دبیر اجرایی اولین سمینارمزاج شناسی و طب سنتی عنوان کرد

تأثیر طب سنتی
در کاهش عوارض بیماری‌ها

گروه اجتماعی /  یک متخصص تغذیه با بیان اینکه مزاج هر فرد به ژنتیک و فعالیت‌های بدنی او بستگی دارد، به درمان‌های طب سنتی اشاره کرد و گفت: قطعاً طب سنتی نمی تواند به تنهایی بیماری‌های سخت‌علاج را درمان کند اما می تواند در کاهش عوارض و علائم بیماری‌ها موثر باشد.
 محمدباقر ملجایی دبیر اجرایی اولین سمینار مزاج شناسی و طب سنتی  گفت: متاسفانه امروزه شاهد آن هستیم که در برخی از زمینه‌ها افرادی حضور دارند که دانش کافی ندارند و با اهداف خاصی در امور پزشکی و سلامت افراد دخالت می کنند.
وی گفت: هدف از برگزاری این رویداد ارائه دانستنی‌های کاربردی برای پیشگیری از بیماری، رعایت بهداشت فردی، درمان عفونت‌ها است. قطعاً طب سنتی نمی تواند به تنهایی بیماری‌های سخت‌العلاج را درمان کند اما می تواند در کاهش عوارض و علائم بیماری‌ها موثر باشد. این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مزاج براساس طبیعت افراد به ۴ دسته تقسیم می شود، عنوان کرد: مزاج براساس فعالیت‌های بدنی افراد می تواند متفاوت باشد، در فیزیولوژی افراد ۴ نوع مزاج وجود دارد که شامل سرد و خشک، سرد و تر، گرم و خشک، گرم و تر می شود.

خطر چاقی و اضافه وزن در افراد با مزاج سرد و خشک
وی ادامه داد: مزاج هر فرد به ژنتیک و فعالیت‌های بدنی او بستگی دارد. بسیاری از هورمون‌ها نیز می توانند باعث تغییر مزاج شوند به عنوان مثال یکی از این هورمون‌ها، هورمون تیروئید است که مزاج می تواند باعث تغییر عملکرد هورمون تیروئید شود. مزاج می‌تواند در طولانی مدت در برخی از واکنش‌های بدنی و فعالیت‌ها موثر باشد، مثلاً افرادی که مزاج سرد و خشک دارند، دچار چاقی و اضافه وزن می شوند. وی در پایان عنوان کرد: سمینار مزاج شناسی و طب سنتی به همت مرکز آموزش مهارتی و حرفه ای علوم پزشکی سفیران دانش و سلامت، دانشگاه آزاد اسلامی تهران و پژوهشکده پیشگامان سلامت و با حضور متخصصین طب سنتی، اساتید دانشگاهی  با هدف بهبود سلامت جامعه، پیشگیری از بیماری‌ها وارتقای دانش افراد، در روز ۸ شهریورماه در تهران برگزار می شود.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و سی و سه
 - شماره هشت هزار و پانصد و سی و سه - ۲۴ مرداد ۱۴۰۳