دکتر پزشکیان در دیدار اعضای «کمیته ویژه ناآرامی‌های سال 1401»:

باید برای ساماندهی نظام مدیریت بحران فکر عاجلی کرد

مسعود پزشکیان پیش از ظهر دیروز در دیدار اعضای «کمیته ویژه ناآرامی‌های سال 1401» با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در موضوع حقوق بشر مدعی است و متأسفانه به خاطر برخی اشتباهات درزمینه ناآرامی‌های سال 1401 در موضع متهم قرار گرفته است، تصریح کرد: متأسفانه نظام مدیریت و اطلاع‌رسانی ما در مواقع بحران عملکرد مناسب و صحیحی ندارد و اگر می‌توانستیم رخدادهای منتج به این ناآرامی‌ها را به شکل صحیح مدیریت کنیم اساساً شاید ناآرامی‌‌ها پیش نمی‌آمد.
رئیس جمهور افزود: این روزها شاهد کشتار روزانه صدها زن و کودک از سوی رژیم صهیونیستی در سایه سکوت و تأیید ضمنی آن از سوی کشورهای غربی هستیم و نقض حقوق بشر نیز در این کشورها به طور مستمر اتفاق می‌افتد اما کشورهای اروپایی و در رأس آنها امریکا به جای پاسخگویی در این زمینه در جایگاه مدعی قرار گرفته‌اند.
پزشکیان با تأکید بر اینکه باید برای ساماندهی نظام مدیریت بحران و نیز نظام اطلاع‌رسانی بویژه در مواقع بحران فکر عاجلی کرد، اظهار داشت: برخی اقدامات مثل برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، بررسی و تصویب لایحه تجمعات قانونی و جهاد تبیین از جمله کارهایی هستند که انجام آنها می‌تواند مانع از انباشت برخی نارضایتی‌ها شود.

کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه
رئیس جمهور با بیان اینکه در دولت چهاردهم ایجاد زمینه ابراز آزادانه نظرات و انتقادها در دانشگاه‌ها در حال پیگیری است، گفت: اگر ما به درستی باورها و اعتقادمان اطمینان داریم و آنها را با منطق پذیرفته‌ایم طبیعتاً نباید بابت نقد آنها نگران باشیم و یا در دفاع از این اعتقادات ناتوان باشیم لذا از اظهار انتقادها و نظرات متفاوت استقبال می‌کنیم. باید اجازه دهیم افراد آگاه و عالم با کسانی که انتقاد و یا اعتراضی دارند به خصوص در میان دانشجویان، آزادانه گفت‌و‌گو و مباحثه کنند.
اعضای «کمیته ویژه ناآرامی‌های سال 1401» نیز در این جلسه گزارشی از نتایج پیگیری‌های خود ارائه کردند و خواستار تمدید مهلت فعالیت این کمیته برای تکمیل پیگیری‌ها و اقدامات خود شدند که با موافقت رئیس‌جمهور همراه شد.
دکتر پزشکیان همچنین از اعضای کمیته خواست که با کمک گرفتن از نیروهای رسانه‌ای خبره اقدامات مثبت صورت گرفته در این کمیته را نیز به اطلاع افکار عمومی برسانند.
 
گفت‌و‌گو با نخست‌وزیر هلند
دکتر مسعود پزشکیان همچنین روز گذشته در پاسخ به تماس تلفنی «دیک شوف» نخست‌وزیر هلند، با اشاره به سابقه 400 ساله روابط دو کشور تصریح کرد: دولت من به دنبال ارتقای سطح روابط و تقویت همکاری‌ها با کشورهای همسایه و دنیاست و در همین راستا می‌توانیم روابط فیمابین را نیز با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود تعمیق بخشیده و گسترش دهیم.
رئیس جمهور با اشاره به مواضع کشورهای غربی از جمله هلند نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان افزود: من با شعار وفاق در داخل و دوستی با دنیا از سوی مردم به عنوان ریاست جمهوری اسلامی ایران انتخاب شدم، اما در همان روز نخست آغاز به کار رسمی، رژیم صهیونیستی با هدف جبران ناکامی‌های خود در غزه و گسترش تنش و درگیری در منطقه، میهمان ما را در تهران ترور کرد و کشورهای غربی و در رأس آنها امریکا نیز به جای محکومیت جنایات و اقدامات تروریستی صهیونیست‌ها، مدام از ما می‌خواهند که خویشتنداری کنیم.

سیاست ما توسعه متوازن روابط است
دکتر پزشکیان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با امید به نتیجه رسیدن تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس در غزه، از پاسخ فوری به جنایت تروریستی رژیم صهونیستی و نقض حاکمیت ملی خود چشم‌پوشی کرد، اظهار داشت: حمله موشکی جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی، دقیقاً به منظور مهار وحشی‌گری این رژیم، جلوگیری از تلاش‌های او برای گسترش جنایات و حملاتش در منطقه و برقراری آتش‌بس، صلح و آرامش و بر اساس نص صریح منشور ملل متحد، با رعایت چهارچوب‌های حقوقی بین‌المللی و فقط علیه اهداف نظامی صورت گرفت.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سیاست دولت چهاردهم برای توسعه متوازن روابط با همه کشورهای دنیا گفت: ملت ایران بهتر از هر کس می‌داند که در شرایط جنگ و تحریم و تنش نمی‌توان مسیر توسعه را پیمود، لذا به هیچ‌وجه به دنبال جنگ و درگیری و تنش نیستیم. جمهوری اسلامی ایران به دنبال آن است تا از مسیر گفت‌و‌گو ضمن رفع برخی مسائل مثل مسأله هسته‌ای، روابط و همکاری‌های خود را با همسایگان و نیز دیگر کشورهای دنیا از جمله کشورهای اروپایی تقویت کند.

مدافع آتش‌بس هستیم
«دیک شوف» نخست‌وزیر هلند نیز در این مکالمه تلفنی با بیان اینکه ما عمیقاً باور داریم که منطقه خاورمیانه ظرفیت تنش بیشتر را ندارد و لذا از همه طرف‌ها خواسته‌ایم که از گسترش و تعمیق تنش و درگیری خودداری کنند، خاطرنشان کرد: هلند از اسرائیل خواسته که هر چه سریع‌تر به آتش‌بس در غزه تن دهد و از پیشنهاد امریکا برای برقراری آتش‌بس در لبنان نیز حمایت کرده‌ایم.
نخست‌وزیر هلند همچنین با بیان اینکه هلند به سهم خود از رویکرد دولت جمهوری اسلامی ایران در گسترش روابط با کشورهای اروپایی استقبال می‌کند، بر ضرورت برداشتن گام‌های ملموس در این زمینه تأکید کرد و گفت: گفت‌و‌گوی صریحی که با جنابعالی داشتم قطعاً برای آینده روابط ما مفید و مؤثر خواهد بود.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و هفتاد و دو
 - شماره هشت هزار و پانصد و هفتاد و دو - ۱۶ مهر ۱۴۰۳