«ایران» از کاهش چالشهای شهروندان با هوشمندسازی گزارش میدهد
بهبود کیفیت زندگی در شهری هوشمند
مهسا قویقلب- شهرنشینی همچنان در سراسر جهان با چالش روبهروست اما حالا در عصری هستیم که مفهوم شهرهای هوشمند یک راهحل امیدوارکننده بهشمار رفته و هوش مصنوعی هم نقش اصلی را در این امر ایفا میکند. در این زمینه آخرین راهحلهای عملی مبتنی بر هوش مصنوعی در شش حوزه ارائه شده است، حکمرانی هوشمند، اقتصاد هوشمند، تحرک (حملونقل) هوشمند، محیط هوشمند، زندگی هوشمند و افراد هوشمند این حوزهها را شامل میشوند. یک کارشناس هوش مصنوعی در گفتوگو با «ایران» با اشاره به اینکه تأکید بر اهمیت مدیریت مسئولانه، مشارکت شهروندان و توسعه فراگیر، بر پتانسیل تحولآفرین هوش مصنوعی در شهرهای هوشمند محرز است، میگوید: با پرداختن به چالشهای کلیدی و استفاده از فرصتهای نوظهور، شهرهای هوشمند میتوانند از قدرت هوش مصنوعی برای مقابله با چالشهای شهری و بهبود کیفیت زندگی برای همه ساکنان استفاده کنند.
پریسا حاجیمحمدی، توضیح میدهد: هوش مصنوعی نقش مهمی بر تحول زندگی شهروندان برای بهبود و ارتقای کیفیت زندگی بازی میکند. در قلب شهر هوشمند، هوش مصنوعی میتواند جنبههای مختلف زندگی شهری را متحول کند.
ویژگیهای شهر هوشمند
به اعتقاد حاجیمحمدی، ویژگیهای کلیدی شهرهای هوشمند شامل استفاده از دستگاههای اینترنت اشیا برای جمعآوری دادهها و پلتفرمهای دیجیتالی بههم پیوسته برای ارتباط و همکاری یکپارچه بین شهروندان و ادارات و مجموعههای ذیربط است. هدف، ایجاد یک اقتصاد شهری پویا است که بتواند خود را با چالشهای عصر مدرن تطبیق دهد. در این میان تحرک هوشمند به ادغام یکپارچه فناوریهای نوآورانه برای بهبود سیستمهای حملونقل میپردازد و شامل استفاده از مدیریت هوشمند ترافیک، حملونقل عمومی کارآمد و اجرای شیوههای پایدار سفر، مانند وسایل نقلیه الکتریکی و برنامههای استفاده از دوچرخه است که باعث کاهش ازدحام و به حداقل رساندن اثرات زیستمحیطی حملونقل است.
این کارشناس در ادامه اضافه میکند: مفهوم محیط هوشمند حول محور استفاده از فناوری برای نظارت و مدیریت کارآمد محیط شهری میچرخد و شامل اجرای سیستمهای هوشمند مدیریت زباله، نظارت بر کیفیت هوا و آب و یکپارچهسازی فضاهای سبز است. افراد هوشمند نیز که همان شهروندان هوشمند هستند، به استفاده از فناوری برای توانمندسازی جوامع در یک شهر اشاره دارند.