اجرای 28 نمایش روی صحنه تئاتر مقاومت

ندا سیجانی/ نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت در حالی این دوره آغاز می‌شود که به گفته دبیر آن قرار است «تئاتر دفاع مقدس به دوران اوج خود بازگردد.» جشنواره‌ای که دو دهه از فعالیت‌های آن می‌گذرد و طی این سال‌ها فراز و فرود‌های بسیاری را تجربه کرده است.
محمد کاظم‌تبار، دبیر نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت در نشست رسانه‌ای این رویداد هنری که روز گذشته (سه‌شنبه 29آبان) در تالار مشاهیر مجموعه تئاترشهر برگزار شد، به تغییراتی که در این دوره صورت گرفته اشاره کرد و گفت: در بخش صحنه‌ای این جشنواره ۴۲۹ اثر ارسال شد که در این بین ۷۲ اثرحائز شرایط حضور در جشنواره شدند و با توجه به محورهای موضوعی اعلامی ۱۹اثر در بخش رقابتی حضور دارند. همچنین ۸ نمایش که حائز شرایط حضور در بخش رقابت نبودند به عنوان میهمان در این بخش اجرای عموم دارند.
او در ادامه به بخش سردار آسمانی اشاره و بیان کرد: در بخش سردارآسمانی که از تاریخ ۱۷ تا ۲۲دی برگزارخواهد شد، ۳۱۹ طرح و ایده به دبیرخانه رسید و با توجه به محورهای موضوعی ۵۸ طرح به دبیرخانه ارسال شد. لازم به ذکراست انتخاب تمامی این آثار حائز شرایط، مطابق فراخوان پیش رفته است. همچنین ۴۵ اثر در۵۵ نوبت در تاریخ ۱۵ آبان به نمایش درآمدند و بیش از ۲۰ شهرستان کشور درگیر بخش روایت آسمانی شدند.
دبیر این رویداد ادامه داد: در بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی تلاش داشتیم یکی از معضلات تئاتر مقاومت را حل کنیم، از این رو این بخش را به دو بخش موضوعی تغییر دادیم و دو زیربخش اقتباس و پرتره و کودک و نوجوان به آن افزوده شد که در بخش اقتباس حدود ۲۰۰ کتاب برای نمایشنامه‌نویسی به هنرمندان معرفی شده است. همچنین با توجه به محدود بودن آثار در بخش کودک و نوجوان در حال تقویت این بخش هستیم تا در ادامه بتواند به عنوان یک بخش مجزا در نظر گرفته شود.
کاظم‌تبار در ادامه این نشست به بخش سمینار علمی و پژوهشی اشاره کرد و گفت: در بخش سمینار علمی پژوهشی ۴۰ مقاله ارسال شده است که ۱۶اثر تأیید شده و روند حضور در رقابت این بخش را طی می‌کنند. او با اشاره به اینکه در بخش سردار آسمانی دو درگاه ورود در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: در بخش سردار آسمانی به عنوان بخش خیابانی دو درگاه ورودی در نظر گرفته شده، یک درگاه مسابقه تئاتر خیابانی که در فراخوان جشنواره هم به آن اشاره شده و بخش دیگر کارگاه‌های خیابانی است. نگاه ما به این کارگاه‌ها این است که عزیزان حاضر در کارگاه در سایر جشنواره‌ها فعالیت قبلی نداشته باشند و در نهایت ۱۲نفر حائز شرایط حضور در کارگاه‌ها شدند. کارگاه اول در شهر اصفهان و کارگاه دوم در مازندران برگزار شده و کارگاه سوم تا قبل از شروع جشنواره در خوزستان برگزار خواهد شد.
کاظم‌تبار به جایزه ویژه هنیه اشاره کرد و گفت: پس از شهادت شهید اسماعیل هنیه برای این دوره جایزه ویژه هنیه را طراحی و اعلام کردیم که منجر به تقویت فعالیت‌ها در زمینه قدس شد و جایزه ویژه شهید سلیمانی نیز با عنوان بخش سردار آسمانی در جشنواره وجود دارد.
دبیر نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت تأکید کرد: در این دوره همکاری‌های چشمگیری با ادوار تئاتر دفاع مقدس داشته‌ایم و تلاش داریم این بخش را تقویت کرده و موانع آن را از بین ببریم. هدف ما این است که تئاتردفاع مقدس به دوران اوج خود بازگردد و در این دوره قرار است ۲۸ نمایش در این زمینه اجرای عموم داشته باشند که اتفاق بزرگی است. او درباره اقبال جوانان از جشنواره، بیان کرد: تا به امروز ۱۲۰۰ ثبت‌نام در ۴ بخش جشنواره وجود داشته که سهم جوانان قابل توجه بوده است و از جوانان کاراولی تا جوانان شناخته شده عرصه تئاتر در این دوره حضور دارند. به گفته کاظم‌تبار بودجه این دوره از جشنواره ۵ میلیارد تومان است، البته مبلغ برآورد شده بیشتر از این عدد است و با توجه به مشارکت‌ها جشنواره تا اینجا معضلی نسبت به بودجه نداشته است. نکته دیگر اینکه سالن‌های حوزه هنری، تئاتر شهر و مولوی در تهران میزبان این جشنواره خواهند بود.
این نشست با حضور محمد حبیبی، مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، کریم خوش‌مرام، جانشین و معاون هماهنگ‌کننده بنیاد فرهنگی روایت فتح و شهرام احمدزاده مدیر بخش نمایشنامه‌نویسی برگزارشد.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و ده
 - شماره هشت هزار و ششصد و ده - ۳۰ آبان ۱۴۰۳