دستور معاون اول رئیسجمهور به وزیر کشور و استاندار سیستان و بلوچستان:
عوامل حمله تروریستی را دستگیر و مجازات کنید
اینجا ستون «ذره بین» است و ما با دقت بیشتری به جزئیات یک سوژه خبری پرداخته ایم:
جریان «ترور» در سیستان و بلوچستان بار دیگر قربانی گرفت. عصر پنجشنبه 22 شهریور ماه، بر اثر حمله اشرار مسلح در میرجاوه استان سیستان و بلوچستان، سه نفر از نیروهای فراجا به نامهای ستواندوم محمد امین نارویی، سرباز پارسا سوزنی و سرباز امیر ابراهیمزاده به شهادت رسیدند. در این حمله تروریستی یک نفر از شهروندان نیز زخمی شد.
در پی این حمله تروریستی، محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور، در گفتوگوهای تلفنی جداگانه با اسکندر مؤمنی وزیر کشور و محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان، بر بررسی همه جانبه ابعاد حادثه تروریستی میرجاوه تأکید کرد.
عارف همچنین بر ضرورت پیشگیری از تکرار وقوع اینگونه حوادث تروریستی با تقویت مرزهای کشور و ایجاد آرامش روانی در میان مردم استان سیستان و بلوچستان تأکید کرد. معاون اول رئیسجمهور همچنین بر لزوم رسیدگی به خانواده شهدای مرزبان تأکید کرد و به وزیر کشور گفت: با بسیج همه امکانات انتظامی-تأمینی عوامل این حادثه هرچه سریعتر دستگیر و مجازات شوند.
عارف همچنین تأکید کرد: تا بازداشت و مجازات عاملان این جنایت تروریستی پیگیریها از سوی وزارت کشور ادامه یابد و با هماهنگی با وزارت اطلاعات، قوه قضائیه و ستاد کل نیروهای مسلح راه تکرار بر این جنایات کور و غیرانسانی بسته شود.
هدفی که تروریسم دنبال میکند
وجود «امنیت» لازمه توسعه سیستان و بلوچستان است و به همان اندازهای که حاکمیت اسلامی تأمین امنیت جنوب شرق کشور و توسعه این منطقه را دنبال میکند، اشرار و گروههای تروریستی که در صدر آنها جیشالظلم قرار دارد نیز به دنبال ایجاد ناامنی و برهم زدن آرامش روانی مردم سیستان و بلوچستان با هدف تقابل با توسعه و فقرزدایی از استان هستند. اقدامات تروریستی انجام گرفته در این منطقه از کشور را نیز باید در همین چهارچوب تحلیل و بررسی کرد. چه آنکه پس از حمله تروریستی به ۲ شهرستان چابهار و راسک که در ۱۶ فروردینماه امسال انجام و منجر به شهادت تعدادی از مدافعان امنیت کشور شد، گروهک جیشالظلم با صدور بیانیهای هدف خود از انجام این حملات را جلوگیری از توسعه مکران و به تبع توسعه استان اعلام کرد.
وجود و تداوم فقر، عدم ایجاد بهبودی در وضعیت معیشتی و اشتغال در راستای سوق پیدا کردن مردم بومی منطقه به سمت گروههای تروریستی، هدفی است که جیشالظلم و اساساً «تروریسم ضدایرانی» آن را دنبال میکند؛ هدفی که پیش نیاز آن القای احساس ناامنی به مردم منطقه است.