مرگ کارگر معدن در خروج واگن زغال سنگ از ریل

گروه حوادث/  کارگر معدن زغال سنگ طزره بر اثر خروج ناگهانی واگن از ریل جان باخت.
حمید صالحی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت دامغان گفت: این کارگر در معدن البرزشرقی حدود ساعت ۱۴ دوشنبه بر اثر برخورد واگن زغال سنگ در تونل مادر افق دوم معدن، موسوم به افق «۲۰۲۱» دچار سانحه شد و با وجود امدادرسانی، جان باخت. معدنکار حادثه‌دیده بلافاصله به بهداری معادن البرز شرقی منتقل و پس از عملیات احیا به بیمارستان دامغان فرستاده شده است.
یک منبع کارگری در معدن زغال سنگ طزره با بیان اینکه در این حادثه، شماری از کارگران از جمله دو نفر به‌عنوان کارگر خدمات تونل در بخش ترانسفورت واگن در داخل تونل مشغول کار بودند به ایلنا گفت: این حادثه در آخر «پست یک» تونل«مادر» رخ داده که در نتیجه آن یکی از کارگران به‌نام «محمد پاکدل» با ۵۱ سال سن و ۱۸ سال سابقه کار جان خود را از دست داد. مرحوم پاکدل از کارگران پیمانکاری معدن بود که پیش از این در بخش استخراج فعالیت داشت اما به دلیل مشکلات ریوی ناشی از استنشاق گرد وخاک زغال سنگ، وی چندین سال بود که مسئولیت خدمات ترانسفورت واگن را برعهده داشت و در تکمیل گفته‌های خود در خصوص علت وقوع این حادثه گفت: مرحوم پاکدل به همراه یکی از همکاران در اکلن وینچ (کشنده‌های سیم بکسلی در معادن شیب‌دار) در حال انداختن قلاب «وینچ» به پشت «رولیک» ریل برای انتقال واگن به نقطه بالاتر بود که ناگهان یکی از واگن‌های در حال حرکت از خط ریل خارج شده و پس از برخورد به مرحوم پاکدل او را به دیواره تونل کوبید و در نتیجه، وی از نواحی مختلف بدن از جمله قفسه سینه دچار آسیب‌دیدگی جدی شد.
طبق اظهارات یکی دیگر از کارگران، بعد از وقوع حادثه به امدادگران و نیروهای امداد و نجات اطلاع‌رسانی شد و آنان سریعاً خود را به محل حادثه رساندند اما امکانات آنان برای حوادث این‌چنینی بسیار محدود بود و وی در بیمارستانی در دامغان جان خود را از دست داد.
 این کارگر در پایان گفت: جدا از کمبود تجهیزات معدنی، برای انتقال مصدومان حوادث احتمالی از داخل معادن زغال سنگ به خارج از تونل، امکانات خاصی نداریم و به طور معمول کارگرانی که به هر نحوی دچار حادثه مرگ و مصدومیت در داخل تونل می‌شوند، همکاران آنها را با انداختن در واگن‌های حمل زغال به بیرون از تونل انتقال می‌دهند.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و هفتاد و چهار
 - شماره هشت هزار و پانصد و هفتاد و چهار - ۱۸ مهر ۱۴۰۳