گفت‌و‌گو

گفت‌و‌گوی «ایران» با امیر پورکیان
نظارت بر شبکه نمایش خانگی به وزارت فرهنگ بازگردد


معصومه غفاری/ کشمکش بر سر نظارت بر شبکه نمایش خانگی اگر چه با اعطای آن به ساترا به ظاهر مرتفع شده است اما همچنان خواسته فعالان این عرصه این است که تنظیم‌گری در این حوزه باردیگر به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بازگردد تا به این طریق سر و سامانی به مسائل و مشکلات بی‌شمار فعالان و هنرمندان در این عرصه داده شود.
«امیر پورکیان» کارگردان و تهیه‌کننده سینما که فعالیت خود را با تهیه‌کنندگی فیلم «خیابان یک‌طرفه» آغاز کرده و سریال «غربت» از دیگر آثار او است که این روزها از نمایش خانگی در حال پخش است، در گفت‌و‌گو با «ایران» با اشاره به چشم‌اندازهای موجود برای رشد صنعت فیلم و فیلمسازی کشور اظهار کرد که اگر دولت می‌خواهد کار مردم را به مردم برگرداند، نظارت بر شبکه نمایش خانگی تحت نظر نهادی به نام «ساترا» که  نهادی وابسته به صداوسیما است، به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بازگردانده شود و مدیران این وزارتخانه نیز زمینه‌ساز ورود و فعالیت فیلمسازان و فعالان فرهنگی جوان به عرصه فرهنگ و هنر کشور باشند.

دغدغه‌ای مهم‌تر از برداشتن رانت‌ها نیست
پورکیان در خصوص انتظاراتش از مدیران فرهنگی کشور در راستای سهولت بیشتر فعالیت هنرمندان و فعالان فرهنگی کشور گفت: دغدغه‌ای مهم‌تر از برداشتن رانت‌ها نیست، تا زمانی که قوانین یکسان نشود و راه رانت باز باشد، هرگز قدم رو به جلویی نخواهد بود.

پخش فیلم‌های سخیف و بدون اندیشه در سینما
وی در ادامه افزود: متأسفانه پخش فیلم‌های سخیف و بدون اندیشه، چنان چمبره‌ای بر سینما انداخته و ذائقه مردم را عوض کرده که جایی برای دغدغه‌مندان وجود ندارد. بنابراین ضرورت بررسی کارشناسانه به صورت فوری احساس می‌شود تا مشخص شود چه اشخاصی زمینه‌ساز به وجود آمدن این وضعیت غیرحرفه‌ای شده‌اند.

نمایش خانگی سوپاپ اطمینان هنرمندان
پورکیان با بیان اینکه نمایش خانگی تنها سوپاپ اطمینان هنرمندان در عرصه تصویر بود، تصریح کرد: متأسفانه مافیای سینما کم‌کم به این فضا نیز نفوذ کرد و تقریباً همان فاجعه و مشکلات موجود در سینما در حال رخنه به فضای خانگی است.

ضرورت مقابله با مافیای اصناف
وی در پایان، صنعت فیلمسازی کشور را مانند ماهی دور افتاده از آب و گرفتار در ساحل تشبیه کرد و گفت اگر چاره‌ای اندیشیده نشود، ماهی‌ای که دارد له‌له می‌زند، چه آب برسد یا خیر، خواهد مرد و تا خانه‌تکانی اساسی نشده و با مافیای اصناف مقابله نشود، نمی‌توان برای این حوزه چشم‌اندازی متصور شد.