اخبار

وضعیت مناسب «هدهد» و «کوثر»

ماهواره‌های هدهد و کوثر که بامداد ۱۵ آبان‌ماه با ماهواره‌بر سایوز به مدار ۵۰۰ کیلومتری راه یافتند، اکنون در مدار تثبیت شده‌اند. به گزارش ایسنا، حسین شهرابی، مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در طراحی و ساخت این ماهواره گفت: فاز عملیاتی شدن ماهواره هدهد تقریباً رو به اتمام است، ولی برای اعلام قطعی آن، باید اجازه دهیم تکرارپذیری داده‌گیری از آن بیشتر شود. با توجه به داده‌هایی که تاکنون به دست آورده‌ایم، انتظار داریم که در آینده نزدیک فاز عملیاتی شدن ماهواره هدهد کامل شود و در طول عمر مداری خود، بتواند مأموریت‌هایش را اجرایی کند. وی افزود: در تلاش هستیم سمت‌گیری مطلوب برای ماهواره «کوثر» نیز صورت گیرد، هرچند داده‌های ما نشان می‌دهد که سمت‌گیری آن در حال بهبود است. سمت‌گیری مطلوب یعنی نشانه‌روی ماهواره به سمت زمین و به تبع آن، سمت‌گیری مناسب به طرف خورشید که کوثر در این مرحله قرار دارد.

 

آغاز تحول دیجیتال در کشور

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به فعالیت‌های ۱۰۰ روز اول دولت چهاردهم، یادآور شد: تأمین زیرساخت‌های مطمئن، پایدار و باکیفیت برای کشور، یک الزام است. به گزارش ایرنا، بهزاد اکبری گفت: در جهان بحث تحول دیجیتال و به‌طور کلی تحول در همه بخش‌های صنعتی موضوعی جدی است و در ایران این مسیر را آغاز کرده‌ایم. بنابراین مهم‌ترین هدفی که شرکت ارتباطات زیرساخت در دوره جدید دنبال می‌کند، تأمین ارتباطات باکیفیت، مطمئن و پایدار است.

 

اعلام وصول سند هوش مصنوعی در مجلس

سند ملی هوش مصنوعی در جلسه روز گذشته مجلس اعلام وصول شد تا به گفته مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع، در پروسه قانونگذاری قرار بگیرد. طاهری پیش از این با بیان اینکه سندهایی که قانون نیست و ابلاغ می‌شود، ضمانت اجرایی ندارد، گفته بود: ما قصد داریم این موضوع را به قانون تبدیل کنیم. چون سندهایی که قانون نیست و ابلاغ می‌شود، ضمانت اجرایی ندارد و درصورتی که دستگاه‌ها تمکین نکرده و به وظایف خود عمل نکنند، ضمانت اجرایی ندارد و جرم‌انگاری هم نمی‌توان کرد. سند ملی هوش مصنوعی ۲۹ خرداد ماه به تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی رسید و مردادماه برای اجرا به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ شد.

 

افتتاح مرکز نوآوری و  فناوری
ایران و ونزوئلا

معاون سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی با اشاره به پایان دهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ونزوئلا گفت: یکی از مهم‌ترین محورهای همکاری میان دو کشور، علم و فناوری بود و شرکت‌های دانش‌بنیان نقشی اساسی در این نشست داشتند. به گزارش «ایران»، زهرا صهایی از حضور 5 شرکت دانش‌بنیان در این نشست و همچنین از قریب‌الوقوع بودن افتتاح مرکز نوآوری و فناوری ایران و ونزوئلا با حضور مقامات طرفین خبر داد.

 

ساخت ایمپلنت‌های بومی
ستون فقرات کودکان

ایمپلنت‌های ستون فقرات بویژه ایمپلنت‌های مخصوص کودکان، جزو تجهیزات پزشکی با فناوری بسیار پیچیده محسوب می‌شوند که حالا از سوی فناوران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، به تولید رسیده است.
به گزارش ایسنا، مجتبی سلیمی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان از تولید محصولات متنوعی از جمله پیچ‌های ستون فقرات، ایمپلنت‌های گردن و کمر مخصوص بزرگسالان و مخصوص کودکان در این شرکت خبر داد.
وی افزود: با توجه به اینکه تنها تولیدکننده ایمپلنت‌های ستون فقرات مخصوص کودکان در کشور هستیم، اولویت اصلی شرکت، تأمین نیاز داخل است، اما تلاش می‌کنیم با ایجاد زیرساخت‌های جدید و توسعه فعالیت‌ها، ظرفیت تولید شرکت را افزایش داده و صادرات هم داشته باشیم.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و چهارده
 - شماره هشت هزار و ششصد و چهارده - ۰۵ آذر ۱۴۰۳