با تدابیر تنظیم بازار کالاهای اساسی

التهابات بازار مرغ کاهش یافت

زینب صفری
خبرنگار

 قیمت مرغ طی یک ماه اخیر در برخی خرده‌فروشی‌ها به بالاتر از 83 هزار تومان مصوب ستاد تنظیم بازار رسید، این در حالی است که وزارت جهادکشاورزی طی 7 ماهه سال‌جاری تلاش کرده این چالش را با افزایش جوجه‌ریزی بهبود بخشد تا علاوه بر تأمین نیاز بازار، شاهد ثبات قیمت این کالای اساسی باشیم.
 
تداوم رصد و کنترل فرآیند تولید
ریشه این افزایش قیمت را برخی فعالان صنعت در افزایش قیمت جوجه یک‌روزه می‌دانند، به طوری که حتی غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهادکشاورزی نیز در این باره می‌گوید: بالا‌ترین قیمت جوجه یک‌روزه در کشور ۳۶۰ هزار ریال است، با این حال نباید مشکلات را بزرگنمایی یا کوچک‌انگاری کرد. البته در مورد نرخ جوجه ناهماهنگی و بی‌نظمی‌هایی در بازار وجود دارد.
وی اضافه کرد: فرآیند تولید گوشت مرغ از مرحله نخست که وارد مرغداری می‌شود تا خروج آن در سامانه رصد کنترل می‌شود. این سامانه در کشتارگاه‌ها نیز در حال ساماندهی است تا بتوان کشتارگاه‌ها را نیز به طور کامل رصد کرد و مورد کنترل قرار داد تا حقی از تولیدکننده ضایع نشود.
 
افزایش قابل‌توجه جوجه‌ریزی
علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در خصوص آخرین وضعیت بازار مرغ به «ایران» گفت: برای تأمین نیاز کامل بازار، مرغداران در شهریورماه اقدام به 131 میلیون قطعه جوجه‌ریزی کردند که این مهم در ماه جاری به بیش از 145 میلیون قطعه رسید. مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی افزود: با توجه به ورود فصل سرما در کشورمان، انتظار می‌رود تولید مرغ در سراسر کشور با افزایش محسوسی نسبت به نیمه نخست سال روبه‌رو شود. ابراهیمی بیان داشت: قیمت تمام‌شده مرغ زنده برای مرغداران مانند سال گذشته نیست، چون هزینه‌های انرژی، کارگر و حمل‌و‌نقل افزایش پیدا کرده است.
وی در خصوص قیمت واقعی مرغ می‌گوید: تا قبل از فرآیند کشتار مرغ در کشتارگاه‌ها قیمت آن 65 هزار تومان تمام شده که این مرغ باید 90 هزار تومان در بازار عرضه شود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: تا پایان شهریورماه حدود 20 هزار تن مرغ صادر شده است، به همین دلیل به نظر می‌رسد سیاست‌های صادراتی در قبال افزایش و مازاد تولید، سیاست درستی است که توسط دولت و وزارت جهادکشاورزی انجام می‌شود.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون هر کیلوگرم مرغ در میادین میوه و تره‌بار و فروشگاه‌های بزرگ به 85 هزار تومان رسیده که کاهش محسوسی نسبت به تابستان سال‌جاری است.
وی افزود: از طرف دیگر میزان واردات نهاده‌های دامی در شش‌ماهه نخست سال‌جاری صعودی بوده که سبب شده در تأمین نهاده‌های دامی مشکلی وجود نداشته باشد، البته دولت و تشکل‌ها اجازه نمی‌دهند در تأمین بازار ذرت، جوجه و سویا مشکلی به وجود آید.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور اظهار کرد: به نظر می‌رسد با کاهش مصرف مرغ در کشور و افزایش تولید مرغ به تبع پیش‌بینی ماهانه 150 میلیون قطعه جوجه‌ریزی، 10 تا 15 هزار تن گوشت مرغ به دیگر کشورها صادر شود.

 

بــــرش

 بازار به ثبات می‌رسد
 محمدابراهیم حسن‌نژاد، معاون تولیدات دامی وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه طبق پیش‌بینی‌های انجام شده بزودی التهابات بازار مرغ فروکش می‌کند، گفت: با توجه به میزان جوجه‌ریزی در تولید مرغ که بیش از تقاضای بازار بوده است، می‌توان گفت بزودی بازار تولید مرغ به ثبات می‌رسد.
حسن‌نژاد با اشاره به نوسانات قیمت مرغ در چند وقت اخیر افزود: به‌رغم تنوع قیمت در بازار مرغ در سطح شهر، قیمت مرغ در بازار میوه و تره‌بار بهمن به عنوان یک مرکز تخصصی عرضه محصولات پروتئینی است. وی بیان کرد: چالش‌های جوجه‌ریزی در شهریورماه باعث ایجاد این نوسان قیمت شده است. حسن‌نژاد با اشاره به عملکرد سازمان مدیریت میادین در کنترل قیمت محصولات پروتئینی در شهر تهران تصریح کرد: در سال‌های اخیر سازمان مدیریت میادین با ورود هوشمندانه به مسأله دسترسی آسان و باکیفیت مردم به محصولات پروتئینی، توانسته نوسانات قیمت در سطح شهر را نظم دهد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و نود و چهار
 - شماره هشت هزار و پانصد و نود و چهار - ۱۲ آبان ۱۴۰۳