محمد نخودی: با یک پا مدال برنز گرفتم

همه زورم را برای باروفس گذاشتم

محسن وظیفه
روزنامه‌نگار


تنها مدال‌آور کشتی ایران در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی محمد نخودی بود. کشتی‌گیر وزن 79 کیلوگرم که با غلبه بر جردن باروفس به مدال برنز وزن 79 کیلوگرم رسید و در دیدار رده‌بندی هم با وجود مصدومیت شدید از ناحیه زانو و پارگی رباط صلیبی توانست به مدال برنز دست پیدا کند.
این کشتی‌گیر مازندرانی با رسیدن به مدال طلا فاصله بسیار کمی داشت اما یک لحظه غفلت مقابل کنچادزه کشتی‌گیر گرجستانی باعث شد تا از رسیدن به دیدار فینال وزن 74 کیلوگرم باز بماند. هر چند که غلبه بر جردن باروفس از او یک قهرمان ساخته است: «جردن باروفس بدون شک یک استثنا در کشتی دنیا است اما من برای شکست او هر چه داشتم، گذاشتم. البته فقط جردن حریفم نبود؛ خیلی‌ها با تغییر وزن راهی این مسابقات شده بودند و واقعاً سطح مسابقات خیلی بالا بود.»
دو مدال نقره و یک برنز مدال‌های قبلی محمد نخودی بود و این توقع وجود داشت که او بتواند با غلبه بر جردن باروفس راهی دیدار فینال شود و طلسم طلا نگرفتن را بشکند: «خیلی برای مدال طلا زحمت کشیدم و تمرین کردم. از قبل هم می‌خواستم چهارمین مدال جهانی که می‌گیرم به رنگ طلا باشد اما نمی‌دانم چه اتفاقی افتاد که یک لحظه گیر کردم و از همین یک لحظه هم کشتی‌گیر گرجستانی استفاده کرد و من راهی دیدار رده‌بندی شدم.»
حضور در دیدار رده‌بندی هم بسیار سخت بود. محمد نخودی با پای مصدوم به دیدار رده‌بندی آمد و مقابل تاکاهاشی ژاپنی با اقتدار به برتری رسید و تنها مدال ایران را به دست آورد. کسب مدال برنز با پای مصدوم کار بسیار دشواری بود اما نخودی به راحتی انجامش داد: «با یک پا به دیدار رده‌بندی آمدم و بشدت احساس درد می‌کردم اما کشتی حریف ژاپنی را آنالیز کرده بودم و سعی کردم که بتوانم از کار بیندازمش و موفق هم شدم. البته بعد از پایان مسابقه حسرت زیادی خوردم که چرا به فینال نرسیدم و مدال طلا را راحت از دست دادم.»
محمد نخودی با این مصدومیت نیاز به جراحی دارد و این یعنی دوری حداقل یکساله از میادین کشتی اما واقعاً می‌تواند به دنیای قهرمانی برگردد: «خیلی زودتر بر می‌گردم. وقتی به تهران برگشتم MRI گرفتم و مشخص شد که رباط صلیبی پاره کردم و باید جراحی کنم. هنوز زمان جراحی مشخص نیست و باید با دکتر در این‌باره صحبت کنم و بعد برای عمل اقدام کنم. سعی می‌کنم خیلی زود به کشتی برگردم و برای رسیدن به مدال طلای جهان تلاش کنم.»
کشتی‌گیر وزن 79 کیلوگرم تیم ملی کشتی آزاد درباره اینکه چه زمانی این مصدومیت حاصل شد؟ گفت: «قبل از اینکه به مسابقات جهانی بروم هم از ناحیه زانو احساس درد داشتم اما در کشتی با حریف گرجستانی، کمی به پایم فشار وارد شد و همانجا تقریباً مطمئن شدم که مصدوم شدم اما با این‌حال کشتی را ادامه دادم.»
شاید یکی از انتقاداتی که به محمد نخودی وارد بود، به ادامه دادن مسابقه با وجود مصدومیت برمی‌گشت. هر چند که خودش معتقد است چیزی برای بدتر شدن وجود نداشت: «هر آنچه که نباید اتفاق می‌افتاد، رخ داده بود و بدتر نمی‌شد. نمی‌خواستم قبول کنم که به فینال نمی‌رسم و به همین دلیل سعی کردم تا آخرین لحظه تلاش کنم اما بی‌فایده بود. برای حضور در رده‌بندی هم تصمیم خوبی گرفتم. بدون اینکه فشار زیادی را تحمل کنم کشتی گرفتم و هر اتفاقی که ممکن بود در پارگی رباط رخ بدهد به نظرم رخ داده بود و دیگر با کشتی‌ گرفتن بدتر نمی‌شد.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و نود و نه
 - شماره هشت هزار و پانصد و نود و نه - ۱۷ آبان ۱۴۰۳