پیام سفر دو روزه مشاور رهبر انقلاب به منطقه چه بود؟

حمایت همه‌جانبه تهران از دمشق و بیروت

با گذشت 13 ماه از آغاز طوفان الاقصی، چشم‌اندازی برای پایان جنگ وجود ندارد. حملات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان و مقاومت مردم در مقابل تجاوز ادامه دارد. پس از پیروزی ترامپ، این پیش‌فرض به‌وجود آمد که با حمایت‌های رئیس‌جمهور جدید امریکا، راه صهیونیست‌ها برای تداوم و تشدید حملات خود هموارتر شود. در چنین شرایطی، محور مقاومت منطقه نیازمند تأکید دوباره ایران بر حمایت از این محور بود. بویژه آنکه بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه نیز به دلیل پشتیبانی از لبنان، اخیراً توسط رژیم صهیونیستی تهدید به ترور شد. در چنین فضایی علی لاریجانی به‌عنوان حامل پیام رهبر معظم انقلاب، به سوریه و لبنان سفر کرد تا ضمن گفت‌و‌گو با رهبران مقاومت و مقامات، به آنان اطمینان دهد که حمایت ایران خدشه‌ناپذیر است.
لاریجانی در مصاحبه با شبکه خبری المیادین تأکید کرد که حامل پیام رهبر انقلاب برای بشار اسد و نبیه بری رئیس پارلمان لبنان بوده است.
مشاور رهبر انقلاب سفر خود را با حضور در سوریه و دیدار با رئیس‌جمهور آغاز کرد. لاریجانی در سفر به دمشق، آخرین رخدادهای منطقه از جمله تحولات عرصه نبرد در لبنان و فلسطین را بررسی کرد.
در این دیدار، بشار اسد بر پایبندی سوریه به حمایت از پایداری مردم فلسطین و لبنان به هر وسیله و پایان نسل کشی در این دو سرزمین تأکید کرد و متقابلاً لاریجانی با اشاره به حمایت ایران از سوریه در تمام سطوح، بر نقش محوری سوریه در منطقه و تلاش برای تقویت این نقش تأکید کرد.
پس از دمشق، بیروت دومین مقصد لاریجانی بود. در شرایطی که دمشق و بیروت همزمان تحت حملات ارتش رژیم صهیونیستی قرار داشت، مشاور رهبر انقلاب عازم لبنان شد.
رایزنی با مقامات لبنان، گفت‌و‌گو با سران حزب‌الله و دیدار با شخصیت‌های برجسته سیاسی، برنامه سفر به بیروت بود.
لاریجانی در ابتدای سفر، با نجیب میقاتی نخست‌وزیر لبنان دیدار و درباره تحولات این کشور گفت‌و‌گو کرد. تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به لبنان و روابط دوجانبه از مهم‌ترین محورهای دیدار بود. لاریجانی بعد از این دیدار، با «نبیه بری» رئیس مجلس کشور میزبان هم دیدار کرد.
صفحه رسمی سفارت کشورمان در بیروت در شبکه اجتماعی ایکس، با اشاره به این دیدار نوشت: این دیدار تأییدی بر ایستادگی جمهوری اسلامی ایران در کنار دولت، ارتش و مقاومت لبنان در مقابل دشمنان بود. دو طرف تلاش‌های انجام شده برای دستیابی به آتش‌بس و حمایت از لبنانی‌های آواره شده را مورد گفت‌وگو قرار دادند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و هفت
 - شماره هشت هزار و ششصد و هفت - ۲۷ آبان ۱۴۰۳