در بیست‌وسومین رویداد سینمایی و تلویزیونی «دنیای تصویر » چه گذشت؟

گزارش یک جشن

بیست‌وسومین رویداد سینمایی و تلویزیونی دنیای تصویر (تندیس حافظ) شامگاه شنبه ۳ آذر با حضور جمعی از هنرمندان در سالن وزارت کشور برگزار شد. پخش کلیپی خاطره‌انگیز از علی معلم، یادی از درگذشتگان سینمای ایران و اجرای زنده رضا یزدانی آغازگر بخش ابتدایی این مراسم بود. همچون تمام جشن‌ها و جشنواره‌های سینمایی بخش قابل توجه این مراسم، صحبت برگزیدگان بود. احمد بهرامی که با «شهر خاموش» در رویدادهای بین‌المللی حضور موفقی داشته پس از دریافت نشان عباس کیارستمی از خوشحالی‌اش برای دریافت اولین جایزه برای این فیلم در ایران گفت! او این جایزه را به باران کوثری، هنگامه قاضیانی، ترانه علیدوستی و مریم بوبانی تقدیم کرد. احسان عمادی برنده جایزه بهترین مستند برای «فرار از قصر» از حفظ روزنه امید گفت: «بزرگ‌ترین رنجی که به ما تحمیل می‌شود، رنج ناامیدی است. امیدوارم برای اینکه روزنه‌ای در این دالان تاریک‌ ببینیم، بیشتر مراقب هم باشیم.» جواد عزتی جایزه دستاورد فردی ویژه را برای بازی در سه فصل سریال «زخم کاری» و کارگردانی «تمساح خونی» دریافت کرد و با یادی از علی معلم، به صورت ضمنی به مانیفست بنیانگذاری این جشن اشاره کرد: «هیچ‌چیز مثل تشویق کردن به آدم امید نمی‌دهد.» جایزه ویژه هیأت داوران در بخش سینما با یادی از داریوش مهرجویی به مسعود کیمیایی و به تعبیر امید معلم، یکی از آخرین بازمانده‌های گنج بزرگ سینمای ایران اهدا شد. کیمیایی به دلیل بیماری در مراسم حضور نداشت و جواد طوسی پیام ارسال شده او را خواند: «هنر به زندگی پیوسته است و زندگی حاصل کار اجتماعی است. بزودی خوب می‌شوم و فیلمی می‌سازم که جان و ذات من همیشه در پی ساخت آن بود. اینجا بوی مردی می‌آید کمیاب. علی معلم دوست و همراه من بود.»
یکی از بخش‌های قابل توجه اهدای جوایز، جایزه یک عمر فعالیت هنری به مرتضی عقیلی با حضور شهاب حسینی بود که با تشویق حاضران در مراسم همراه شد. عقیلی گفت: «یاد روزی افتادم که مادرم پس از چندین سال به قبرس آمد تا ما را ببیند.‌ او شروع کرد به خندیدن و گریه کردن. گفت شادی‌ام برای این است که تو را دوباره دیدم و گریه‌ام برای اینکه پدرت نیست تا تو را ببیند. امشب من‌ چنین حالی دارم. ذوق و عشق و خنده من شما هستید که هنوز من را باور دارید. بغض من‌ برای این است که یاران، دوستان و استادان من آرزوی چنین شبی را داشتند. افرادی مانند محمدعلی فردین، ناصر ملک‌مطیعی، آقای وحدت و بهروز وثوقی.‌ به امید روزی که برای هیچ هنرمندی حکم ممنوعیت صادر نشود.» او در پایان با اشاره به شهاب حسینی گفت: «این افتخار نصیبم شد جایزه‌ام را از دست کسی (شهاب حسینی) بگیرم که جایزه بگیر جهانی‌ است.»
آیدا پناهنده پس از دریافت تندیس حافظ بهترین فیلمنامه سریال تلویزیونی برای «در انتهای شب» به دغدغه ای مهم و قابل اعتنا برای فعالیت در پلتفرم‌های آنلاین اشاره کرد: «امیدوارم راهی در شبکه نمایش خانگی باز شود تا درباره مسائل مهمی که مردم تشنه شنیدن آن هستند، صحبت شود.» پارسا پیروزفر هم که تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد درام را برای بازی در این سریال دریافت کرد با اشاره به همکاری‌اش با آیدا پناهنده به او و تیم‌اش خسته نباشید گفت. مهران مدیری از افتخار دریافت تندیس حافظ بهترین چهره تلویزیونی از دستان بهمن فرمان‌‎آرا گفت و احسان علیخانی هم با کسب جایزه ویژه هیأت داوران برای ساخت «جوکر ۲» از حضور خانم‌های کمدین و متفاوت شدن فضای برنامه به واسطه آنها قدردانی کرد. رضا عطاران هم که تندیس بهترین بازیگر مرد درام را برای «روشن» دریافت کرد همچون همیشه با تعریف خواب متفاوتش، سالن را با صدای تشویق و خنده همراه کرد. الناز شاکردوست برنده یکی از جوایز بهترین بازیگر زن هم گفت: «مرسی از خانواده آذر معماریان که اینقدر قشنگ راه علی معلم را ادامه می‌دهد و چراغ را روشن نگه داشته، هرچند که چراغ سینما خاموش شدنی نیست!»