروهای انسانی توانمند و علاقهمند به حضور در بخش خصوصی داریم که این امر، فرصتی برای دولت است تا از این ظرفیت استفاده کند.
وی با اشاره به همفکری بخش خصوصی و دولتی در حوزه ارتباطات، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در کارگروه اقتصاد دیجیتال خبر داد و یادآور شد: این موضوع را در کشور دنبال کنیم تا شاهد ماندگاری آن برای اقتصاد کشور باشیم. امروز اقتصاد به معنای عام بدون فناوری معنا پیدا نمیکند چرا که فناوری در حوزههای مختلف میتواند تأثیرگذار باشد.
تسریع ورود کسب و کارها و دانشبنیانها به بورس
همچنین در این جلسه، رشد اقتصاد دیجیتال مورد تأکید قرار گرفت و وزیر ارتباطات یکی از راهکارها را ورود به بورس دانست.هاشمیابراز امیدواری کرد: در جلسات کارشناسی و تخصصی، بررسی موضوع تسریع شود تا در آینده نزدیک با سرعت بیشتری شاهد حضور کسب و کارها و شرکتهای دانش بنیان در فضای بورسی و جذب سرمایه باشیم.
گفتنی است درحال حاضر یکی از شرکتهای فعال در حوزه حمل و نقل (تپسی) همچنان تنها استارتاپ شناختهشدهای است که موفق به عرضه اولیه سهام خود در بازار سرمایه شده و درحالی که شرکتهای دیگر بارها برای ورود به بورس اعلام آمادگی کردهاند ولی هنوز این اتفاق رخ نداده است. وی ادامه داد: درخصوص ورود فناوری به صنایع، مسائل را پیگیری میکنیم. خوشبختانه وزرا همراهی خیلی خوبی با موضوعات هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی و بهرهوری دارند.
مهلت یکماهه
اپراتورهای فیبر نوری
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با حضور در پنجمین رویداد «هفته ایران دیجیتال» در نشستی تحتعنوان «توسعه شبکه فیبرنوری، ناترازی در کمین شبکه اینترنت»، یادآور شد: اپراتور موظف است ظرف یکماه، اتصال متقاضیان فیبر نوری را برقرار کند.
اگر نمیتوانیم، قول ندهیم
هاشمییادآور شد: اصل اجرای پروژه فیبر نوری بجاست، اما در شیوه اجرای آن باید تغییراتی صورت بگیرد. اگر اپراتوری در نقشه فیبر نوری در منطقه سبز قرار گرفته، باید ظرف ۳۰ روز، اتصال متقاضی فیبر نوری را برقرار کند. در این پروژه، خط قرمز ما حرفهای خلاف واقع است. باید عجله را در اجرای پروژه فیبر نوری کنار بگذاریم. به من میگویند چرا به ۲۰ میلیون پوشش نرسیدیم، ایرادی ندارد. من مسئولیتش را میپذیرم.
عقبماندگی
در توسعه فیبر نوری
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه در حوزه توسعه فیبر نوری ما از دنیا عقب هستیم، یادآور شد: بالغ بر ۱۱۰ میلیون مشترک همراه فعال داریم و بیش از ۱۰ میلیون ثابت، اما نسبت ترافیک ثابت به موبایل، یک به پنج است. این درحالی است که این نسبت در دنیا عکس است، پس این موضوع میطلبد که پروژه فیبر نوری به سرعت توسعه یابد.
هاشمیادامه داد: ما در ارتباطات سیار و ترافیک مربوطه به مرز اشباع رسیدهایم و مجبوریم این ترافیک را روی بخش ثابت تخلیه کنیم.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه خط قرمز ما حرفهای خلاف واقع است، گفت: امروز شاهد صرف انرژی زیادی برای توسعه ارتباطات هستیم که دلیل اصلی آن دعوا با فناوری است. دعوا با فناوری ظرفیتهای مهمیمانند زمان را از بین میبرد.
هاشمیافزود: سؤالی که در سه ماه گذشته از ما پرسیده شده، این است که سیاست توسعه فیبر نوری دنبال خواهد شد یا خیر؟ درست هم هست ما باید تکلیف خود را با این پروژه بزرگ ملی روشن کنیم. ما علاوه بر تکلیف قانونی، به موضوع فیبر نوری اعتقاد هم داریم و این موضوع در دولت چهاردهم در دستورکار خواهد بود. البته ممکن است در روش اجرا تغییراتی بهوجود بیاید.
بــــرش
خاموشی ۳۳۰ هزار کسب و کار در اثر فیلترینگ
حجت میرزایی، رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران در نشست با وزیر ارتباطات گفت: ۳۳۰ هزار کسب و کار در اثر فیلترینگ از بین رفته است. وی با بیان اینکه موضوع مشترک همه مردم فیلترینگ است، گفت بخش بزرگی از فعالیتهای اقتصادی وابسته به اینترنت است.
زهرا بختیاری، مشاور فناوری اطلاعات اتاق اصناف نیز گفت: خواسته اصلی ما داشتن زیرساختهای فناوری و اینترنت آزاد و باکیفیت است.
حمیدرضا واشقانی فراهانی، نایبرئیس کمیسیون فناوری اطلاعات هم یکی از کسانی بود که در این نشست خواستار حل موضوع فیلترینگ شد.
یادآور میشود مرکز پژوهشهای اتاق ایران اخیراً در گزارشی اعلام کرد فیلترینگ سال ۱۴۰۱ ماهانه ۲۲.۶ هزار میلیارد تومان به کسب و کارهای اینترنتی ضرر زده است.