رئیس‌جمهور در آیین تجلیل از پرستاران مطرح کرد

عزم دولت برای توزیع عادلانه یارانه‌ها

روز گذشته رئیس‌جمهور در جمع پرستاران ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار، به تشریح اقدامات دولت برای اجرای بهتر عدالت و انصاف در حق جامعه پرستاری کشور و نیز ارتقای عدالت در برخورداری عموم مردم و بویژه اقشار محروم از خدمات پزشکی و پرستاری پرداخت.
مسعود پزشکیان با اشاره به اعتراضات جامعه پرستاری، با بیان اینکه ما خودمان از مطالبه‌گران حقوق شما هستیم، گفت: اینکه در واکنش به اعتراض هر بخش و صنفی، بخواهیم امتیاز و حقی به آنان بدهیم، هم اجحاف به بقیه بخش‌هاست و هم منطبق بر عدالت و حق نیست، لذا کار را به شکل علمی و کارشناسی دنبال کرده‌ایم.
وی با بیان اینکه هفته‌ای نیست که پیگیر رسیدگی به مطالبات همه صنوف و بخش‌ها به شکل منطقی و برآورده کردن آن نباشم، اضافه کرد: اجرای عدالت در این زمینه کار بسیار سخت و پیچیده‌ای است، متأسفانه کشور را در مخمصه‌ای گرفتار کرده‌اند و هر روز نیز تحریم و فشار تازه‌ای به ما وارد می‌کنند تا ایران زمینگیر شود. بخشی از این اختلافات و اعتراضات نیز نتیجه همین فشارهایی است که به کشور تحمیل شده است. رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه اساساً دشمنان با هدف برهم زدن اوضاع و وا داشتن مردم به اعتراض این فشارها را به کشور وارد می‌کنند، اظهار کرد: اساساً نیامده بودم تا رئیس‌جمهور شوم، آمدم تا بگویم مردم همچنان به این انقلاب و آرمان‌ها و باورهای آن پایبند هستند و پای صندوق می‌آیند تا با حضور خود دشمن را ناامید کنند.
 
نخواهیم گذاشت این کشور آسیب ببیند
وی با بیان اینکه دولت تلاش خواهد کرد سهم سرانه بهداشت و درمان را از بودجه به شکل عادلانه تصویب کرده و تخصیص دهد، ادامه داد: ما نسبت به آب، خاک و سرزمین‌مان تعلق خاطر داریم و نخواهیم گذاشت این کشور که متعلق به ماست، آسیب ببیند. من به‌ عنوان مسئول در دولت چهاردهم موظفم به بهترین شکل ممکن به مردم کشورم خدمت کنم و با همکاری شما مشکلات را برطرف کرده و به سمت عزت و سربلندی ایران عزیز حرکت خواهیم کرد.پزشکیان با اشاره به اینکه امروز توزیع سهم مردم از سرانه عدالت در کشور عادلانه نیست، اظهار کرد: پیش از حضور در این جلسه، در هیأت دولت درباره یارانه گندم و نهاده‌های دامی بحث می‌کردیم و به این می‌اندیشیدیم که از گران شدن نان و گوشت چه کسی سود می‌برد؟ اگر امروز بتوانیم یارانه‌ها را به‌صورت عادلانه در جامعه توزیع کنیم، می‌توانیم سهم بیشتری به کسانی بدهیم که از بسیاری از یارانه‌های دولت، مثل برق، گاز و بنزین، بهره‌مند نمی‌شوند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه برازنده جامعه ما نیست که بخشی از مردم هر روز فقیرتر شوند و عده‌ای دیگر هر روز ثروت‌اندوزی کنند، تصریح کرد: دولت بدون اطلاع مردم و بهره‌گیری از نظرات کارشناسان، مداخلات اقتصادی انجام نخواهد داد و قبل از هرگونه مداخله باید اطمینان حاصل کنیم که این روند به نفع کل جامعه و با همکاری مردم قابل حل است؛ باید تلاش کنیم حق به حق‌دار برسد.
 
