اخبار

رئیس سازمان فضایی ایران خبر داد
پرتاب نخستین انسان ایرانی به فضا تا ۵ سال آینده
رئیس سازمان فضایی ایران در رویداد ملی فضایی «سهیل» گفت: برنامه‌ریزی ما برای پرتاب نخستین انسان به فضا حدود 5 سال آینده است هرچند پیچیدگی‌های فناوری زیادی وجود دارد.
حسن سالاریه افزود: برنامه فضایی در حوزه زیست فضا از سال گذشته احیا و کپسول زیستی با قابلیت جرمی ۵٠٠ کیلوگرم پرتاب شد. سال گذشته قراردادی برای طراحی و ساخت کپسول زیستی با جرم ۱۵٠٠ کیلوگرم منعقد شد و امیدواریم با پرتاب این کپسول نخستین گام برای پرتاب‌های زیرمداری موجود زنده در قامت انسان هم فراهم ‌شود، هرچند این فرایند به چندین پرتاب نیاز دارد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: پرتاب اول معمولاً با کیت‌های زیستی با اجرام بالا صورت می‌گیرد تا شرایط برای پرتاب موجود زنده‌ای مثل انسان توسط این کیت‌ها و سنسورها آزموده شود. در مرحله بعدی معمولاً از حیوانات استفاده می‌شود و گام نهایی هم پرتاب انسان است. وی ادامه داد: برنامه‌ریزی ما حدود 5 سال آینده است اما پیچیدگی‌های فناوری زیادی وجود دارد. اگر با یک پرتاب مشکل فناوری پیش بیاید، ممکن است رفع آن چند ماه یا یکی، دو سال طول بکشد. از آنجا که در حوزه زیست فضا باید هم در پرتابگر و هم در خود کپسول قابلیت اطمینان بسیار بالا باشد، بنابراین نباید شتاب‌زده عمل کرد.
وی یادآور شد: در زمینه پرتاب انسان باید با وسواس زیاد تمام تست‌ها را انجام داد و حتی نباید از یک مورد هم چشم‌پوشی کرد تا چنین پرتابی بدون خطر انجام شود و امکان بازگشت سالم فضانورد به سطح زمین وجود داشته باشد.
سالاریه در ادامه گفت: امسال برای نخستین‌بار به عنوان نقطه عطف صنعت فضایی کشور، ماهواره‌های بخش خصوصی را در مسیر پرتاب داریم و پیش‌بینی می‌شود ۵ تا ۷ پرتاب فضایی داشته باشیم.
اشتغال ۴۰۰ هزار نفر در صنایع دانش‌بنیان
 معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: ۴۰۰ هزار نفر در ۱۰ هزار واحد صنعتی و تولیدی دانش‌بنیان کشور مشغول به کار هستند.
به گزارش ایرنا، روح‌الله دهقانی‌فیروزآبادی افزود: پیگیری فرصت‌های ویژه در حوزه امنیت غذایی، انرژی، سلامت، تجهیزات پزشکی، آب، معدن و محیط‌زیست از برنامه‌های معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور در سال‌ جاری است. واحدهای تولیدی که درون شرکت تیم‌های نوآوری مستقر هستند، به ازای هر تیم تا سقف ۱۰ میلیارد ریال تسهیلات با شرایط ویژه دریافت خواهند کرد.

۸ بسته حمایتی برای دانش‌بنیان‌ها
معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی از تهیه ۸ بسته حمایتی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و نوپا در راستای تحقق شعار سال خبر داد و گفت: هر هفته یکی از این بسته‌ها معرفی خواهد شد.
روح‌الله ذوالفقاری افزود: ۶۰ تا ۷۰ درصد از۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان کشور نوپا هستند و در گام نخست در قالب برنامه یک‌هزار فناور، از ۶ هزار شرکت نوپا حمایت می‌شود. گام دوم ارائه تسهیلات رشد تولید به شرکت‌هایی با فروش ۵ تا ۵۰۰ میلیارد تومان است و آخرین بسته حمایتی این صندوق هم برنامه حامی است که از طریق حمایت‌های اجتماعی و خیرین صورت می‌گیرد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و چهارصد و شصت و سه
 - شماره هشت هزار و چهارصد و شصت و سه - ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