فضای مجازی

ادای احترام به استاد «فانی»
در میان اهالی کتاب و رسانه، اسدالله امرایی از جمله افرادی است که حضور پررنگی در شبکه‌های اجتماعی دارد؛ بخشی از مطالبی که این مترجم در صفحه خود به اشتراک می‌گذارد، یادآوری‌ زادروز یا گرامیداشت نویسندگان و هنرمندان داخلی و خارجی است. او در تازه‌ترین پست خود تصویری از کامران فانی، نسخه‌پژوه سرشناس را منتشر کرده است. امرایی در توضیح این عکس نوشته است:«استاد کامران فانی که آدم از مصاحبت با ایشان خسته نمی‌شود.» فانی در ابتدا تحصیل در رشته پزشکی را آغاز می‌کند اما بعد از چند سال به عشق فرهنگ و فعالیت در حوزه کتاب، پزشکی را رها کرده و به دانشگاه تهران می‌رود. او طی سال‌های تحصیل در دانشگاه تهران از محضر بزرگانی چون عبدالحسین زرین‌کوب، ذبیح‌الله صفا، پرویز ناتل خانلری، بدیع‌الزمان فروزانفر و جلال‌الدین همایی بهره برده است. فانی از جمله افرادی است که شخصیتی چند‌وجهی دارد؛ از یک سو نسخه‌پژوهی پیشکسوت و از سوی دیگر نویسنده و مترجمی گزیده‌کار است. او در تألیف چند دایرةالمعارف همچون دائرةالمعارف کتابداری و اطلاع‌رسانی همراهی داشته است. کامران فانی در عرصه کتاب‌شناسی و کتابداری نیز چهره شناخته‌شده‌ای است.

چرا پز اتفاقات مردمی خوب را نمی‌دهیم؟
پوریا عالمی، نویسنده و روزنامه‌نگار، تازه‌ترین پست خود را در شبکه‌های اجتماعی به انتشار تصویری اختصاص داده که صف مردم علاقه‌مند برای بازدید از موزه هنرهای معاصر تهران را نشان می‌دهد و در توضیح آن نیز نوشته است:«یک سؤال ساده دارم. اول بگویم من هم از خیلی چیزها خسته‌ام و هر روز گرفتار چیزهایی هستم که کار و زندگی کردن را برایم سخت و طاقت‌فرسا می‌کند، اما سؤالم این است؛ چرا اگر یک اتفاق بد در این سرزمین بیفتد، هم حاکمیت در تلویزیون و همه رسانه‌های آن و هم مخالفان حاکمیت در تلویزیون ماهواره‌ای و باقی مدیاها و صد البته خود ما مردم عادی در اینستاگرام و توئیتر و میهمانی و تاکسی درباره‌اش حرف می‌زنیم و نتیجه می‌گیریم اینجا جای زندگی نیست؟» در بخش دیگری از نوشته عالمی آمده است:«سؤالم به همین سادگی است؛ چرا وقتی این همه اتفاق ریز و درشت زندگی‌بخش و زندگی‌ساز در این سرزمین می‌افتد صدایش را در‌نمی‌آوریم، پوشش نمی‌دهیم؟ چرا قایمکی زندگی می‌کنیم؟ مثلاً این استقبال که از موزه هنرهای معاصر شد و یک هفته تمدیدش کردند، جز ما مردم چه کسی در آن دخیل بوده؟ چرا پزش را نمی‌دهیم؟ چرا دست بچه‌مان را نمی‌گیریم، ببریمش توی صف موزه، آن هم در سرزمینی که صف جز معنای بدبختی و رنج چیزی با خود ندارد. خبر قطع درختان خیابان ولیعصر را بولد می‌کنیم که باید بکنیم، اما چرا خبر رویش دوباره این شهر را که می‌خواهد زندگی کند، به هر بهانه کوچک و ساده‌ای زندگی کند، خبر زنده بودن مردم این سرزمین را تیتر نمی‌کنیم؟ سؤالم این است؛ خودمان هیچی، چرا همین چیزها، همین کور‌سوها، همین نمادهای ساده زندگی را زیرش خط نمی‌کشیم و پزش را به بچه‌مان نمی‌دهیم؟»

معمارهایی که شهر را زیبا می‌کنند
رامبد جوان که این روزها فیلم سینمایی «زودپز» با بازی نوید محمدزاده و محسن تنابنده را روی پرده اکران دارد، تصویری از برج آزادی به اشتراک گذاشته و نوشته است:«خوب و سالم و امن باشین. این زاویه از برج آزادی زیبا رو وقتی رفته بودم برای دیدن سالن نمایشش و بخش‌های دیگه‌ا‌ش عکس گرفتم، چند ماه پیش، الان توی گوشیم اومد بالا. این عکس رو با احترام تقدیم می‌کنم به همه معمارهایی که شهرها رو برای ما زیبا و به‌‌یاد‌موندنی می‌کنن.»

واکنش ده‌نمکی به اخبار منتشر شده درباره «اخراجی‌ها»
پس از اخبار منتشر شده مبنی بر عدم تمایل امین حیایی و کامبیز دیرباز برای حضور در قسمت تازه «اخراجی‌ها» و دردسرهای تولید آن برای مسعود ده‌نمکی، این کارگردان به اخبار منتشر شده واکنش نشان داد. او در اینستاگرامش نوشت: «اخراجی‌های چهار اسپینافی از اخراجی‌هاست که مثل قسمت‌های قبلی حول یکی از شخصیت‌ها روایت می‌شود، با ترکیبی از بازیگران قدیمی و جدید. در این قسمت که در زمان معاصر روایت می‌شود، مجید سوزوکی که شهید شده و آقای فضلی، «امیر دودو» به علت مهاجرت مثل اخراجی‌های سه حضور ندارد و در مورد بازیگران دیگر هم بر خلاف خبر‌سازی‌ها طبق فیلمنامه همگی اعلام حضور کرده‌اند و فقط زمان هماهنگی برنامه‌ها مهم است.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و هشت
 - شماره هشت هزار و ششصد و هشت - ۲۸ آبان ۱۴۰۳