دنیای هوشمند مایکروسافت

در کنفرانس ۲۰۲۴ از ویژگی‌های ۳ تولید جدید غول فناوری جهان رونمایی شد

میترا جلیلی
دبیر گروه فناوری

غول‌های فناوری هرسال با برپایی کنفرانس‌ها و نشست‌های مختلف، از تازه‌ترین دستاوردهای خود رونمایی می‌کنند و گاه نیز با نگاهی ویژه به فضای کسب و کار، بر افزایش بهره‌وری و همکاری در محیط‌های کاری تمرکز دارند.
مایکروسافت نیز از این قاعده مستثنی نیست و امسال ساتیا نادلا مدیرعامل این غول دنیای فناوری، با برپایی کنفرانس سالانه
Microsoft Ignite 2024، از ویژگی‌های جدید ویندوز، مایکروسافت 365، پلتفرم ابری Azure و همچنین
Copilot، هوش مصنوعی اختصاصی مایکروسافت پرده برداشت و بر استفاده از هوش مصنوعی در فضای کسب و کار تأکیدی ویژه کرد.
انقلابی در ترجمه همزمان
کنفرانس سالانه Microsoft Ignite 2024 که به تازگی به کار خود پایان داده، جمعی از توسعه دهندگان و متخصصان فناوری اطلاعات را گرد هم آورد. مایکروسافت که تمرکز ویژه‌ای بر افزایش بهره‌وری دارد، درواقع می‌خواهد با استفاده از قابلیت‌های
Microsoft 365 Copilot، کار تیمی و بهره‌وری را بهبود بخشد. یکی از مهم‌ترین قابلیت‌هایی که مایکروسافت امسال در کنفرانس خود از آن رونمایی کرد، ویژگی «مترجم در تیمز»
(Interpreter in Teams)است که سال 2025 در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.
مترجم هوش مصنوعی مایکروسافت تیمز که در رویداد امسال معرفی شد، یک گام بزرگ رو به جلو در زمینه ارتباطات چندزبانه است و پتانسیل آن را دارد که با استفاده از ترجمه ماشینی(MT)، شیوه کار و تعامل کاربران را به طور کامل تغییر دهد. البته باید گفت استفاده از ترجمه ماشینی، مختص مایکروسافت نیست و غول‌های فناوری دیگری همچون متا نیز به دنبال توسعه ابزارهای ترجمه با کمک هوش مصنوعی هستند و تاکنون موفقیت‌های بزرگی هم به دست آورده‌اند. اما ازآنجا که مایکروسافت از فناوریMT به صورت کاربردی در مایکروسافت تیمز استفاده کرده، بی‌شک پیشگام این حوزه خواهد بود و موفقیت بزرگی برای این کمپانی مطرح دنیای فناوری رقم خواهد خورد.
مایکروسافت تیمز به عنوان بخشی از مجموعه ابزارهای Office 365، عملاً یک پلتفرم کار تیمی است که در آن امکان چت، اشتراک‌گذاری صدا، اشتراک‌گذاری ویدیو و اشتراک‌گذاری فایل به صورت یکپارچه فراهم است و می‌تواند اعضای تیم‌های مختلف کاری را بدون محدودیت زمان و مکان، از راه دور به هم متصل کند. مایکروسافت تیمز حالا با توجه به مترجم هوشمند خود
(Interpreter in Teams)، قابلیت تبدیل یکپارچه گفتار به چندین زبان را دارد و حتی می‌تواند با کمک هوش مصنوعی، صدای کاربر را برای یک تجربه شخصی، شبیه‌سازی کند.

مترجم‌های نگران
این قابلیت هوشمند، امکان ترجمه لحظه‌ای صحبت‌ها را در جلسات آنلاین فراهم می‌کند تا جایی که در آینده، با افزایش پشتیبانی از زبان‌های مختلف، احتمالاً دیگر نیازی به حضور مترجم همزمان در جلسات کاری و دیدارها نخواهد بود؛موضوعی که هرچند برای بسیاری از کاربران جذابیت دارد اما در مقابل، برخی دیگر نگران دقت ترجمه و همچنین حفظ حریم خصوصی کاربران حاضر در چنین جلساتی هستند. البته این نگرانی‌ها ذهن یک گروه دیگر را هم درگیر کرده چراکه با توجه به افزایش قابلیت‌های مایکروسافت، دغدغه ازدست دادن شغل مترجمی خود را دارند.
 درحال حاضر مترجم هوشمند مایکروسافت تیمز، قابلیت پشتیبانی از 9 زبان انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی، ژاپنی، کره‌ای، پرتغالی، چینی ماندارین و اسپانیایی را دارد. اما با این حال باید چشم به آینده‌ای روشن‌تر برای قابلیت‌های این مترجم داشت چراکه شنیده‌ها حاکی است «ساتیا نادلا» مدیرعامل مایکروسافت درنظر دارد میزان پشتیبانی از زبان‌های مختلف را حداقل به 31 زبان برساند. افزایش بهبود کیفیت تماس‌های ویدیویی با Teams Super Resolutionهم یکی دیگر از شگفتانه‌های رویداد امسال مایکروسافت بود.