بدون وفاق نمی‌توان تغییر ایجاد کرد
رئیس‌جمهور عصر سه‌شنبه گذشته نیز در دیدار جمعی از اساتید و صاحب‌نظران جامعه‌شناسی، با بیان اینکه ما به شما و رهنمودهای شما نیاز داریم و شما می‌توانید مسیر برون‌رفت جامعه از گرفتاری‌ها و مشکلات را پیشنهاد دهید، تصریح کرد: واحد زمان در تغییرات اجتماعی و فرهنگی، حداقل دهه است، لذا انتظار تغییرات اساسی در این مدت کوتاهی که من کار را در دست گرفته‌ام، دور از انتظار است، آن هم با تنوع، تعدد و پیچیدگی مشکلاتی که در کشور وجود دارد.
پزشکیان از صاحب‌نظران حاضر و همه کارشناسان کشور خواست چگونه عمل کردن را به دولت پیشنهاد دهند و کمک کنند مشکلات حل شود و افزود: همچنان معتقدم بدون رسیدن به وفاق نمی‌شود در روند جامعه تغییر ایجاد کرد. ما اصلاً تغییر را برای وحدت و مشارکت همه و برقراری عدالت و حق و انصاف می‌خواهیم؛ ما وقتی حق مردم را به آنها بدهیم با ما وفاق خواهند کرد.
وی با بیان اینکه برای وفاق، تغییر یک امر لازم است، اما اتفاق ساده‌ای نیست، ادامه داد: در مرحله اول باید برای هر تغییری اطلاع‌رسانی کنیم و اگر در موضوعی نابرابری وجود داشت، دولت آن را به‌خوبی برای مردم ترسیم و ضرورت تغییر را بیان کند.
پزشکیان با اشاره به اینکه ما هم به دنبال تغییراتی در دانشگاه‌ها هستیم و ایده‌هایی هم وجود دارد، گفت: ولی باید آنها را با کارشناسانی مثل شما بررسی کنیم. برای اعمال تغییر در وضعیت دانشگاه‌ها نیاز به زبان مشترک برای گفت‌و‌گو با طرف‌های مختلف داریم و بعد از ایجاد زبان مشترک باید مسیر تغییر را مشخص کنیم. ما در دولت همین مسیر را در انتخاب استانداران و وزرا طی کردیم که البته مسیر دشواری است. رئیس‌جمهور با بیان اینکه تغییرات انقلابی و فوری، درگیری درست می‌کنند، اما با گفت‌و‌گو می‌توان بسیاری از مشکلات را حل کرد، گفت: تصور من این است‌، آنان که در نقطه مقابل ما هستند هم به دنبال حق و عدالت هستند و باید با زبان خودشان با آنها صحبت کرد. در دوقطبی‌ها و دعواها اتفاقی جز نابودی برای ملت‌ها نمی‌افتد و برآیند نیروها صفر می‌شود، لذا اگر یک قدم هم با تفاهم و وفاق به جلو برویم بهتر از دو قطبی‌هاست. وی با اشاره به اینکه در زمینه مشکلات نظام آموزشی و آموزش و پرورش، تقریباً هر هفته جلسه داریم، اضافه کرد: این چه عدالتی است که دانش‌آموزان یک استان با کمترین امکانات باید با دانش‌آموزانی که بیشترین امکانات را داشته‌اند، به صورت برابر رقابت کنند؟ حل این مشکلات ساده نیست، ولی تلاش می‌کنیم آنها را حل کنیم. پزشکیان با درخواست کمک از کارشناسان برای رفع ناترازی‌ها، ادامه داد: ما، هم می‌خواهیم محرومان در رفع ناترازی‌ها آسیب نبینند و هم می‌خواهیم ناترازی‌ها برطرف شوند. این منطقی نیست که یک عده‌ای از رانت‌ها و یارانه‌ها بیشترین سهم را ببرند و عده‌ای هم از این رانت‌ها محروم باشند.
رئیس‌جمهور در پایان با اشاره به انتقاد برخی حاضران نسبت به سیاست‌های حاکم درباره حجاب گفت: در این زمینه باید سوی دیگر ماجرا را هم در نظر داشت که توسعه مستلزم احترام به فرهنگ جامعه است، اگر فرهنگ جامعه را مسخره کنیم دیگر امکان تغییر و تفاهم وجود نخواهد داشت. کسی که روشنفکر است و حرف از تغییر می‌زند، اگر به فرهنگ دیگری احترام نگذارد، دعوا و جنگی پیش می‌آید که نباید اتفاق بیفتد؛ به هر حال باید فرهنگ جامعه را پاس بداریم.

 

بــــرش

انتخاب استانداران جدید ایلام و چهارمحال و بختیاری
در جلسه روز گذشته دولت، هیأت وزیران به احمد کرمی و جعفر مردانی به عنوان استانداران جدید استان‌های ایلام و چهارمحال و بختیاری رأی اعتماد دادند. رئیس‌جمهور پس از این انتخاب، با تأکید بر به کارگیری ظرفیت‌های بومی و ملی به استانداران جدید این دو استان، گفت که رفع محرومیت مناطق محروم، محور سیاست‌های دولت است و همه توان خود را برای حمایت از تلاش‌های شما در این مسیر به کار می‌گیریم. پزشکیان از کرمی و مردانی خواست تا با بهره‌گیری از فرصت‌ها، ظرفیت‌های بومی و ملی و جلب همراهی و کمک‌های مردم، نهایت تلاش خود را برای ارتقای شرایط این دو استان به کار گیرند. همچنین رئیس‌جمهور در واکنش به مباحث مطرح در رسیدگی به موضوع ساماندهی تجارت مرزی با محوریت کولبران، سوخت‌بران و ملوانان، تأکید کرد: باید قانون را به شکلی تنظیم کنیم که فعالان این عرصه احساس نکنند فعالیت قانونی به صرف آنها نیست و دوباره به فعالیت غیرقانونی ‌رو بیاورند.