فعالان گردشگری اقلیم کردستان عراق خواستار شدند

پرواز به سنندج؛ سفر به کیش

علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، این بار رودشو تبلیغاتی گردشگری ایران را به همراه کاروان فعالان بخش خصوصی گردشگری به اقلیم کردستان عراق برد تا ایران بتواند سهمی از گردشگران سلامت و سیاحتی و تفریحی این اقلیم را به خود اختصاص دهد. فعالان گردشگری اقلیم کردستان عراق در این برنامه خواستار برقراری پرواز از  سلیمانیه و اربیل به سنندج و کیش شدند.
برنامه‌های تبلیغاتی با هدف جذب گردشگران خارجی از سال گذشته و با سفر به سه شهر چین آغاز شد. این سفرها به دنبال لغو ویزای 28 کشور جهان در سال گذشته و به گفته علی اصغر شالبافیان، برای جذب بیشتر گردشگران در کشورهای همسو، همسایه، مسلمان و حوزه بریکس و شانگهای انجام می‌گیرد. فعالان گردشگری تیرماه سال‌جاری هم به همراه معاون گردشگری ایران برای معرفی جاذبه‌های گردشگری کشور به آسیای شرقی رفتند و پس از گفت‌و‌گوی رودررو با فعالان گردشگری ویتنام در هانوی، رودشو را به کوالالامپور در مالزی بردند. آنها بعد از گفت‌و‌گو با بیش از 100 آژانس فعال در حوزه گردشگری خروجی مالزی، به اندونزی سفر کردند و با فعالان بخش خصوصی این کشور به گفت‌و‌گو نشستند.
حضور فعالان گردشگری ایران این بار با دومین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری عراق(سلیمانیه) همزمان شد. در هفتمین رودشو معرفی جاذبه‌های ایران، ۵۰ دفتر خدمات مسافرتی و بیمارستان از ایران و بیش از ۵۰ دفتر هواپیمایی و مسافرتی و دفاتر تسهیلگر از اقلیم کردستان عراق حضور داشتند . در راستای اجرای سیاست‌های وزارتخانه مبنی بر معرفی ظرفیت‌های گردشگری محور غرب کشور، استان‌های کردستان، کرمانشاه و همدان از ٢٤ تا ٢٦ آبان‌ماه در دومین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری سلیمانیه عراق شرکت کردند.
 افزایش پروازها
افزایش پروازها به ایران خواسته مشترک تمام کشورهای هدف بازار گردشگری ایران در رودشوها است. شالبافیان، معاون گردشگری کشور هم در دیدار با امل خان رئیس دسته گردشگری اقلیم کردستان عراق، گفت: تلاش برای توسعه پروازها، تسهیل در تردد و برگزاری رویدادهای مختلف در حوزه گردشگری می‌تواند یکی از راه‌های تسریع روابط مشترک دو کشور باشد.
او از آمادگی ایران برای برگزاری تور آشناسازی ویژه فعالان گردشگری این کشور خبر داد و گفت: باید با توسعه همکاری‌های گردشگری، بستر لازم برای شناخت بیش از پیش دو کشور از یکدیگر و آشنایی با ظرفیت‌های موجود امکان‌پذیر شود.
«مسلم شجاعی» مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی هم گفت: یکی از مهم‌ترین نتایجی که برگزاری این رودشو به همراه داشت، تمرکز بخش خصوصی و دولتی بر سازماندهی، هماهنگی و تسهیل تردد گردشگران اقلیم در دو محصول عمده گردشگری سلامت و تفریحی است.
به گفته او، مقامات گردشگری اقلیم کردستان عراق علاقه‌مند به راه‌اندازی پرواز مستقیم به سنندج و از آنجا به کیش با هدف بهره‌مندی از تفریحات و جاذبه‌های موجود و بهره‌مندی از خدمات پزشکی و درمانی ایران هستند. شجاعی گفت: برگزاری این رویداد نشان داد، اقلیم کردستان عراق با وجود بازار پرظرفیت برای گردشگری ایران متأسفانه مغفول مانده است.
بازاری که به دلیل قرابت‌های فرهنگی و زبانی کمتر تحت‌تأثیر ایران‌هراسی و خبرهای منفی رسانه‌های خارجی است و همچنین به دلیل دارا بودن مرزهای زمینی مشترک، امکان تردد آسان وجود دارد. با وجود این تا بهره‌برداری بهینه از این بازار فاصله وجود دارد و برگزاری رویدادهای این‌چنینی می‌تواند به بلوغ بیشتر در این بازار کمک کند.
شجاعی بازار 6 میلیون نفره اقلیم کردستان عراق را بازار هدف استان‌های غربی کشور چون کردستان، همدان، کرمانشاه، شمال کشور، اصفهان و تهران دانست و گفت: یکی از اصلی‌ترین نیازهایی که در پس برگزاری این رودشو به دست آمد، توجه به تسهیل تردد با خودرو از طریق مرزهای مشترک است که می‌تواند در افزایش ورود گردشگر مؤثر واقع شود. فرآیند تردد باید بیش از این تسهیل شود و توقف در مرزها برای کارهای اداری در هر دو طرف کاهش یابد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و هشت
 - شماره هشت هزار و ششصد و هشت - ۲۸ آبان ۱۴۰۳