توجه به جریان‌های مردمی عرصه فرهنگ و هنر در شورای هنر


نخستین جلسه شورای هنر در دولت چهاردهم، روز گذشته (دوشنبه۳۰مهرماه) به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
سید عباس صالحی در این جلسه با بیان اینکه در زمان دولت دوازدهم به این نتیجه رسیدیم که در فعالیت شورای هنر وقفه ایجاد شده است، گفت: شورای هنر یکی از فرصت‌هایی است که می‌توان در عرصه هنر از آن استفاده کرد؛ برخی از مصوبات خوب هم در همین شورا تصویب شده و منشأ پاره‌ای از خدمات مهم در عرصه هنر کشور بوده است، به همین دلیل وقفه‌ای که در آن زمان در فعالیت این شورا‌ ایجاد شده بود به صلاح کشور نبود و موجب شد شورای هنر دوباره تشکیل شود.
او تأکید کرد: تقویت مشارکت حداکثری ذینفعان در مصوبات باید مورد توجه قرار گیرد چراکه تجربه ثابت کرده اگر مشارکت حداکثری و‌ اقناعی را در فرآیندها ایجاد نکنیم، پس از مدتی در اجرا دچار وقفه می‌شویم.
صالحی افزود: تأکید زیادی بر مردمی‌سازی عرصه فرهنگ و هنر وجود دارد؛ دولت و حاکمیت در ایفای نقش حکمرانی جایگاه مهمی دارند (و نباید در این حوزه خلأ ایجاد شود) اما وضعیت اجرا، فضایی را ایجاد می‌کند که مردم در آن حضور دارند و به این مسأله باید توجه شود؛ البته در نگاه‌ مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی هم این مسأله وجود دارد.
او تصریح کرد: اینکه در شورای هنر به چه میزان به جریان‌های مردمی عرصه فرهنگ و هنر توجه کنیم (اعم از نهادهای صنفی، مدنی، تشکل‌های فرهنگی و هنری) اهمیت دارد چراکه گاهی اوقات به لحاظ طبیعی بعد از مدتی درمی‌یابیم درصد قابل‌توجهی از موضوعات ما برای دستگاه‌های دولتی است و‌ از جریان‌های اجتماعی هنر غافل شده‌ایم. باید در موضوعاتمان پیش‌آگاهی و پساآگاهی پیدا کنیم تا دریابیم چه میزان به مسائل مردمی عرصه هنر توجه کرده‌ایم و صرفاً بر شبکه داخلی دستگاه‌های دولتی متمرکز نشویم. نکته بعدی این است که بعضاً از اتفاقاتی که در عرصه هنر در شهرستان‌ها و استان‌ها رخ می‌دهد غافل شده و به مسائل، بیشتر با نگاهی تهران‌زده مواجه می‌شویم در حالی که خلاقیت‌های قابل‌توجهی در استان‌ها شکل می‌گیرد بر همین اساس باید در پیش‌آگاهی‌ها و پساآگاهی‌ها به گونه‌ای برخورد کنیم که مسائل استان‌ها مغفول نباشد.
صالحی با اشاره به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر کمیسیون فرهنگی دولت تصریح کرد: باید نظام مناسبات شورای هنر و کمیسیون فرهنگی دولت مشخص شود.همچنین دبیرخانه شورای هنر باید نظام مسائل کلان هنر را در کشور اولویت‌گذاری کند و متناسب با آنها حرکت صورت گیرد.
گفتنی است، در این جلسه محمدحسین خوشخو با رأی اعضا به عنوان دبیر شورای هنر ابقا و از زحمات محمدرضا حسنایی، رئیس پیشین دانشگاه هنر تهران و عضو این شورا تقدیر شد.