یک جشن خودمانی به یاد رهبر ارکستر «گلها»


آیین اختتامیه دومین جایزه ملی استاد روح‌الله خالقی شامگاه دوشنبه-۲۱ آبان ماه- همزمان با پنجاه و نهمین سالگرد درگذشت استاد خالقی با حضور نادره رضایی معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد اله‌یاری مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی، سیدمحسن حسینی رئیس مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی، محمدعلی مرآتی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، بابک خضرایی رئیس دانشکده موسیقی دانشگاه هنر، محمدرضا فیاض آهنگساز و منتقد و مدرس موسیقی و نوازنده سنتور، مرتضی اعیان نوازنده پیشکسوت تنبک، میلاد کیایی آهنگساز، مدرس و نوازنده سنتور، احمد صدری مدرس و پژوهشگر موسیقی، محمدرضا عزیزی دبیر اجرایی، بهنام ترابی دبیر هنری جایزه، داوران و جمعی از هنرمندان و مسئولان با اجرای عطا نویدی در برج آزادی برگزار شد.
دراین مراسم محمدرضا عزیزی دبیر اجرایی این جایزه ملی، ضمن قدردانی از هنرمندان بیان داشت: نام استاد خالقی موهبتی بود که به من داده شد، این اسم خیلی برکت دارد و ما مدیون این اسم بزرگ هستیم. خالقی عاشق ایران، هنر، فرهنگ و هویت این کشور بود و امروز سالروز درگذشت ایشان است و خوشحالیم با تمام سختی‌ها توانستیم اختتامیه این جایزه را امروز برگزار کنیم.

خالقی موسیقی را مردمی کرد
بخشی از مراسم به پیام تصویری حسین علیزاده اختصاص داشت و این هنرمند در این پیام گفت: نام روح‌الله خالقی در موسیقی ایران، نام جاودانه‌ای است و خیلی از بزرگان موسیقی درباره خالقی صحبت کردند، ارزش‌هایی که داشتند به موسیقی اضافه کردند.
این ابتکاری که جایزه روح‌الله خالقی ترتیب داده شده، رویداد بسیار مهمی است چون شاید کمتر به این مسأله توجه شده باشد؛ خالقی، شخصیت بسیار بزرگی بوده و حیف است وقتی که از بزرگان موسیقی یاد می‌شود، از او یاد نشود.
علیزاده افزود: استاد خالقی یک روشنفکر بود ونقش مهمی در ارکستر «گل‌ها» و رادیو داشته است، سرمشق خوبی بوده که با موسیقی ایرانی در دوره‌ای که رادیو می‌توانست خیلی تأثیر داشته باشد، موسیقی ایرانی از طریق برنامه‌های «گل‌ها» و رادیو، مردمی شد و جای تقدیر دارد.
او با اشاره به برگزاری جایزه استاد خالقی اظهارداشت: هویت ایرانی در این رویدادها باید حفظ و اهمیت داده شود به خصوص برای نسل جوان‌تر. محمدعلی مرآتی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران نیز در این آیین با گرامیداشت یاد استاد خالقی بیان کرد: نکته بارز خود روح‌الله خالقی برای این جشنواره، واژه موسیقی ملی است که می‌تواند آن را یک مقدار از واژه‌های موسیقی، مثل واژه موسیقی علمی که متأسفانه چند دهه است استفاده می‌شود، تفکیک کند، موسیقی هنر ارزشمندی است که نمی‌دانم علمی بودن برای موسیقی چه می‌شود، موسیقی ساحت هنر دارد و مثل این می‌ماند که علم مجسمه‌سازی و نقاشی بگوییم.
نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این آیین اظهارداشت: من دهه شصتی هستم، برای نسل من علی‌رغم همه آنچه که دیده، ریشه‌هایش در وطن است و با تمام سختی‌ها و تلخی‌ها، این ریشه‌ها نمی‌گذارد که فکر رفتن بکنیم، برای نسل بعد نمی‌گویم که نروید اما از عمق وجود آرزو می‌کنم که با دستان پرتوان‌تر و اندیشه ورزیده‌تر به ایران برگردید.