انتخاب یحیی سنوار چه تبعاتی برای رژیم صهیونیستی دارد؟

مردی که وعده صادق می‌دهد

«او کسی است که فکر می‌کند فلسطین را آزاد خواهد کرد»؛ این بخشی از صحبت‌های ایهود باری، تحلیلگر برجسته یکی از اعضای مؤسسه «واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» است که 4 بار با یحیی سنوار، رهبر جدید حماس در زندان اسرائیلی‌ها مصاحبه کرده است.
رژیم صهیونیستی هرگز تصور نمی‌کرد به این زودی با تبعات ترور اسماعیل هنیه در تهران مواجه شود اما انتخاب یحیی سنوار به عنوان جانشین هنیه، آب سردی بر پیکره صهیونیست‌ها ریخت. برای کابینه جنگی اشغالگران که بر طبل نابودی سازمان رزمی حماس می‌کوبد، انتخاب السنوار پیامی هولناک فرستاده است.
حماس با انتخاب خود، در این برهه حساس در واقع شاخه سیاسی و نظامی را ترکیب کرد تا پیام قدرتمندی به صهیونیست‌ها بفرستد و برای ادامه نبرد در معرکه غزه اعلام آمادگی کند، بویژه اینکه سنوار شخصیتی است که اسرائیل را بهتر از صهیونیست‌ها می‌شناسد. این را از خاطراتی که بازجوهایش در شین بت، زمانی که سنوار زندانی آنها بوده، می‌شود به سادگی فهمید.
فردی به عنوان رهبر حماس انتخاب شده است که تمام سیاست‌های تل‌آویو را در 10 ماه گذشته به چالش جدی کشانده است. یحیی سنوار برای فلسطینی‌ها همان چهره رؤیایی است. او همان کسی است که فلسطینی‌ها اعتقاد دارند وعده صادق می‌دهد؛ سنوار سال  2023 گفته بود بزودی سراغ اسرائیلی‌ها خواهد رفت و فلسطین را به مسیر آزادی خواهد برد.
«روعی کایس» خبرنگار امور عربی شبکه کان اسرائیل در این باره گفت: در حقیقت انتخاب سنوار یک هفته بعد از ترور هنیه یک اتفاق غافلگیر‌کننده است. سنوار رهبر حماس در غزه یکی از مهندسان حمله توفان الاقصی در 7 اکتبر است. تعیین سنوار پیامی از سوی حماس است مبنی بر اینکه او زنده است و رهبری حماس در غزه همچنان موجود و قوی است و قصد ماندن در قدرت را دارد.
«یحیی ابراهیم حسن السنوار» مشهور به «ابوابراهیم» ۲۹ اکتبر ۱۹۶۲/ ۷ آبان ۱۳۴۱ در اردوگاه پناهندگان خان‌یونس متولد شد. والدینش اهل عسقلان بودند که سال 1948 به نوار غزه رفتند و جزو آوارگان خان‌یونس هستند. او در جوانی موفق به اخذ مدرک زبان عربی در دانشگاه اسلامی غزه شد و سازماندهی دانشجویان مسلمان در دانشگاه غزه به مدت ۵ سال و ریاست شورای دانشجویی دانشگاه اسلامی را برعهده داشت. سنوار بعدها به گروه حماس پیوست و به طراح اصلی طوفان الاقصی مبدل شد. اولین باری که او با شیخ احمد یاسین روبه‌رو شد مربوط به تأسیس مجموع جهاز الأمن الحرکی الأول (أمن الدعوه) بود. یحیی مأمور شد در سال 1986 گروه امنیتی «مجد» را برای مقابله با تهدیدات امنیتی و جاسوسی رژیم صهیونیستی تأسیس کند. این گروه موفق شد تعدادی از جاسوس‌های رژیم صهیونیستی را که در ترور چهره‌های تأثیرگذار حماس نقش داشتند، شناسایی و حذف نماید. همین اقدام باعث شد تا به سنوار لقب «صیاد الجواسیس» را بدهند.
نیویورکر، مشهورترین هفته‌نامه ادبی امریکا روز چهارشنبه یک گزارش مفصل 14 صفحه‌ای با عنوان «یادداشت‌هایی از زیر زمین» درباره زندگی یحیی سنوار منتشر کرد. به احتمال زیاد این پرونده از مدت‌ها قبل گردآوری شده بود تا در موقع مقتضی- احتمالاً از نگاه نیویورکری‌ها هنگام شهادت او – منتشر شود. این پرونده اما درست همزمان با انتخاب او به رهبری حماس منتشر شد که نشان‌دهنده اهمیت و جذابیت شخصیت سنوار برای جامعه نخبگان امریکاست. عکس اصلی این پرونده تصویری مربوط به سال 2021 است؛ زمانی که منزل شخصی سنوار در غزه در جریان جنگ رمضان توسط اسرائیلی‌ها منهدم شد.

 

بــــرش

مخالفت سنوار با استقرار نیروهای چندملیتی در غزه

رسانه چاپ امارات از مخالفت «یحیی السنوار» رهبر جدید حماس با استقرار نیروهای چندملیتی در غزه و همچنین اصرار بر آزادی اسرای فلسطینی خبر داد. رسانه اماراتی خبر داده «یحیی سنوار» رئیس دفتر سیاسی حماس پیام مکتوب و صوتی به میانجی‌گران مصری ارسال و بر حقوق مردم فلسطین در مذاکرات آتش‌بس و تبادل اسرا با رژیم صهیونیستی پافشاری کرده است.
روزنامه «نشنال» در گزارش اختصاصی به نقل از منابع نزدیک به میانجی‌گران و مذاکرات آتش‌بس بین جنبش حماس و رژیم صهیونیستی نوشت: «یحیی سنوار، رهبر جدید حماس، موضع سازش‌ناپذیری را در مورد تعدادی از نکات مورد مناقشه که مانع دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه می‌شود را به میانجی‌گران مصری منتقل کرده است.» طبق گزارش این روزنامه انگلیسی زبان که در امارات متحده عربی منتشر می‌شود، رئیس دفتر سیاسی جدید حماس با «مدیریت غزه توسط تشکیلات خودگردان پس از پایان یافتن جنگ» و «اعزام نیروهای چندملیتی به غزه» مخالف است. یک منبع آگاه به نشنال گفت: «یکی از اولویت‌های سنوار، آزادی گروگان‌های فلسطینی است که در زندان‌های اسرائیل به سر می‌برند. او همچنین خواستار آزادی مروان برغوثی و احمد سعدات است.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و بیست و نه
 - شماره هشت هزار و پانصد و بیست و نه - ۲۰ مرداد ۱۴۰۳