کماکان هیچ چیز قطعی نیست
فوتبال ایران گروگان فاجعه سوءمدیریت
محمد محمدی سدهی
خبرنگار
هرساله لیگ برتر فوتبال کشورمان با وجود چالشهای بسیار برگزار شده و حالا و در آستانه آغاز بیست و چهارمین دوره لیگ برتر، موضوع مکان برگزاری مسابقات و همچنین VAR هم به هزاران ابهامات موجود برای تیمهای لیگ برتری تبدیل شده است. در روزهای اخیر در خصوص بحث استانداردسازی ورزشگاهها در کشور، نام ورزشگاههای بسیاری به گوش رسید و ورزشگاههای تختی تهران، امام رضا(ع) مشهد، شهدای شهرقدس تهران، دستگردی تهران، امام خمینی اراک و سردارآزادگان قزوین کاندیدای برگزاری دیدارهای خانگی استقلال و پرسپولیس بودند اما تاکنون میزبانی یکی از این ورزشگاهها قطعی نشده است.
در سوی مقابل هم صحبتهای زیادی در خصوص ورود کمکداور ویدیویی به لیگ برتر مطرح شد که البته یک دستگاه VAR دیروز وارد کشور شد اما تاکنون مشخص نشده که قرار است چه زمانی از آن در لیگ برتر استفاده شود.
بحث انتخاب ورزشگاهها و VAR فرصتی برای جولان مدیران فدراسیون شده است و در روزهای اخیر مسئولان بسیاری در خصوص اینکه استقلال و پرسپولیس در کدام ورزشگاه میزبانی خواهند کرد و چه زمانی کمکداور ویدیویی وارد کشور میشود، اظهار نظر کردند.
مسئولان فدراسیون فوتبال در موضوع VAR و ورزشگاهها با قاطعیت صحبت نمیکنند و همیشه معضلات را به آینده موکول میکنند. در موضوع VAR از همان پایان لیگ بیستوسوم این موضوع مطرح شد که برگزاری لیگ آینده با VAR قطعی است که البته این موضوع نهتنها عملی نشد بلکه حالا صحبت از این است که در نیمفصل دوم، مسابقات لیگ با VAR برگزار میشود، موضوعی که با توجه به وعدههای نخنمایی که مسئولان همیشه میدهند، بعید به نظر میرسد و در واقع میتوان گفت که هیچ چیز در این فوتبال قطعی نیست. کمبودها در فوتبال موضوع تازهای نیست چرا که هرساله لیگ برتر با این موضوع مواجه بود و هیچ تلاشی برای رفع این کمبودها انجام نشد. در این شرایط و با توجه به تأکید ایافسی برای تجهیز ورزشگاهها و امکانات برای برگزاری لیگ برتر آیا میتوان امیدوار بود که این کمبودها از بین برود تا فوتبال روی خوش خود را به هواداران بسیار خود در کشورمان نشان دهد؟
بــــرش
تصمیم داریم بیش از ۱۰ دستگاه کمک داور ویدیویی وارد کنیم
ممبینی: سعی میکنیم تمام بازیهای نیم فصل دوم با VAR برگزار شود
هدایت ممبینی، دبیرکل فدراسیون فوتبال دیروز در سمینار دانشافزایی پیشفصل داوران فوتبال کشور گفت: «اثرگذاری جامعه داوری همیشه در فوتبال ماندگار بوده است. در بالاترین رده فوتبال آسیا ۵ داور داشتیم که این بیسابقه بوده است که این نشان میدهد پتانسیل داوری ایران در رده بینالمللی قرار دارد. قاره آسیا جایگاه بسیار مهمی در داوری جهان دارد.»
او درباره افتخارات متعدد جامعه داوری در عرصه بینالمللی افزود: «تیم ملی تاکنون به فینال جام جهانی و المپیک نرفته است اما داوران ایرانی در این بازیهای مهم قضاوت کردهاند. داوران ما در بخشهایی از فوتبال ما جلوتر هستند. فوتبال کشور همیشه مدیون داوران خوب بوده است. داور باید تمرین کند، آرامش، تغذیه مناسب و... داشته باشد تا بتواند ۹۰ دقیقه بازی را قضاوت کند.»
دبیرکل فدراسیون فوتبال تصریح کرد: «باید کردار و رفتار داور به نوعی باشد که مردم او را بپذیرند و بدانند که این داور لیاقت قضاوت در بازی را دارد. حساسیت زیادی نسبت به مسابقات فوتبال وجود دارد و داوران باید قدر خودشان را بدانند. انتظار داریم که داوران با نهایت دقت بازیها را قضاوت کنند. در تمام لیگهای کشور حتی در ردههای پایه اعتراض به داوری وجود دارد.»
ممبینی گفت: «برای ورود سیستم VAR تلاشهای بسیار زیادی شد و حدود ۵۰ تا ۶۰ کشور این سیستم را دارند. با توجه به تحریمها واقعاً یک امر غیرممکن را ممکن کردیم. جلسات و مذاکرات زیادی داشتیم. اگر تمام اتفاقات طبق زمانبندی رخ دهد، شاید ما جزو معدود کشورهایی باشیم که بیشترین تعداد دستگاه VAR را وارد خواهیم کرد. ما تصمیم داریم تا بیش از ۱۰ دستگاه VAR وارد کنیم.»
او ادامه داد: «لایسنس VAR را با داوران بینالمللی آغاز کردیم و با اعزام به کشورهای مختلف خوشبختانه داوران بینالمللی ما این لایسنس را دریافت کردند. این کار ساده نبود و با توجه به بودجهای که داشتیم، بیشترین هزینه را برای کیفیت داوری داشتهایم. الزام ما این است که داوران ارتقا پیدا کنند. سعی داریم نیمفصل دوم مسابقات لیگ برتر را تمام و کمال با VAR برگزار کنیم. البته از ابتدای فصل هم با سیستمهایی که موجود است، بازیها را پیش خواهیم برد.»