راهیابی هوش مصنوعی به پاورپوینت
هوش مصنوعی اختصاصی مایکروسافت معروف به
Copilot هم در این رویداد حرف تازه‌ای برای کاربران داشت. حالا دیگر
Copilot در پاورپوینت، دارای یک ویژگی ترجمه است که می‌تواند کل ارائه‌ها را به یکی از 40 زبان پشتیبانی شده ترجمه کند. Teams همچنین یک ویژگی خلاصه سریع دریافت می‌کند که در آن کاربران می‌توانند یک فایل را در یک چت آپلود کنند و بدون نیاز به باز کردن فایل، خلاصه‌ای را دریافت کنند. همه این ویژگی‌ها در پیش نمایش عمومی در سال آینده در دسترس خواهند بود. همچنین اعلام شد که کنترل‌های جدیدی بر هوش مصنوعی Copilot اعمال شده است تا از درز اطلاعات حساس کاربران جلوگیری شود.

پایانی بر کابوس مایکروسافت
بی‌شک 19 ژوئیه 2024 برای مایکروسافت یک کابوس بزرگ محسوب می‌شود چراکه در چنین روزی، این غول دنیای فناوری شاهد بزرگ‌ترین اختلال جهانی شد و حداقل 8ونیم میلیون کامپیوتر ویندوزی در دنیا تحت تأثیر قرار گرفت. به دنبال این حادثه، ایرلاین‌ها و فرودگاه‌ها، بیمارستان‌ها، بانک‌ها و هتل‌ها، بازار سهام، فروش آنلاین، خدمات پستی و حتی پمپ‌های بنزین با دردسرهای جدی مواجه شدند. ازآنجا که بازیابی سیستم‌های کامپیوتری دچار اختلال به زمان زیادی نیاز داشت، بخش عمده‌ای از سهام این غول دنیای فناوری سقوط کرد. به همین دلیل مایکروسافت در این رویداد، امنیت سایبری و بازیابی سریع کامپیوترها را در کانون توجه قرار داده تا درصورت وقوع چنین حوادثی، نحوه دسترسی شرکت‌ها به ریشه سیستم ویندوز تغییر کند و دیگر شاهد قطعی جهانی دیگری مشابه حادثه CrowdStrike ماه ژوئیه نباشیم.
در این رویداد، مایکروسافت با هدف تقویت امنیت سیستم عامل ویندوز، از راه‌اندازی
Windows Resiliency Initiative خبر داد. یکی از مؤلفه‌های کلیدی، «بازیابی سریع ماشین» است که مدیران فناوری اطلاعات را قادر می‌سازد تا در چنین شرایطی، از راه دور اختلال دستگاه‌های ویندوزی غیرقابل بازیابی(boot) را برطرف کنند. این ابتکار شامل تغییرات اساسی در ویندوز است تا در صورت بروز اختلالات عمده، بازیابی سیستم‌های مایکروسافت توسط این شرکت آسان‌تر شود.

نظارت بر تهدیدات سایبری
از دیگر تلاش‌های مایکروسافت برای افزایش امنیت سایبری می‌توان به راه‌اندازی Microsoft Security Exposure Management به عنوان ابزاری اشاره کرد که به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تهدیدات سایبری بالقوه را اندازه‌گیری و نظارت کنند. مایکروسافت در این رویداد همچنین خبر داد که قرار است برنامه «باگ بانتی» خود را به یک رویداد حضوری به نام Zero Day Quest گسترش دهد. در چنین رویدادی، جوایز 4 میلیون دلاری به افرادی اهدا می‌شود که نقص‌هایی در محصولات ابری و هوش مصنوعی شرکت مایکروسافت پیدا کنند. این امر حاکی از توجه ویژه این غول دنیای فناوری به تأمین امنیت مشتریان و کاربران خود است و باید سال 2025 در انتظار یک سال امن‌تر در دنیای مایکروسافت باشیم.

توسعه هوش مصنوعی در برنامه‌های تجاری
پلتفرم ابری مایکروسافت هم در این رویداد از نظر دور نماند و ساتیا نادلا از zure AI Foundry پلتفرم جدید اپلیکیشن هوش مصنوعی «یکپارچه» مایکروسافت رونمایی کرد که در مدیریت ابزارهای هوش مصنوعی، به سازمان‌ها کمک می‌کند. درواقع این پلتفرم جدید، به کاهش شکاف بین فناوری‌های پیشرفته هوش مصنوعی و برنامه‌های کاربردی تجاری کمک می‌کند تا سازمان‌ها بتوانند از پتانسیل کامل هوش مصنوعی بهره بگیرند.

 

بــــرش

تغییرات ویندوز 11
مدیرعامل مایکروسافت در این رویداد همچنین از تغییراتی در ویندوز 11 خبر داد و یادآورشد: با کمک ویژگی
Microsoft 365 Companions، مایکروسافت در حال ایجاد یک تجربه همراه جدید برای تسک بار ویندوز 11 است تا داده‌های مهم همچون مخاطبین، فایل‌ها یا تقویم، تنها با یک کلیک نمایش داده شوند. این امر به شما امکان می‌دهد پیام‌ها و تماس‌های اخیر و حتی عمر باتری تلفن خود را بدون نیاز به باز کردن برنامه Phone Link به راحتی مشاهده کنید. البته هنوز اطلاعات بیشتری از این ویژگی در دسترس نیست و باید منتظر ماند و دید در سال 2025، مایکروسافت در این زمینه چه ابتکاری خواهد داشت.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و چهارده
 - شماره هشت هزار و ششصد و چهارده - ۰۵ آذر ۱۴۰۳