جهان رمز آلود علی اکبر صادقی

گروه فرهنگی/ نکوداشت مقام فرهنگی و هنری علی‌اکبر صادقی چهره ماندگار هنر نقاشی ایران در روز تولد این هنرمند، با حضور جمعی از استادان، پژوهشگران و هنرمندان برجسته نقاشی، طراحی و سینما در تالار شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
در این مراسم، چهره‌هایی چون ایرج طهماسب، ابراهیم حقیقی، مهدی حسینی، جمشید گرگین، بهرام عظیمی، عباس مشهدی‌زاده، سهیل محمودی و احسان آقایی حضور داشتند.
نادره رضایی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم در سخنانی گفت: بعضی از نام‌ها بی‌نیاز از صفت و معرفی هستند، آنها به قدری وسیع و عمیق‌اند که فقط باید در عمق وجود و آثار آنها غوطه ور شویم. از این دست نام‌ها در تاریخ ایران و جهان کم نداریم. حال وقتی که نام سترگی را می‌شنویم که از قضا با او هم‌نَفَس هستیم و در یک عصر با او زیسته‌ایم به خودمان می‌بالیم؛ علی اکبر صادقی. وی بیان کرد: شما هر صفتی را برای علی اکبر صادقی و در کنار نام او بگذارید، به واقع بر آن صفت‌ها ارج نهاده‌اید، نه بر صاحب نام. علی‌اکبر صادقی نقاش، علی‌اکبر صادقی فیلمساز، علی‌اکبر صادقی تصویرگر، علی‌اکبر صادقی گرافیست و علی‌اکبر صادقی پویانما، همین و بس. شاید تنها صفتی که بر نام علی‌اکبر صادقی برازنده است، واژه هنرمند است. در معرفی او باید بگوییم: هنرمند، همین و بس.
رضایی عنوان کرد: علی اکبر صادقی یک جریان، یک فرهنگ و زیست هنرمندانه است. از کارهای او حرفی نمی‌زنم که همه شما بر آن آگاهید و می‌دانید. آن قدر که اگر در یک گوشه از دنیا اثری را ببینید ناگهان می‌ایستید و می‌گویید من صاحب این اثر را می‌شناسم؛ علی‌اکبر صادقی! این امضا داشتن و این شخصیت مستقلِ اثر هنری را من به اصالت و اعتبار معنی می‌کنم.
ابراهیم حقیقی، هنرمند طراح گرافیک و کارگردان سینما نیز که از دوستان قدیمی صادقی است، در این مراسم گفت: علی‌اکبر صادقی تداوم نقاشان قهوه‌خانه‌ای، با شیوه‌ای نوین و درک آکادمیک نقاشی معاصر است. او همچون نقاشان سنتی قهوه‌خانه‌ای، قصه پهلوانان و رزم و بزم آدمیان را قصه‌سرایی می‌کند. تابلوهای صادقی پر از آدم‌هایی است که کنار هم چیده شده‌اند تا روزگاری را به سر برند که برای‌شان چیده شده است. از شعف و شادی گرفته تا جنگ و سرکشی همه آدمیان در مقامی برابر، بر صفحه رمزآلود نقاشی او چیده شده‌اند تا گردش زمانه چه تدبیر کند، هریک مشغول به کاری یا اجرای نقشی که نقاش ازل، یا سرنوشت تاریخی برایشان مهیا کرده است.
وی بیان کرد: علی‌اکبر صادقی در نقاشی‌هایش زمان را به هم می‌ریزد. صادقی مثل یک قلمزن نقره‌کار با ظرافت و حوصله و صبوری قلم می‌زند، نقش می‌کشد، رنگ می‌کند، جلا می‌دهد تا جهان رمزآلود خود را در قصه‌های مصورش سامانی دلپذیر و زیبا دهد.
جمشید گرگین، بازیگر سینما و تلویزیون نیز در این مراسم گفت: آشنایی بیشتر من با علی‌اکبر صادقی از دهه 1350 آغاز شد. دوران اوج کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان؛ زمانی که بزرگان عرصه فیلم و سینما در کانون حضور داشتند؛ بزرگانی مثل بهرام بیضایی، نورالدین زرین کلک، عباس کیارستمی، مسعود کیمیایی، ابراهیم فروزش و علی‌اکبر صادقی. صادقی از سال ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۷، شش فیلم پویانمایی برای کانون پرورش فکری کودک و نوجوان ساخت و سال‌های بعد، ساخت پویانمایی را به کلی کنار گذاشت. گرگین ادامه داد: در دهه هفتاد، من مجموعه برنامه‌های متفاوتی درباره نقاشان معاصر ایران ساختم که در آن، هنرمندان بزرگی چون پرویز کلانتری، محمدعلی ترقی‌جاه، حسین محجوبی و علی اکبر صادقی شرکت داشتند و برای نخستین‌بار شکل و شیوه تازه‌ای برای معرفی هنرمندان و آثارشان به کار بردم. درباره علی‌اکبر صادقی ساعت‌ها می‌شود حرف زد و این هنرمند پرکار مردمی را ستود، آرزو می‌کنم همواره در صحت و سلامت باشد.
در پایان مراسم، کتاب زندگینامه علی‌اکبر صادقی هنرمند نقاش و تصویرگر سوررئال با حضور این هنرمند و همسرش اشرف بنی‌هاشمی رونمایی شد.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و سیزده
 - شماره هشت هزار و ششصد و سیزده - ۰۴ آذر ۱۴۰۳