خبــر
مأموریت سالیوان در چین شکست میخورد
طبق گزارشهای منتشر شده از سوی رسانههای امریکایی، مشاور امنیت ملی امریکا در طول سفر خود به چین، در پی کاهش سطح همکاری پکن با مسکو خواهد بود. یک نشریه امریکایی در گزارشی از تلاش دولت امریکا برای تحت فشار قرار دادن چین و کاهش همکاریهای این کشور با روسیه خبر داد. طبق این گزارش که عصر سهشنبه منتشر شده است، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید و یکی از مشاورین «جو بایدن» رئیسجمهور امریکا در طول سفر خود به چین، پکن را برای کاهش سطح همکاریهای خود با مسکو تحت فشار قرار خواهد داد.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید از امروز تا ۲۹ اوت (هشتم شهریور) میهمان چین خواهد بود. به اذعان نیویورکتایمز، انتظار میرود سالیوان در تحت فشار قرار دادن پکن شکست بخورد، زیرا «روسیه شریک اصلی چین است.»
سفر سالیوان به پکن درحالی صورت میگیرد که دوران ریاست جمهوری بایدن و دولت او به پایان خود نزدیک میشود و «کامالا هریس» نامزد حزب دموکرات و «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری این کشور که در پنجم نوامبر (۱۵ آبان) برگزار میشود، هر ۲ سیاستهای سفت و سخت علیه پکن مطرح کردهاند. به گفته کاخ سفید، هدف واشنگتن از اعزام سالیوان به چین توسط بایدن، مدیریت روابط پیچیده امریکا و چین در آخرین ماههای روی کار بودن این سیاستمدار دموکرات است.
چینیها در شرایطی که به ترمیم اقتصادشان پس از همهگیری کرونا ادامه میدهند، احتمالاً نگرانیهای خودشان را در مورد تعرفههای امریکا مطرح میکنند. بایدن در ماه مه تعرفههای عمده جدیدی را بر خودروهای برقی چینی، باتریهای پیشرفته، سلولهای خورشیدی، فولاد، آلومینیوم و تجهیزات پزشکی وضع کرد. همچنین پیشبینی میشود سالیوان و وانگ درباره همکاری ۲ کشور در زمینه جلوگیری از جریان مواد شیمیایی مورد استفاده در ساخت فنتانیل، حفظ ارتباط بین ۲ کشور و هوش مصنوعی گفتوگو کنند. به گزارش رویترز، این نهمین دیدار سالیوان با وانگ و همکارانش در طول دوره دولت بایدن برای بحث در مورد روابط پیچیده این دو رقیب اقتصادی است، اما اولین سفر او بهعنوان مشاور امنیت ملی امریکا به چین خواهد بود.
رد پای امریکا در تلفات نظامی غزه
یک پایگاه تحلیلی امریکایی در تازهترین گزارش خود نوشت: ایالات متحده تأمینکننده تسلیحاتی اصلی رژیم صهیونیستی است و حال با انتشار آمار وحشتناک تلفات غیرنظامی در غزه، این رابطه تسلیحاتی زیر ذرهبین جهان قرار گرفته است. دولت کنونی امریکا به ریاست «جو بایدن» اخیراً پنج فروش عمده تسلیحات به رژیم صهیونیستی را تأیید کرده است که شامل جتهای جنگنده اف-۳۵، مهمات تانک، وسایل نقلیه تاکتیکی، موشکهای هوا به هوا و خمپاره میشود. ارزش کلی این پنج معامله به بیش از 20 میلیارد دلار میرسد و گرچه واشنگتن نام این اقدام را فروش سلاح میگذارد، اما به اذعان رسانه امریکایی، این معاملات عمدتاً توسط مالیاتدهندگان امریکایی حمایت میشود و رژیم صهیونیستی برای خرید این سلاحها از کمکهای مالی خود امریکا استفاده میکند.