عملکرد سینوسی وحید شمسایی روی نیمکت تیم ملی
فوتسال ایران در انتظار یک خانه تکانی اساسی
وحید شمسایی، اسطوره فوتسال ایران، پس از دوران طولانی و موفق ناظمالشریعه، به عنوان سرمربی تیم ملی فوتسال کشورمان منصوب شد. با انتصاب او، بسیاری امیدوار بودند که شمسایی به عنوان یک چهره شناختهشده و موفق در این عرصه، بتواند تیم را به اوج مربیگری برساند. اما عملکرد او در سمت سرمربی تیم ملی فوتسال ایران بشدت سینوسی و غیرقابل پیشبینی بود.
شمسایی در اولین رقابت جدی خود، یعنی جام ملتهای آسیا 2022، با شکست در فینال این رقابتها برابر ژاپن مواجه شد و در نهایت عنوان نایب قهرمانی را کسب کرد. این موضوع نشاندهنده قدرت بالای تیم او بود، اما الگوی عملکردی او بشدت ناپایدار بود. پس از آن، در دوره بعدی جام ملتهای فوتسال در سال 2024، تیم ملی فوتسال توانست با شمسایی به قهرمانی برسد، که این موفقیت میتوانست نشانهای از بهبود کارنامه وی باشد.
اما در جام جهانی 2024، اوضاع به شکل دیگری رقم خورد. در مرحله گروهی، تیم ملی در بازی اول خود با عملکردی درخشان برابر ونزوئلا روبهرو شد، اما در نیمه اول بازی با گواتمالا بشدت آسیبپذیر و ناامیدکننده بود. همان موقع زنگ خطرها برای خط دفاعی تیم ملی فوتسال به صدا در آمد اما در دیدار مقابل فرانسه که دو تیم انگیزهای برای بردن نداشتند و میخواستند با شکست در این بازی به سمت آسان جدول بروند، این ضعفها دیده نشد.
در مقابل مراکش، خط دفاعی تیم ملی با مشکلات جدی روبهرو شد به طوری که در فاصله کمتر از ده دقیقه، دروازه تیم ملی ما با اشتباهات پی در پی سه بار باز شد. هرچند در نیمه دوم تعویضهای شمسایی باعث شد ریتم تیمی ایران بهتر شود و شاید اگر بدشانسی گریبانگیر تیم ملی در لحظه آخر نمیشد، میتوانستیم نتیجه دیگری را رقم بزنیم اما این عملکرد سینوسی قطعاً در صورت صعود احتمالی هم مقابل برزیل منجر به پیروزی تیم ما نمیشد! در نهایت در بازی مقابل مراکش نتیجهای رقم خورد که منجر به حذف تیم ملی از این رقابتها شد.
این عملکرد سینوسی سؤالات زیادی را درباره آینده شمسایی به وجود آورده است. پرسش این است که آیا او باید به عنوان سرمربی باقی بماند یا زمان تغییرات فرا رسیده است؟ شمسایی با تجاربی که در عرصه مربیگری به دست آورده، میتواند نقاط ضعف تیم را شناسایی کرده و آنها را برطرف کند، اما اگر این نوسانات ادامه یابد، شاید نیاز باشد تا یک روند جدید آغاز شود.
به طور کلی، آینده فوتسال ایران در دستان شمسایی و خط مشی اوست و سؤال اصلی این است: آیا او باید در این سمت بماند یا زمان آن فرارسیده که به دنبال گزینههای جدید برای بازسازی و ترقی تیم ملی باشیم؟
نکته دیگر اینکه در موقعیت کنونی آیا گزینه داخلی در حد هدایت تیم ملی فوتسال داریم؟
عملکرد مربیان ایران در یک دهه اخیر زنگ خطرها را برای تیم ملی فوتسال به صدا درآوره و حتی شاید نیاز باشد تیم ملی خود را با دانش مربیان خارجی با کیفیت بروز کنیم. در نهایت باید منتظر ماند و دید فدراسیون فوتبال در روزهای آینده چه تصمیمی برای تیم ملی فوتسال خواهد گرفت.