فضای مجازی
نوشتهای درباره جنایات رژیم کودککش
بشیر بیآزار، نویسنده و خبرنگاری که چندی قبل به دلیل حمایت از مردم غزه، در فرانسه زندانی شده بود با انتشار تصویری که گویای جنایات رژیم صهیونیستی و بیرحمی آنان در مواجهه با کودکان است، نوشته: «بعد از گذشت ۳۹۲ روز از آغاز دور جدید نسلکشی و ارتکاب غیرانسانیترین جنایتها و ظلمها و وحشیگریهای غیرقابل تصور توسط رژیم بچهکش، غربت و تنهایی و مظلومیت کودک نشسته در این صحنه تاریخی، همچنان، یکی از دردناکترین تصاویر ثبت شده از یک سال جنایات وحوش اسرائیلی است! و آه این کودکان، دودمان
تک تک حرامیان را به آتش خواهد کشید بدون شک، و خیلی زود!» در تصویری که بشیر بیآزار منتشر کرده، کودکی نهایتاً یک ساله، با وضعیتی نابسامان در گوشهای، کنار دیگر کودکان و نوجوانان زخمی افتاده است! اهالی فرهنگ و هنر در حالی به وقایع یک سال اخیر غزه واکنش نشان میدهند که دولتهای غربی و امریکایی در مواجهه با جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و کشتار کودکان سکوت در پیش گرفتهاند.
درخواست کمک برای حفظ یک کتابخانه روستایی
عبدالحکیم بهار، مروج سرشناس کتابخوانی که از سالها قبل برای تشویق کودکان و نوجوانان به مطالعه در روستاها و مناطق کم برخوردار بلوچستان در تلاش است، تازهترین پست خود را به یکی از فعالیتهای مردمی در زمینه کتابخوانی اختصاص داده و نوشته: «جمعه یازدهم آبان نوبت برگزاری جلسه دیگری از سری جلسات شبکه مروجین کتابخوانی منطقه چابهار دشتیاری و کنارک از راه رسید. دوستان از دوسه روز جلوتر اعلام آمادگی کردند تا این جلسه برگزار شود. این بار راهی شهرستان کنارک شدیم تا جلسه خود را در روستای «سورکمب» برگزار کنیم. روستایی که مجیب شیخزاده، برای راهاندازی کتابخانهاش زحمتهای زیادی کشیده است تا کودکان و نوجوانان در کنار بزرگترها، لحظههای خوبی را تجربه کنند.» در بخش دیگری از این نوشته آمده: «کتابخانه کوچک روستا که محل تجمع بچههاست در یک اتاق قدیمی کار خود را پیش میبرد؛ اتاقی که قسمتهایی از آن آسیب دیده و نیاز به بازسازی و مرمت دارد. اولین اقدام کارگروه کتابخانههای جنوب بلوچستان به نظرم باید رسیدگی به وضعیت ساختمانی این کتابخانه باشد تا خدای ناکرده کتابها و منابع این مجموعه آسیب نبینند و بچهها بیکتاب نشوند.»
یادی از سلمان هراتی
کامران شرفشاهی، شاعر و منتقد ادبی در پست تازه خود یادی از زندهیاد سلمان هراتی، از شاعران معاصر و انقلاب کشورمان کرده است؛ او نوشته: «یکی از روزهای غمانگیز در تاریخ ادبیات معاصر ایران، بیتردید روز نهم آبان ماه سال ۱۳۶۵ است که یادآورغروب چهرهای شد که از امیدهای آینده شعر فارسی به شمار میآمد. سلمان هراتی، سراینده کتابهای «از آسمان سبز»، «دری به خانه خورشید» و «از این ستاره تا آن ستاره» در چنین روزی به دنبال سانحهای تلخ، راهی سفری ابدی شد و دوستدارانش را در حسرتی همیشگی باقی گذاشت.» او به همین بهانه فیلم کوتاهی از یک گفتوگوی ادبی خودش با علیرضا بهرامی، شاعر و از چهرههای شناخته شده عرصه رسانه منتشر کرده که در همین رابطه صحبت میکنند. البته این گفتوگو تازه انجام نشده و متعلق به چند سال قبل است. سلمان هراتی، متولد یکم فروردین ماه سال 1338، بیشتر اشعار هراتی، به طور مستقیم یا غیرمستقیم به بازگویی اعتقادات و برداشتهای اجتماعی و سیاسی او میپردازد.
رقابت روزافزون میان غولهای دنیای فناوری
کمیل خجسته، فعال رسانهای تازهترین پست خود در فضای مجازی را به درج نکاتی درباره رقابتهای روزافزون غولهای دنیای فناوری اختصاص داده است و با اشاره به انتشار یک خبر درباره قابلیت تازه هوش مصنوعی نوشته: «آن دورانی که رقابت فشردهای بین یاهو و گوگل برقرار بود دیگر گذشت. مسنجر، ایمیل و موتور جستوجو مهمترین مؤلفههای این رقابت بود. حالا صحنه فناوری، با زیرساخت جدید در حال تغییر است. جی. پی. یو و هوش مصنوعی در حال رونمایی از محصولات جدید، خدمات جدید و غولهای جدید در این حوزه هستند.» خجسته این مطلب را به بهانه معرفی قابلیت جدید ChatGPT منتشر کرده است؛ قابلیت تازه هوش مصنوعی را برخی به عنوان رقیب تازهنفس گوگل در دنیای جستوجوی وب عنوان کردهاند؛ حالا باید دید که شرکت گوگل برای آنکه از قافله عقب نمانده و میدان را به این رقیب تازه نسپارد چه میکند!