وزیر جهاد کشاورزی خبر داد

تمدید جهش تولید در دیم‌زارها تا 5 سال دیگر

امین محمودی
خبرنگار


حدود چهار سال پیش بود که با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) طرح جهش تولید در 5 میلیون و 200 هزار هکتار از دیم‌زارهای کشور در بیش از 22 هزار روستای 25 استان کشور رقم خورد که زمینه مشارکت 510 هزار کشاورز را فراهم کرد. نفوذ دانش در مزارع، بیمه محصولات به منظور کاهش ریسک محیطی در دیم‌زارها، پرداخت ۸۴۷ میلیارد تومان تسهیلات برای خرید ادوات کشاورزی، اختصاص 1100 میلیارد تومان اعتبار برای اجرا، نظارت بر اجرا توسط بکارگیری بیش از 5 هزار نفر از کارشناسان و مروجین برخی از دستاوردهای طرح مذکور به شمار می‌آیند.

تقدیر رهبر معظم انقلاب
اما آنچه که در این زمینه برای امنیت غذایی کشورمان از اهمیت وافری برخوردار است این است که پرداخت بیش از 2300 میلیارد تومان غرامت به دیم‌کاران، تولید ۱۶ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و به طور میانگین افزایش ۲۵ درصدی بهره‌وری در عملیات زراعی طی 4 سال گذشته در دیم‌زارها صورت گرفت.
همین امر سبب شد که رهبر معظم انقلاب نیز از این طرح تقدیر به عمل آورده و در این خصوص فرمودند: «بحمدالله طرح به خوبی جواب داده است، بنابراین مقتضی است، ادامه یابد. از زحمات دست‌اندرکاران تشکر کنید.» همچنین روز گذشته رئیس‌ جمهور از فعالان و برگزیدگان طرح جهش تولید در دیم‌زارها تقدیر کرد.
تعیین تکلیف خرید تضمینی
 غلامرضا نوری وزیر جهادکشاورزی نیز در این مراسم با اشاره به اجرای دوره دوم طرح جهش تولید در دیم‌زارها بنابر توصیه مقام معظم رهبری گفت: اجرای این طرح موفق تا 5 سال دیگر برای تداوم خودکفایی در گندم ادامه خواهد داشت.  نوری با اشاره به تشکیل جلسات شورای قیمتگذاری و استمرار آن برای تعیین تکلیف بهای خرید تضمینی گندم و دیگر کالاهای اساسی مشمول طرح افزود: با توجه به تعویق صورت گرفته در دوره قبل، جلسات شورا به صورت منظم و با لحاظ حقوق حقه کشاورزان تشکیل و قیمت گندم برای سال زراعی جدید به سرعت تعیین تکلیف شد.

 شفاف‌سازی روند طرح
علیرضا مهاجر معاون زراعت وزارت‌جهاد کشاورزی نیز با اشاره به اینکه در سال زراعی جاری با اجرای طرح موفق جهش تولید در دیم‌زار‌ها در ۶ میلیون هکتار از اراضی دیم کشور، زمینه مشارکت ۵۱۰ هزار کشاورز فراهم شد، گفت: از حدود ۱۲ میلیون هکتار اراضی کشاورزی، حدود شش میلیون هکتار آن دیم است و حدود دو میلیون و نیم هکتار هم آیش داریم که جمعاً   8.5 تا‌ 9 میلیون هکتار اراضی دیم و آیش در کشور وجود دارد.  معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: طرح جهش تولید در دیم‌زارها از سال زراعی‌ 1400-1399 با توجه به فرموده مقام معظم رهبری به صورت پایلوت در ۶۷۰ هزار هکتار از اراضی کشور آغاز شد و در سال زراعی بعد اجرای این طرح به دلیل موفقیت، با وجود خشکسالی شدید سال گذشته به اذن رهبری در دو میلیون و 400 هکتار از اراضی کشور ادامه یافت.
 وی افزود: در سال سوم ۴ میلیون ‌و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی و سال بعد نیز که سال زراعی 1403 - 1402 بود، ۵ میلیون و ۲۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت این محصول رفت. همچنین امسال نیز با آغاز سال زراعی جاری، شش میلیون هکتار از اراضی زیر پوشش این طرح قرار گرفت.

به میدان آمدن ستاد اجرایی فرمان امام(ره)
 مهاجر اظهار داشت: از آنجا که کشاورزان محروم معمولاً دیم‌کار بودند به همین منظور ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، برای کمک به محرومان در کنار این طرح قرار گرفت و ستاد اجرایی و وزارت جهاد کشاورزی، کار‌های مشترکی را با استفاده از محققان، مروجان و کارشناسان سازمان نظام مهندسی برای این طرح اجرا کردند.  وی تصریح کرد: در این طرح، کمک‌های فنی و اعتباری مثل خرید ادوات کشاورزی نیز در نظر گرفته شد. همچنین خرید ادوات به طور اختصاصی برای دیم‌زار‌ها طراحی شده که با بهره چهار درصد در اختیار کشاورزان قرار گرفت.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و نود و هفت
 - شماره هشت هزار و پانصد و نود و هفت - ۱۵ آبان ۱۴۰۳