گزارش «ایران» از روند رسیدگی به آسیبهای اجتماعی
ساماندهی کودکان کار نگاه فرادستگاهی میخواهد
سمیه افشینفر- حضور کودکانی که در خیابان به کار مشغولند یکی از مصادیق مهم آسیبهای اجتماعی است و این آسیبها در کلانشهرها به یک معضل تبدیل شده اما مدتی است که صحبت از جمعآوری و ساماندهی کودکان کار و خیابان میشود و در همین زمینه زاکانی، شهردار تهران میگوید:«هویت حدود ۷ هزار و ۶۰ کودک کار ثبت شده است که از این رقم ۲۰۰۰ کودک استعدادیابی تحصیلی شدهاند و ۲۰۰۰ نفر دیگر فرآیندهای سنجش سلامت روانشان تکمیل شده است.» بر اساس اعلام مسئولان سازمان بهزیستی تهران، در سه سال گذشته اقدامات حمایتی برای خانوادههای کودکان کار و خیابانی در قالب بستههای حمایتی تعریف شده است. به گفته این مسئولان، تلاشهای گستردهای برای کمک به گروههای آسیبپذیر از جمله کودکان کار انجام شده که منجر به کاهش آمار این کودکان در تهران شده است. ناگفته نماند شهرداری، دستگاه قضا و بهزیستی از متولیان اصلی در بحث ساماندهی کودکان کار هستند و امیدوارند با اقداماتی که انجام میدهند در مسیر شکوفا کردن استعداد این کودکان گام بردارند.
اتباع غیرمجاز
خدماتی دریافت نمیکنند
محمود برزگر، مدیر بهزیستی تهران در گفتوگو با «ایران» با بیان اینکه بیشتر کودکان کار و خیابان را کودکان اتباع تشکیل میدهند در مورد اقدامات بهزیستی در قرارگاههای اجتماعی شهر گفت: در حوزه کودکان کار و خیابان 80درصد این کودکان را اتباع تشکیل میدهند. در این حوزه با دو گروه روبهرو هستیم؛ یکی اتباع مجاز و دیگری اتباع غیرمجاز. توجه داشته باشید به اتباع مجاز خدماتی ارائه میکنیم اما برای اتباع غیرمجاز طبق قانون، نمیتوانیم هیچ خدمتی ارائه بدهیم. نحوه برخورد بر عهده وزارت کشور است و آنها حق مداخلات لازم را دارند و چون قانون صراحتاً مشخص کرده، در مورد ساماندهی آنها هم هیچ مداخلاتی نمیتوانیم داشته باشیم.
تسریع روند ساماندهی
برزگر با بیان اینکه از سال گذشته فعالیت در حوزه کودکان کار و خیابان در بهزیستی تهران و با همکاری شهرداری شروع شده است، افزود: ساماندهی این کودکان انجام میشود و همه خدمات را هم به آنها ارائه میکنیم البته قرار است مراکز جدیدی با عنوان «شوق زندگی» برای این موضوع اختصاص دهیم؛ یعنی قاضی و دادیار ویژه حضور داشته باشند تا برای کودکانی که میآیند همان لحظه دستور لازم صادر و به کارهای آنها رسیدگی شود.