جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان در آیین اختتامیه از هنرمندان پیشکسوت تجلیل کرد
پیام امنیت و محبت رویداد هگمتانه به جهان
بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان به ایستگاه آخر رسید. مراسم تجلیل از هنرمندان پیشکسوت، اعضای هیأت داوران و گروههای خارجی شرکتکننده بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، شامگاه پانزدهم آبانماه، در مجموعه گردشگری «کتیبه» همدان برگزار شد. در این مراسم استاندارهمدان، شهردارهمدان، رئیس شورای اسلامی شهر همدان، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان و تعدادی از هنرمندان حضور داشتند.
ندا سیجانی
خبرنگار
هر اندیشهای در قالب هنر ماندنی است
حمید ملانوری شمسی استاندار همدان در ابتدای این مراسم که اجرای آن برعهده علیرضا آقایی دبیراجرایی بیستونهمین جشنواره بینالمللی کودک و نوجوان همدان بود، توضیح داد: از هنرمندان و چهرههای هنری کشور که در این مراسم حضور دارند و باعث شور و نشاط در کشور و همدان شدند، تشکر میکنم. چرا که دستگاههای مختلفی تلاش کردند تا این جشنواره به خوبی برگزار شود. لازم است از گروههای هنری که رکن اصلی جشنواره هستند و از هیأت داوران که باعث غنای جشنواره شدند تشکر کنم.
استاندار همدان با بیان اینکه همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین است، اظهارکرد: مردم همدان اصیل، میهماندوست و هنردوست هستند و میزبانی این جشنواره باعث فخر مردم است. مردم و مسئولان همدان در دورههای مختلف برگزاری جشنواره با آن انس و الفت گرفتند و امیدواریم این جشنواره به هیچ دلیلی از همدان خارج نشود و ما برای همیشه میزبان این جشنواره در همدان باشیم.
ملانوری تصریح کرد: برگزاری این جشنواره تأثیرات بسیاری در شهر داشته و حضور هنرمندان در کنار هم منجر به ارتقای سطح دانش هنرمندان و نشاط اجتماعی شده است. وی با بیان اینکه جوانان و نوجوانان به دنبال موضوع ارزشمندی به نام هویت هستند، توضیح داد: برای جامعه متمدن ایرانی جای تأسف است که نتوانستیم تاریخ و فرهنگ خود را در دسترس و معرض برخورداری نسل جوان قرار دهیم. ابزار هنر برای مردمی که تشنه شنیدن و دیدن اعماق وجودی هستند، میتواند این موضوع را به خوبی برطرف کند. بنده معتقدم کالاهای هنری باید در اختیار مردم قرار بگیرد و از آن استفاده کنند چون هر اندیشهای که در قالب هنر باشد، ماندنی است.
بازگشت جشنواره به خاستگاهش
سید مسعود حسینی شهردارهمدان هم با اشاره به تأثیر مثبت جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان در افزایش قابلیتهای گردشگری همدان عنوان کرد: خیلی خوشحالیم به روزهای پایانی جشنواره نزدیک میشویم و خوشبختانه اتفاقات خوبی در تئاتر کودک و نوجوان رخ داد و این امر محقق نمیشد جز با همدلی که در استان برای برپایی وبرگزاری ومیزبانی جشنواره شکل گرفت.
وی افزود: هماهنگی در وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط نمایندگان مردم همدان در مجلس شورای اسلامی موجب هم افزایی شد تا جشنواره به خاستگاه اصلیاش همدان بازگردد و ما قدردان زحمات همه برای این تعامل و همکاری در مجموعه استان همدان هستیم.
حسینی با بیان اینکه در این جشنواره شاهد شادی و شور و شوق کودکان در جشن افتتاحیه بودیم، افزود: استقبال خوب خانوادهها از جشنواره برای ما کافی بود تا خنده را بر لبان کودکان و نوجوانان شهر ببینیم. سید مسعود حسینی گفت: شاید این رویدادها برای خیلی از کودکان غزه و لبنان و کشورهایی که تحت ظلم استکبار جهانی هستند آرزو است و امیدوارم صلح و عدالت در سراسر جهان گسترانده شود. شهردارهمدان توضیح داد: دراین رویداد همه دست به دست هم دادند تا این جشنواره به بهترین نحو برگزار شود. او افزود: برگزاری و میزبانی ۲۱ دوره از جشنواره در شهر تاریخی وکهن همدان مؤید ظرفیتهای همدان برای توسعه گردشگری است. ضمن اینکه برنامههای جنبی جشنواره موجب افزایش شادمانی بیشتر در شهر شد واین مهمترین دستاورد با ارزش برای متولیان و برگزارکنندگان است.
حال خوب بچههای شهر
امیر مشهدیعباس در مراسم تجلیل از میهمانان، داوران و هنرمندان پیشکسوت تئاتر در بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودکونوجوان همدان اظهار کرد: برگزاری این جشنواره مراحل سختی دارد و سختیهایش غیرقابل پیشبینی است اما تنها چیزی که خستگی را از تن عوامل جشنواره در میکند حال خوب بچههای شهر است. وی ادامه داد: بر خود لازم میدانم از اصحاب رسانه که تمام وقت خود را برای پوشش جشنواره گذاشتند تقدیر کنم، همچنین مراتب تشکر خود را از گروههای خارجی اعلام میکنم چراکه در استانداردهای سالن مشکلاتی داشتیم اما این گروهها اجراهای خوبی داشتند.
دبیربیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان ضمن تقدیر از مسئولان برگزاری جشنواره، گفت: امیدواریم مسئولان دست به دست هم دهند تا جشنواره متفاوتی را برای سال آینده داشته باشیم.
امنیت، دوستی و محبت
حمید نیلی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم ضمن قدردانی از دست اندرکاران برگزاری بیست و نهمین جشنواره بینالمللی کودک و نوجوان همدان اظهار کرد: پیام این دوره از جشنواره امنیت، دوستی و محبت است و امیدواریم میهمانان ما مُبلغ خوبی برای سرزمینمان باشند.
نیلی با تشکر از میهمانان عراقی که پرچم متبرک حرم امام حسین(ع)را هدیه آوردند، تصریح کرد: امام حسین(ع) برای ما همه چیز است و بهترین هدیهای بود که دریافت کردم. رونمایی از کتابهای جدید بنیاد نمایش کودک در حضور استاندار همدان، شهردار همدان، مدیر کل هنرهای نمایشی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، قدردانی از گروههای خارجی شرکت کننده در جشنواره و اعضای هیأت داوران بخشهای مختلف جشنواره از دیگربخشهای این مراسم بود.
بــــرش
هدیه پرچم مقدس حرم امام حسین(ع)
به جشنواره تئاتر کودک
یکی ازاجراهای بخش بینالملل، نمایش«درخت کتاب» به نویسندگی راضیه رفیعزاده و کارگردانی منتظر عباس شریف از کشور عراق بود که بسیار مورد توجه قرار گرفت. منتظرعباس شریف درگفتوگوبا «ایران» در اینباره اظهارکرد: برای نخستینباراست که دراین جشنواره شرکت میکنیم. دراین فستیوال گروههای بسیاری حضور و شرکت داشتند و اجراهای خوبی هم به نمایش درآمد. نکته دیگراستقبال مردم همدان ازاین جشنواره بود که به عقیده من این موضوع در بحث کیفی این رویداد بسیار اثرگذار است.
این کارگردان به مراسم تجلیل از گروههای بخش بینالملل اشاره کرد و گفت: دراین مراسم از گروه ما هم تجلیل به عمل آمد و به رسم قدردانی، پرچم مقدس و متبرک آقا امام حسین(ع) را به جشنواره هدیه کردیم. من براین نظرم این هدیه ارزشمند درفضایی نصب شود که در تیررس نگاه همگان باشد، خصوصاً کودکان تا به برکت این پرچم مقدس، جشنواره تئاتر کودک و نوجوان هم از آن بهرهمند شوند.
او درباره قرابت فرهنگی آثار نمایشی ایران و عراق بیان داشت: از نگاه من هنرنمایشی تئاتر یک زبان بینالمللی و یک فرهنگ مشترک است. متأسفانه در حکومت قبلی یعنی حدود 35 سال گذشته؛ هنر خصوصاً تئاتر جایگاهی در کشور ما نداشت اما اکنون به حمدالله بعد از سقوط آن حکومت ستمگر، تمامی فعالیتهای هنری در کربلا و عراق پای گرفته و در حال حاضر جشنوارههای مختلف سینمایی و تئاتر برای کودکان و بزرگسالان دراین کشور برگزار میشود. مانند جشنواره کودک و نوجوان حرم امام حسین(ع) که به نام الحسینی الصغیر که انشاءالله در سال 2025 دوره نهم آن برگزار میشود.
فرهنگ و هنر موجب ارتباط وآشتی ملتهاست
اجرای دیگر این جشنواره نمایش «چایخانه موزیکال» به نویسندگی گئی سدوخین و کارگردانی توکل سطان و از کشور ازبکستان بود. توکل سطان نیز برای اولینبار در این جشنواره شرکت داشته و دراین باره به «ایران» گفت: سبک معماری همدان شباهت بسیاری با منطقهای که زندگی میکنیم دارد و به همین سبب طی چند روزی که دراین شهر میهمان بودیم، احساس غریبی نداشتیم و به تماشای کارهای داخلی و خارجی نشستیم و لذت بردیم. او در ادامه افزود: ایران و ازبکستان دوستی دیرینهای از گذشته داشته و دارند و چه بهتر آنکه این دوستیها مانند ورزش فوتبال به هنر تئاتر هم کشیده شود و این تبادل فرهنگی و هنری شکل بگیرد. درواقع وقتی اسم ایران به میان میآید اولین چیزی که به یاد میآوریم، دوستی است که بین ما بوده وامیدوارم این ارتباط و دوستی تداوم داشته باشد. حتی علاقهمندیم زبان فارسی را هم یاد بگیریم.
این کارگردان تصریح کرد: فرهنگ و هنر، موجب ارتباط دوستی بین کشورهاست و هیچ جنگی را قبول ندارد. ما نیز برای ادامه این ارتباط دوستی به ایران آمدیم تا این صلح همچنان برقرار بماند.