روایت اسماعیل هنیه از دورنمای عملیات طوفان الاقصی پیش از شهادتش

در مسیر پیروزی هستیم

حمایت از مقاومت در فلسطین بر اساس یک وظیفه‌ شرعی، اسلامی، انساندوستانه و برادرانه است؛ همچنین، برگرفته از نگاه به ماهیت درگیری با این پروژه صهیونیستی است، زیرا خطر آن محدود به فلسطین نیست، بلکه به تمام منطقه گسترش پیدا می‌کند

 

اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس، ساعاتی پیش از شهادت با رسانه‌KHAMENEI.IR گفت‌و‌گویی انجام داد تا از مقاومت فلسطینی و طوفان‌الاقصی بگوید. این آخرین دیدار با مجاهد بزرگ، اسماعیل هنیه بود؛ مردی که بیش از 60 نفر از اعضای خانواده‌اش را در راه آزادی فلسطین از دست داده و همچنان چون کوه محکم و استوار بود و در نهایت نام او نیز در دفتر سرخ شهادت به ثبت رسید.
آنچه می‌خوانید آخرین گفت‌و‌گوی شهید اسماعیل هنیه است که در تهران انجام شد. او در این گفت‌و‌گو سرمایه‌هایی را که پشتوانه‌ توانایی مقاومت در ایستادگی هستند در سه اصل تصریح کرد: اولین اصل، بنیاد ایمانی و اعتقادی است؛ شخصیت ایمانی و جهادی‌ای که برگرفته از این مبدأ است و به مقاومت توانایی استواری در میدان، بخشش، فداکاری، صبر و تحمل پیامدهای این راه را داده است. اصل دوم، آمادگی نظامی است؛ قبل از طوفان‌الاقصی، در طول سال‌ها، یک آماده‌سازی بلندمدت توسط گروه‌های مقاومت وجود داشت که توانایی‌های خود را ایجاد کردند و این قابلیت‌ها را توسعه دادند و امکاناتی را به دست آوردند تا بتوانند این نبرد و حماسه‌ تاریخی را ایجاد کنند. درست است که در توازن قوا بین ما و دشمن تفاوت بسیار زیادی وجود دارد، اما توانمندی‌های داخلی مقاومت و کمک‌های محور مقاومت باعث شد بتوانیم این مسیر را ادامه دهیم.
اصل سوم، ائتلاف‌های راهبردی مقاومت است؛ این مقاومت روابط خود را با محور مقاومت، با اجزای امت، با عمق استراتژیک خود در میان این امت و در این منطقه حفظ کرده و فراتر از آن، روابطش را با کشورها ــ چه در امریکای لاتین یا در جاهای دیگر مانند روسیه، چین و جنوب آفریقا ــ برقرار کرده است. همه اینها باعث شد که در این موضوع، چترهای سیاسی برای مقاومت در شورای امنیت و جاهای دیگر ایجاد شود.
 
تغییر کیفی در رویارویی
با رژیم صهیونیستی
هنیه در ادامه گفت: تردیدی نیست که آنچه جبهه‌های مقاومت در لبنان، یمن و عراق انجام دادند و پیشرفت چشمگیر برادران انصارالله یمن در هدف قرار دادن تل‌آویو با یک پهپاد، یک تغییر کیفی در رویارویی با رژیم صهیونیستی از خارج از سرزمین فلسطین ایجاد کرده است. ما بر این باوریم که در یک لحظه‌ بسیار مهم و تعیین‌کننده هستیم. ما فرصت بسیار خوبی برای رسیدن به پیروزی داریم، ان‌شاءالله. اگرچه چالش‌هایی پیش روی ما وجود دارند که آسان نیستند ــ بویژه شرایط انسانی مردم ما در غزه، قتل‌عام‌ها، کشتارها، جنگ، نابودی، آوارگی، بی‌خانمانی و آنچه دشمن در کرانه‌ باختری انجام می‌دهد ـ اما ان‌شاءالله در مسیر پیروزی و به سوی پیروزی هستیم، به اذن خداوند متعال.
او در مورد دیدار با رهبر معظم انقلاب هم گفت: این دیدار گواه جایگاهی است که مسأله‌ فلسطین در ذهن رهبری و مردم مسلمان ایران دارد، با توجه به اینکه مسأله‌ فلسطین مسأله‌ اساسی و محوری امت است. مسلماً مسائلی هست که ایران را به خود مشغول کرده است، اما مسأله‌ فلسطین بالاترین اولویت را در ذهن رهبری دارد. رهبر انقلاب آگاه هستند که خدای ناکرده هر گونه عقب‌نشینی و شکست برای مقاومت در فلسطین، در منطقه تأثیرگذار خواهد بود و به دشمن صهیونیستی اجازه‌ نفوذ در این منطقه را می‌دهد. بنابراین، حمایت از مقاومت در فلسطین بر اساس یک وظیفه‌ شرعی، اسلامی، انسان‌دوستانه و برادرانه است؛ همچنین، برگرفته از نگاه به ماهیت درگیری با این پروژه صهیونیستی است، زیرا خطر آن محدود به فلسطین نیست، بلکه به تمام منطقه گسترش پیدا می‌کند.
هنیه ادامه داد: شکی نیست که دیدار با حضرت آقا معنای دیگری هم پیدا کرده است، به‌صورتی‌که هیأت نهضت اسلامی فلسطین ــ یعنی هیأت حماس و جهاد اسلامی ــ یک هیأت مشترک بود و این نشان‌دهنده‌ ماهیت این رابطه، برادری و اتحاد ایمانی و جهادی بین فرزندان پروژه اسلامی در سرزمین فلسطین است. این هم پیامی به امت است که ما می‌خواهیم این امت متحد باشد؛ همان‌طور که امروز مقاومت متحد است و نهضت اسلامی متحد است، ما می‌خواهیم این امت هم متحد شود. معتقدم این پیام مهم بود و رهبر انقلاب با کمال قدردانی و افتخار به حضور یک هیأت مشترک فلسطینی ـ اسلامی در این دیدار نگاه کردند.
اسماعیل هنیه که برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران در تهران حضور یافته بود، تصریح کرد: در ایران مسئولان می‌توانند تغییر کنند و مواضع می‌توانند جابه‌جا شوند، اما سیاست این کشور در این موضوع و درباره‌ مقاومت ثابت است و تغییر نمی‌کند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و بیست و نه
 - شماره هشت هزار و پانصد و بیست و نه - ۲۰ مرداد ۱۴۰۳